Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 126

• 75 929
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
Мими585 Муса на Танита от Тортената библиотека на 1 стр., може и без крема сирене
Благодаря ти  Hug намерих го.Той ще бъде.

# 616
Мими585 Муса на Танита от Тортената библиотека на 1 стр., може и без крема сирене
Благодаря ти  Hug намерих го.Той ще бъде.
Разкошен е!Не променяй рецептата, сложи си крем сиренето - много е добър!

# 617
Здравейте, момичета!
Сигурно не ме помните, но ще се запиша в края на темата с две тортички (чета ви редовно обаче).
Първата торта с Пипи правих за едно 12 годишно момиченце, за което тортата беше изненада.
Обадиха ми се и казаха, че детето много се е зарадвало и най-важното познало си е любимият герой.
Другата торта, която правих е сърце.
За него ми изпратиха снимка на една от тортичките на bubolinkata и поискаха да го направя същото.
Е, същото не мога да направя, но доста се старах да се доближа до оригинала.
Като разбира се, попитах bubolinka, дали ще има нещо против да копирам от нейно произведение.
Нямаше нищо против и много, много й благодаря за това!!!
Тук има още няколко снимки: http://www.album.bg/sansil/images/30152948/ .

# 618
Sansil, страхотни торти! Не знам защо мислиш, че не те помним...аз лично мисля, че твоите торти са едни от най-запомнящите се! Винаги са така изпипани!!!!
От двете, които си споделила сърцето ми е фаворит, толкова е красиво....От известно време се каня да ти кажа и все забравям  Embarassed Страшно много ми харесва как правиш ръба на тортата!!!   bouquet  bouquet  bouquet Скоро гледах видео как се прави такъв остър ръб и мацката ги обръщаше тортите...ама ми се видя доста рисковано, а и тя самата показваше на дъми...та да те питам ти как го правиш? Имаш ли си специална техника?
Цолова, много красиви торти, напълни ми душата   bouquet особено тази с гъбката! Мисля да взаимствам идеята Simple Smile Гъбката от фондан ли е ? Притеснявам се, че ще стане много тежка и да не хлътне тортата.
mamaeli8000 много готин шаран! Много ми допадна идеята и изпълнението   bouquet

# 619
Илариана много си е хубава тортата, само ти си знаеш през какви перипетии си минала. Ама слушай, не си уволнявай носача, ми вземи го обучи как се носи такава торта-нежно, внимателно, плавно,с 2 ръце Wink
Сансил прекрасни тортички! Пипи е много сладка! И вярно ръбчетата са идеални, с какво тесто работиш?
Мадлене благодаря! Тортата с гъбата съвсем не е моя идея, и аз съм я видяла, вече не помня от кой-май от Буболинка newsm78. Тялото на гъбата правя от половин руло, като другата половина развивам и увивам около първата, да стане по-дебело тялото на гъбата/ама как само го обясних Embarassed/, а шапката е изцяло от ММ. Е, става си тежичка, но е на подложка и със забити под нея 3 сламки, и забит по средата дървен шиш, който пробива подложката и на него нанизвам гъбата. Дано ме разбра след всичките нескопосани обяснения.
Албенче липсваш ми  bouquet

# 620
Сансил,прекрасни торти Пипилотка е чудесна особенно ми е готин маймунчо,как се казваше забравих newsm78.Сърцето е много красиво .Поздравления.
Светле ,умишлено не качвам снимки мила имам причина.

# 621
Привет от нас!
Аз нямам никакво време за тортички, защото нямам помощ за дечицата. Следя ви при възможност, съжалявам, че немога да коментирам всички! Зареждате ме с много положителна енергия всеки път, когато вляза   bouquet   bouquet
Не съм засичала Рая скоро, тук ли е? Само да  кажа, че всеки път се сещам за нея и благородството и- винаги, когато видя или правя цветя   bouquet
Благодаря и на всички вас, които отзовавате при нужда   bouquet

# 622
  • Варна
Честит празник - Ден на християнското семейство! Нека всяко семейство да бъде щастливо, здраво и сплотено!

