Зоната и ние - тема 11

• 57 552
  • 732
  •   1
Отговори
# 255
Момичета имам следният въпрос:
Горчицата към кои блокове се отнася, защото е с много близки показатели?
Според сайта на ББ тийм е : 4,37 Б, 5,33 В, 4,01 М

# 256
хора имам въпрос , елдата, киноата според зоната къде точно се ситуират мен ме интересува сварени такива и за кълнове от киноа  Shocked

Последна редакция: ср, 21 ное 2012, 17:33 от banbulka

# 257
 Nasinda , аз лично не бих броила горчицата за никакъв блок, защото надали ще изядеш 100 гр или повече на едно хранене. Предполагам, че ще ползваш някакви минимални количества само за увкосяване, така че според мен няма съществено значение за какво точно се брои именно, защото са много близки показателите.

banbulka , елда, киноа са си зърнени храни и макар, че ги дават да са доста полезни са от червения списък и трябва да се консумират по-рядко. Може да си ги сметнеш по етикет като В. А аз за по-лесно съм приела, че всички зърнени са по 14 гр за 1 ВБ. За кълнове не мога да ти помогна .

# 258
  • Oslo,Norway
Добро утро момичета Simple Smile Hug
ето и едно пряко включване от Осло Simple Smile започнах да чета книгата и доста ми допадна начинът на хранене , а и от форума виждам че е доста ефикасен при борба с излишните килограми.Та реших да се захвана макар и да не съм просветена във всичко относно Зоната, надявам се да помагате Simple SmileПри изчисляването на  1 блок се взимат предвид стойностите на продукта тоест днес си пих кафето със соево мляко което беше със следните стойности (П-3.5 ,В-4.5,М-2.2)тоест би следвало да е (0.5БП,0.5БВ,и 1.5БМ) според приетите мазнизи би следвало да изравня стойностите на протеина и въглехидрата ? newsm78
Благодаря ви предварително за отделеното време  успехи на всички  Peace

# 259
dori74 ,доколкото разбрах от Емигрантка е точно така. Но аз винаги меря месото в сурово състояние и никога не съм засичала от 28 гр сурово колко грама варено или печено се получава. Дори преди време бях питала дали някой знае, но не ми отговориха. Според мен това може да се използва, когато се яде някъде навън или на гости. А когато се готви в къщи е по-добре да се мери всичко в сурово състояние.

За любителите на хляба една интересна статия .
Оня ден измерих  84гр. пилешко ,след задушаването ми останаха около 51 Simple SmileДано да съм била полезна.

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 16:42 от e_d_n_a

# 260
  • Пловдив
Тогава не виждам логика, в суров вид да е 28 гр., а печено или варено да е 42 !? Значи, като го теглим в суров вид ядем в пъти по - малко!  Joy Laughing Но мисля, че това е правилното. По - опитните да помагат.

# 261
  • Chicago/Varna
Тогава не виждам логика, в суров вид да е 28 гр., а печено или варено да е 42 !? Значи, като го теглим в суров вид ядем в пъти по - малко!  Joy Laughing Но мисля, че това е правилното. По - опитните да помагат.
Момичета, не си тормозете мозъците с тия печени, варени грмажи на месото. При топлинна обработка съдържанието на протеини се променя в месото, така че не търсете логиката в грамажите. Бари Сиърс е пресметнал всичко за ваше улеснение Simple Smile

# 262
Добро утро  Hug

Идвам да ви поднеса един цитат от една друга тема, който ме накара да се усмихна широко  Laughing
. Дано и на вас да ви започне денят така:

Цитат
И все пак, ако от плуването се отслабваше - къде грешат китовете?

