Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 126

• 76 171
  • 739
  •   1
Отговори
# 240
galja_1803, на мен не ми изглежда недовършена, чудесна си е тортата! Изчистена, семпла и стилна!
ina.gg, звучи много апетитно! Добра работа!
ilariana, шоколадовата ми грабна веднага вниманието, много гладко е залята, това ми е непостижимо на мен, а какъв е крема, с който си шприцовала по борда?
babybu, добре си се справил с тиквата, само ми липсват малко нюанси по нея, но и така е добре.
Джемма, много ти е хубава тортата, а и хубави цветове си постигнала с Варната
tunata, добре си си поиграла, а скорпиона е страхотен!
ditsan, като знам колко ти е натоварено ежедневието, се чудя как успя да го измайсториш тоя мерцедес! Харесвам апликациите ти!
ani_d, много ми харесва тортата за домашна консумация - паежината и паяците са страхотни!
Бадем, много ми харесва тортата!
fotka, тази Хелоуинска торта си я гледам много често, все си мислех, че съм я коментирала, а май съм се объркала. Та искам да ти споделя, че много, много ме кефи, чудесна е!
marinela_meri, много пъстра и цветна торта!
sVeshti4ka, чудесна е тортата на Саша, подозирам че не е останала само с тази, има ли и друга? Да ти е жива и здрава!
Marieta, помня я тази торта, за първа е чудесна!
enze, твоята първа торта също е много добра, ти моделираш с шоколад, а това заслужава уважение, браво!
galja_1803, много нежна и красива торта
*nin4eto*, страхотна Пуховска компания!
Албена, перфектни торти, а вълка и заека от Ну погоди са чудесни!
benomiti, хубава ти е чантата, кожата е като поизтрита на места. С какво е покрита?
Ани, много добре ти се е получила тортата с Бен тен!

Хайде до тук ще коментирам, че късно стана вече, поздравления и за всички, чиито торти не коментирах днес!

От мен една Вятърна мелница с днешна дата

# 241
Ани, нещо не се отваря линка  Thinking

# 242
ditsan, Бадем, r.i.angelova, благодаря) Това е първата двуетажна торта, която правя. Борда го направих дебел, защото рано сутринта трябваше да сглобявам тортата недоспала и отрязах малко повече от фондана Embarassed и набързо това беше начина да я замаскирам. Не ми харесва изобщо, но ...)))

Доня Коприва, аз ползвам тази рецепта за Червено кадифе.

2 чаши брашно
2 с. л. какао на прах
½ ч. л. сода за хляб
¼ ч.л. сол
½ чаша меко масло
1 чаша кафява захар
1 яйце (на стайна температура)
1 ч.л. екстракт ванилия
½ чаша мътеница (затоплено пълномаслено прясно мляко, "пресечено" с 1 ч.л. бял винен или ябълков оцет)
червен оцветител за храна

Пълнеж с крем сирене

500 г крем сирене, на стайна температура и нарязано на малки парченца,
6 супени лъжици меко масло,
1 1 / 2 ч. л. екстракт ванилия
6 чаши пудра захар, пресята

В голяма купа смесете маслото и крем сиренето и разбийте за 2 минути с помощта на ръчен електрически миксер. Добавете ванилията към сместа и разбивайте, докато се съчетаят добре. Добавете пудра захар към сместа - по една чаша наведнъж. Уверете се, че захарта е напълно смесена, преди да добавите следващата чаша. След като цялото количество пудра захар е добавено, разбийте на средна скорост за още 2 минути, до лека и пухкава смес. Покрийте със свежо фолио и се съхранявайте в хладилник за 2 часа.

А тези мъфини съм ги правила по тази рецепта, леко изменена.

http://inagg.blogspot.com/2012/10/blog-post_17.html

# 243
Здравейтеееее Simple Smile)

Адмирации за постиженията на Шемет и МАрина Simple Smile) Само така !Въобще страхотни торти пак сте сътворили всички !

Моят голям мъж стана на 3 годинки ! Този път темата беше "МАкун КАвацата" от Колите  и мама изпълнява , какво да прави , прави торти  Simple Smile Колата вътре е  с тесто за тиквени мъфини и покрита с  Пико . Ползвах гипс за отливка, като за целта си извиках един готин батко зъботехник да ми забърка сместта Simple Smile Изолирах тестото с алуминиево фолио и се получи идеално! Този път децата бяха здрави , но пък аз се тръшнах нещо пак с главата и не успях да си направя всички декорации, но и така си я харесвам и по-важното - рожденика беше много хепи Simple Smile

Та да се похваля с торта номер 9 :") Честно ви казвам, едвам я занесох в клуба, тежеше към 10 кила!

Та сега с малко въпроси :
van444eto: Влюбих се в миксера и направо ме сърбят пръстите да го поръчам и аз. Два въпроса : Върти ли се цялата глава с бъркалките из купата кръгообразно  и отделно бъркалките или се върти купата и вече бъркалките. Охх как го обясних и аз ... Ето така примерно http://www.youtube.com/watch?v=UEIyHmRiprI&feature=related

и второ , ако сложа малко яйца , примерно 2 белтъка, стигат ли бъркалките до тях хубаво ,че аман от къси бъркалки и пак да трябва на ръка да държа .

Някой има ли идея за къщичка с врата как да си направя - може и куха , или пък наполовина и само вратата някак си да се отваря .Четох за от "ловелито" , но не знам какво е това чудо Simple Smile Предполагам сайт ,ама не ми излиза ....