Рядко пиша, но доста торти заслужават коментари:
На Бетина33 логото, Снежанка и сие, и възглавничката с пръстените; На Енце реалистичната костенурка; супер изчистената и нежна торта на Фотка (която вече коментирах и във Фликър).
Divina, всичките ти торти са страхотни, но най-много ме грабна близнашката - големи сладури си ги направила тези грахчовци  Heart Eyes Цветята няма да коментирам - просто прекрасни!!!
Мечопух, мисля, че ще се пробвам за предизвикателството, но да не казвам голяма дума.
Мадлене, гърба на дивана пак ли е торта?
Мариета, много чиста работа и на сърцето и на обувката. А дупето е супер секси  Laughing
Дитсан, вече си на коледна вълна, а  Heart Eyes Много са красиви.
Марина, много е хубаво да видиш идея на хартия претворена впоследствие на торта.
Мамаели8000, много нежна е тортата със зайчето, а шарана всеки момент ще изскочи  Heart Eyes
Colova, направо ме уби - голяма производителност и все хубави всичките  Heart Eyes Лично на мен дракончето ми е любима.
Galja_1803, хубава тортичка.
Илариана, не се ядосвай когато една торта ти създава проблеми, поне бъди сигурна, че всяка следваща ще ти носи невероятно удоволствие (поне при мен е така).
Sansil, невероятно загладени и красиви торти.

И не на последно място да поздравя Мина с участието и приза за "Най-добрия човек"   bouquet А също и помощничките - въобще не ви личеше, че се притеснявате. Водещата трябваше да се притесни, че съсипа Снежко  Mr. Green Страхотни бяхте момичета!

# 623
здравейте,

ако някой има връзка с Буболинката има една сладкарница в Пловдив който са и откраднали снимките сложили си техния воден знак и си ги качили на сайта и на фейсбук страницата си:

http://naiaplovdiv.com/?m=gallery

http://www.facebook.com/naiabg/photos_stream?ref=ts

има и доста торти от други сайтове съмнявам се че изобщо някоя от тортите е тяхна

( това е една от участничките в дефилето на торти преди няколко седмици )

# 624
благодаря за филмчетата за разточване на фондана

някой правил ли е торта с динозаври наскоро, да даде идея. ако не е много сложна. гледах молдове за динозаври, но се колебая да ги взема. не са евтини, а вероятността да правя 2ра динозавърска торта е нулева

# 625

някой правил ли е торта с динозаври наскоро, да даде идея. ако не е много сложна. гледах молдове за динозаври, но се колебая да ги взема. не са евтини, а вероятността да правя 2ра динозавърска торта е нулева

Малко по-назад съм качила една моя стара торта с динозаври, детска е, де. Иначе гугъл много ще ти помогне Wink

# 626
здравейте,

ако някой има връзка с Буболинката има една сладкарница в Пловдив който са и откраднали снимките сложили си техния воден знак и си ги качили на сайта и на фейсбук страницата си:

http://naiaplovdiv.com/?m=gallery

http://www.facebook.com/naiabg/photos_stream?ref=ts

има и доста торти от други сайтове съмнявам се че изобщо някоя от тортите е тяхна

( това е една от участничките в дефилето на торти преди няколко седмици )

Това е много долно и не знам въобще дали нещо може да се направи по въпроса. И аз крада идеи от нета, но да сложа чужда снимка и да я представям за мое творение никога не бих го направила. Думите "морал" и "съвест" лека полека започват да изчезват от българския речник, жалко...

# 627
Привет банда.
Това с Бубето е адски долно.  Не е за първи път, няма и да е за последен. Това което можем да напарвиме е да атакуваме групово Фейсбук и да ги подпукаме с коментари.   Но, нищо не можеш да кажеш, защото папката им е надписана: СЛАДКИ ВДЪХНОВЕНИЯ. Те не претендират че са техни.

Тъй като поизостанах тука, се оказа че не съм си показвала последната торта.
Снежанка и 16те джуджета.  Mr. Green
И ОЩЕ
и остатъка от бандата:

# 628

Малко по-назад съм качила една моя стара торта с динозаври, детска е, де. Иначе гугъл много ще ти помогне Wink

Благодаря ти, твоята е страхотна и с тази закачка, но е далеч от моите възможности
Аз и с гугъл гледах. Но искам моята торта да е кръгла, облечена с фондан (за първи път ще го правя и държа да се опитам). За динозавъра имам шаблони от книжка, бих могла да ползвам, голям е и ще изпълни поне половината форма, но ще е двуизмерен. И се чудех дали не мога да го направя от блат поне (пак полегнал на тортата) и да го облека и него с фондан. Или да не се хвърлям. Искаше ми се обаче да има например вулкан (който може да е 3д, но от какво да го направя) и/или някое дърво.
Иначе тортата трябва да е шоколадова, поне крема, може би ще заложа на шоколадов мус

# 629
Леле Ванче, много джуджета, много нещо! Много е хубава тортата, поздравления!

Възмутително е това с чуждите торти! То във фейсбук не претендират, че са авторски, ама в сайта си са си ги надписали тортите на Бубето с тяхното лого. Интересно как не се чувстват неудобно такива хора, ако им липсва въображение, нека да взаимстват идея, пък като сами я направят, да си слагат името на снимката, амаха!

Общи условия

Активация на акаунт