# 263
  • Пловдив
 dani1712 Мен успя да ме разсмееш!!! Laughing Joy Laughing

# 264
  • София
И мен, много е готино лафчето.  Joy Joy Joy

# 265
Здравейте момичета   bouquet Записвам се за темата и в най скоро време смятам да почна да се храня според Зоната. В момента подробно се запознавам с начина на хранене, направила съм си изчисленията колко блока ми се падат за целия ден, искам да си направя меню поне за седмица, купувам кантарче и заставам на стартовата линия  Sunglasses Поздравления за всички, които са положили усилия този здравословен начин на хранене да стане толкова достъпен и за непрекъснатите съвети към новобранците. Предполагам  че и аз ще имам нужда от такива, и се надявам да помагате  Peace

# 266
 moresmile   хораааааа -4 кг съм!!! Вярно стартирах точно преди цикличните дни и да кажем че има повече изхвърлена вода.
Но имам много повече енергия, до миналата седмица вечер просто в 22ч. най-късно в 23ч. заспивах.
Сега ставам по същото време както преди в 7ч. но мога да стоя и до 4ч сутринта както направих в петък и в събота защото имахме гости и бяхме на гости  Hug .
Корема не ми е вече подут а го чувствам  лек и залепен за гърба, езика ми стана розов, дъха ми спря да мирише, а венците спряха да ми кървят
Изобщо чувствам се страхотно и повече от прекрасно
  newsm20 За подкрепата и обясненията благодаря на всички
Продължавам  newsm44
p.s. Добре дошлa na Мис Облаче

# 267
banbulka , колко приятно ми стана като прочетох Simple Smile  Hug Много се радвам за теб и за това ,че не само килата мърдат ,ами и усещаш другите плюсове!
Давай в същия дух!
Мис Облаче ,добре дошла ! Simple Smile Давай в същия дух и ще помагаме ,естествено Simple Smile

# 268
banbulka ,  smile3501 smile3501 smile3501. Чудесен резултат и продължавай със същия ентусиазъм напред. С времето ще почувстваш все повече положителни ефекти от режима.
И аз да се похваля мааалко . Имам цели 3 дена 100% -ва режимност  Sunglasses , което за мен е постижение. Че от пролетта имам все по едно-две хранения дневно извън режима. За тези 3 дена изхвърлих 1 кг вода, която си личеше къде се е застояла и сега целта е до Коледа още 5 кг.  Установих, че с готови ненаготвени от мен манджи не се получава ефекта. Затова в денят ми за почивка готвя за 3 дена напред и складирам в кутийки и бурканчета за работните ми дни и така се надявам да успея. Но ще видим дали ще се получат желаните от мен килограми, че сега съм на тези, с които си живях близо 15 години. А целта ми е тези, на които бях преди да се омъжа преди цели 20 .
Хайде включвайте се с мен, че остана само 1 месец до прегрешенията и е въпрос на воля дали ще бъдат малки или големи. Сега в диетичния е голям застой, но след 1-ви януари  Wink ще настъпи голямото оживление  Simple Smile
Мис Облаче , чакаме те при нас и не отлагай много във времето , че да не ти мине ентусиазма. Започвай още от днес и лека полека в движение ще научиш всичко важно.

# 269
от addi999-Аделина Куруиванова-един от авторите на бг варианта -"НИЕ И ЗОНАТА "
"""""СПАЗВАНЕТО НА ЛУННАТА ДИЕТА С АЙРЯН ,мин. вода и чай - 24 ЧАСА - СТРАХОТНО ПРЕЧИСТВАНЕ И СЕ СВАЛЯТ ДО 2кг,аз го правя вече 5 години.  успех   Още нещо за лунната - без прием на кисело мляко- айран не се издържа, пада кръвната захар, вие се свят и не е комфортно -пийте до 2-3 литра айран /може до 5 -6 кофички ниско маслено 2% кисело мляко - съобразно блоковете, които трябва да се консумират за деня/ """"

Момичета имам един въпрос в/у това от Ади. От прочетеното разбирам че се прави един ден - датата на пълнолунието. На други места съм чела че е хубаво това да се прави 3 дни : 2-та дни преди пълнолунието и самият ден .
Ако може да споделите вашият опит с тази практика и да ме посъветвате  ще съм изключително благодарна  Hug

Общи условия

Активация на акаунт