И още един още по тъп въпрос Simple Smile Ако добавя банан на пюре към маскарпоне със заквасена сметана, ще се втечни ли от банана?  

ina.gg : много ми хареса тортат с крем брюлето- може ли рецептата ,че ми изглежда адски вкусно Simple Smile)

За съжаление този път аз се изложих с единият крем ... с кестени и карамел , уж добре беше , но след 2 дена в хладилника и нещо стана блудкав ...
А тука - малко снимки от РД за хубаво настроение Simple Smile
https://picasaweb.google.com/104509964120702606386/Alex3?authkey … RgCPm7y6Cyiovv9gE

Последна редакция: сб, 03 ное 2012, 00:00 от Lille (CRLN)

# 244
Ще напиша рецептата и ще я пусна.  Peace

# 245
  • Vaudreuil Canada
Четох за от "ловелито" , но не знам какво е това чудо Simple Smile Предполагам сайт ,ама не ми излиза ....

http://www.lovelytutorials.com/forum/index.php

# 246
nelka.nelka - по темата извън темата- да, вече 10г съм от Варна Simple Smile а случката е от Колхозния
ditsan - по никакъв начин се се засягам от мнението ти, напротив, обичам градивната критика, а както и сама написах под снимката - харесвам си я, но и до ден днешен като я гледам сякаш нещо й липсва или не е на място
angelova - много симпатична ми стана тортата с мелницата. Страхотна идея и мисля добре осъществена. От любопитство - самата мелница торта ли е или е от по-лека смес?
benomiti - чудесна чанта, поздравявам те.
По-рано, когато само четях темата, без да пиша, пропуснах да похваля и останалите няколко чанти, но страшно много ме впечатлиха. Извинявам се, че не посочвам името на авторката, но позабравих, коя точно беше. И въпреки това - адмирации за таланта.

# 247
  • Norge
Галя, точно на Колхозния и аз. Close След което ме изгубиха като клиент.  #2gunfire

----
Лилле, ако искаш да правиш куха къщичка, можеш примерно да увиеш фондан около подходяща по размер кутийка и да оставиш да изсъхне така. (Не съм сигурна дали съм разбрала въпроса ти правилно.)

Джемма,  Hug

# 248
  • София
Ако не е късно, Доня Коприва, това е рецептата, която аз правя. Избрах я, защото кремът ми се стори по-приемлив... Става много вкусна, няколко пъти даже я поръчваха за детски рожден ден
Необходими продукти:
* 2 1 / 2 чаши (250 грама) пресято брашно за торта
* 1 / 2 чаена лъжичка сол
* 2 с.л.( 15грама ) чисто какао на прах
* 1 / 2 чаша (113 грама) неосолено масло, на стайна температура
* 1 1 / 2 чаши (300 грама) захар
* 2 големи яйца
* 1 ванилия на д-р Йоткер
* 1 чаша (240 мл) прясно пълномаслено мляко
* 2 ч. лъжица течна червена хранителна боя
*1 чаена лъжичка бял оцет
* 1 чаена лъжичка сода

Крем за пълнеж:
* 1 - 8 унции (227 грама), крема сирене, стайна температура-250 гр сложих аз.
* 1 - 8 унции (227 грама), маскарпоне, стайна температура-250 гр
* 1 амппула ванилия на д-р Йоткер
* 1 чаша (115 грама) пресята пудра захар
* 1 1 / 2 чаши (360 мл) студена тежка,сладкарска, млечна за разбиване сметана (двоен крем) (35-40% масленост)

# 249
  • Бургас/Пз
Лили, ,рецептата е същата като тази , която е пуснала Бадем Simple Smile Аз обаче я направих само с Маскарпоне Simple Smile

# 250

Влизам само за да поздравя Шеметчето за рождения и ден. Пожелавам ти много здраве, щастие с любимите ти хора, творческо вдъхновение да имаш винаги за да ни радваш с красивите си торти! Весел празник!

# 251
  • в семейството
benomiti , отлично си се справила! А възклицанието на получателката говори сама по себе си Simple Smile Наистина, ако подложката беше покрита, чантата щеше да изпъква още повече! Но постепенно и това ще се случи! Предполагам, че в действителност е изглеждала по-хубава!
Ани, може би главата идва малко по-голяма спрямо тялото! Когато съм правила човешки фигурки(те сигурно са 2-3) винаги ми се налагало да правя няколко глави, докато получа съразмерна!
Руми,и тук да ти кажа, че много ми харесва тази вятърна мелница! Възхищавам ти се, че не се предаваш пред "темите" на тортите!  bowuu

Lille (CRLN) , пожелавам много здраве и щастливо детство на твоят "голям" мъж   bouquet
Страхотни цветове на тортата!

# 252
Цитат на: fotka
Руми, и тук да ти кажа, че много ми харесва тази вятърна мелница! Възхищавам ти се, че не се предаваш пред "темите" на тортите!  bowuu

Laughing Laughing Мога, не мога, всичко се пробвам да правя аз, па каквото се получи  Laughing Благодаря ти Галя!

# 253
  • Бургас/Пз
Фоти, има нещо такова, или по-скоро нещо устата не успях да докарам, идва малко по-нависоко. Проблемът ми беше ужасната влага, три дни не спря да вали и дори и тайлозата в Пикото пак не даде резултат напълно суха фигурка Simple Smile Не се оправдавам, само търся причината и аз. Права си обаче , че трябваше да направя поне още една глава, за да видя как ще стои  Peace

Руми, страхотна вятърна мелница.  Peace Бентенската торта обаче е моя, а не на Копривката, ама нищо де  Mr. Green

Ето и как се е получила вътре. Много се радвам като ми пращат снимки на разрез на тортата Simple Smile

А тук съм описала и РЕЦЕПТАТА /не е нищо особено, но пък казаха, че е била много вкусна/

# 254
Ааа, Ани знам, че е твоя. Просто беше техническа грешка и веднагически се поправих, ама как успя за секунди да го мернеш преди поправката, ей! Благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт