Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 32

• 73 638
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, майка ми я оперираха преди месец от РМЖ. Предстои химиотерапия, за която сме доста притеснени как ще я понесе. Исках да ви попитам, прилага ли се в България при тази диагноза химиотерапия на хапчета? Тя по-лесно ли се понася от стандратната? Ще съм благодарна, ако някой даде мнение..Благодаря ви и весели празници на всички!

# 631
Празници...Светлини...Камбанки....Звънчета....
Но има едно нещо ,което не спира да ни гложди,колкото и да се правим на серт.....И това нещо е осмокракото....
Ето ви нещо,за Честита Коледа !
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1692127

п.п. Зла съм щот отново влизам в болница! Не ,не е от диагнозата ! Жлъчката ме мори и съм решила да я махна.... И тогава няма да съм злъчна , а ще стана бяла и добра....
А вие....прочетете статията! Mr. Green
Не е от жлъчката-съпружието така разправя...и той се надявал като ми я махнаха на бели дни Laughing.
Хули, Боже, внимавай...

# 632
карцинома гландуле мамме декстри рТ1 pN2 Mo. Това е диагнозата на майка ми - може ли някой да ми го преведе  Praynig А за хистологичния резултат пише : Умерено диференциран Инвазивен дуктален карцином на места със структури на карцинома ин ситу .

Започва от трети с химиотерапията 8 курса са назначени , после лъчетерапия и после хормонална терапия , в този ред е назначено лечението .

# 633
zlobi как се чувства майка ти  Hug тя горе долу с моята е била на операция

махнаха ли шевовете
има ли отстранени лимфни възли
ще се подкрепяме покрай лечението  Hug

# 634
Момичета извинявайте че се намесвам в темата. Преди седмица две оперираха брат извадиха му тумор от пикочния мехур  днеска са го пратили за епикризата но е нямало кой да я разчете. Все пак ако някой може да каже нещо по въпроса, че не ми се чака до след празниците когато ще е  на доктор. Диагнозата е
Умерено диференциран преходно клетъчен карцином със инфлитрация в субмукозата
Т1, NX, МХ, G2
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    T – категорията описва оригиналния първичен тумор,Числата T1–T4 описват размера и/или степента на инвазия в близките структури. По-големият T номер означава по-голям размер на тумора и/или че той може да е проникнал/нарастнал в околните структури,N – категорията показва дали ракът е засегнал близките лимфни възли. NX означава, че не може да се измери засягане на близките лимфни възли или не може да се установи дали са засегнати,M – категорията показва наличието на далечни метастази, т.е. разпространението на рака в други части на тялото.MX означава, че не могат да бъдат измерени или намерени метастази, G2 – умерено диференциран – средна степен; умерено агресивен (intermediate-grade; moderately aggressive)Прочети и тук-http://www.medinfo-bg.com/?page=statiq&id=845

# 635
zlobi как се чувства майка ти  Hug тя горе долу с моята е била на операция

махнаха ли шевовете
има ли отстранени лимфни възли
ще се подкрепяме покрай лечението  Hug

Физически се възстанови бързо според мен , на 10 ти я оперираха  , на 27 ми и махнаха конците , на 28 и втория дренаж . Махнати са всички лимфни възли около гърдата , както и самата гърда .На 3 и е назначен първия курс химиотепрапия . За химиотерапията искам да попитам - толкова ли е зле както по филмите  #Crazy newsm78 , повръщане втрисане , гадене с дни ?

# 636
  • В царството на игрите:)
Привет,
Химиотерапията не е приятна и да, има гадене, повръщане, втрисане и т.н., но се издъжа и минава и заминава. Въпрос на мотивация и кураж..Почти всички тук сме минали през химии и не сме спрели да ходим на работа, да си гледаме децата и къщите. не е приятно, но е един от малкото начини за справяне с болестта.../Кой каквото и ще да казва Rolling Eyes/
За химия на хапчета при РМЖ не съм чувала..., така,че не мога да кажа нищо, но едва ли е без странични действия, защото химиотерапията си ХИМИОтерапия Close, а не лечение с аспирин и няма как да мине без гадости!
Давайте кураж на майките си, радвайте се на хубавите празнични дни и четете повече информацията на първа страница - ще ви е полезна при всички крачки занапред Peace
Успех и Бог с вас  и с всички  Praynig

# 637
  • София
Миленка, ще си позволя да направя поправка на поста ти - ВСИЧКИ, които са си позволили да пишат тук са преживели химиите и всичко съпътстващо диагнозата.
Който не го е преживял, не може да знае за какво става дума.
Чест прави на дъщерите ми, че никога не ме погледнаха като болна.
Знаех какво преживяват и чувстват...никога не го показаха пред мен. Все още го правят, защото приятелчето ми все още е с мен .

# 638
Химиите не бяха никак страшни...по скоро чисто физическите последици от тях-сухата кожа, косата, или по-точно липсата И, миризмите, килграмите... Аз не съм повръщала изобщо, само сега при новото лекарство силно ме боляха костите.

# 639
  • Варна
Привет на всички момичета! Hug
Sisil, понеже...
Благодаря за отговора.
А удачно ли е да се засилва имунитета преди и по време на химио и лъче тарапиите. Някакви имуностимулиращи, витамини, омега 3, алое вера и подобни.
Прегръщам ви всички и ви желая бързо и напълно оздравяване. Hug

# 640
mimito@  Hug Hug Hug мерси за информацията. Много изчерпателно.
Момичета весели празници ви желая и много здраве през новта година.

# 641
  • Пловдив
Мили дами и пИпИруди в понеделник на 31.12, около 10,30ч. (мястото ще го изберем утре) ще има кафепиене с Миленка и Сис. Ако някой иска да се присъедини към групата е Добре дошъл.

# 642
  • Пловдив
Момичета, срещата е утре в 10,30 ч. в кафето на магазин Евмолпия. Всеки, е Добре дошъл!

# 643
Момичета, срещата е утре в 10,30 ч. в кафето на магазин Евмолпия. Всеки, е Добре дошъл!

А адресче нещо ,това -онова ?! Thinking

# 644
  • Пловдив
Сис, ето маршрут с автомобил: от хотел Империал до магазин Евмолпия ( ул. Капитан Райчо 66)
http://www.bgmaps.com/map/plovdiv
Ако тръгнете пеша е около 15-20 мин.
Кафенето се  намира в голяма сграда от соца, като всички бивши РУМ-ове.

Общи условия

Активация на акаунт