Зоната и ние - тема 11

• 57 552
  • 732
  •   1
Отговори
# 270
Аз съм спазвала лунната диета още преди Зоната и там е необходимо да се премине на течности само в деня на пълнолунието за 24 часа. Някои момичета за по-голям ефект спазват по един ден в седмицата във всяка фаза на луната . Фазите и дните може да видиш от Лунния календар. Започва се един час преди да е започнала самата фаза и се спира един час след като е завършила. А два дена преди пълнолунието + самото пълнолуние се спазва при детоксикация, където се пие и английска сол за извличане на отровите + течности. Ако ще спазваш лунната на айрян недей да забравяш, за да бъдеш по Зоната да добавяш и необходимите блокове мазнини - ядки.

# 271
Здравейте,
Много искам да започна този режим, за който пишете, но за съжаление нищо не ми е ясно и ми се вижда адски сложно, направо невъзможно, особено за мен-работеща с две малки деца, от тъмно до тъмно съм навън и не виждам начин да седна да си меря грамове, порции и тн.
Та затова реших да ви питам имате ли някъде примерно меню, нещо например закуска: едно кафе, една ябълка /или половин, не знам как се определя блок, нямам и домакинска везна да меря плодовете, парчетата месо и др./
Много ви благодаря предварително ако ми дадете някак по-лесно изпълними насоки

# 272
Благодаря за топлото посрещане  Blush  Не се  отказвам лесно , ще съм упорита до край Rolling Eyes И съм решила ,  като  забременея живот и здраве , да  съм си в Зоната .  Само кантар ми трябва,  че съм навила и мъжа за Зоната и ще готвя за двама  Praynig

# 273
dani1712   bouquet благодаря за отговора Simple Smile
аз реших в сряда на 28.11 ще ми е бял ден  Joy
Иначе имам и друг въпрос гледах днес таблицата за храните и блоковете  www.bg-zonata.com
ТИКВА (сурова)       140 гр.
това за тиква тип тиквичка или тип цигулка като тази : http://www.google.bg/imgres?start=103&hl=en&sa=X&tbo … p;tx=21&ty=62
  newsm78

# 274
banbulka ,за тип цигулка става дума ,тиквичките са друга категория - те имат доста повече вода и са по-голямо количество.
diamand , чела ли си някоя от книгите за режима.Признавам,че човек има нужда да обмисли нещата и е трудно от раз да започнеш да го практикуваш,но не е невъзможно да се разбере.Силно ти препоръчвам все пак да си вземеш някаква везна,била и механична ,защото на око едва ли ще успяваш да прецениш кое колко тежи. Има много примерни менюта и изписано в тези теми - Не го казвам с лошо ,но това не е режим - една ябълка ,три солети Simple Smile Нещата са логични и трябва да се следват! Simple Smile Никого не сме върнали ,защото трябва да се подкрепяме,но трябва да положиш мъничко усилие ,защото си заслужава. Наистина ще свалиш ,ако следваш режима,но и покрай това ще научиш страшно много какво представлява храната и как въздейства на организма.Особено щом си и майка - ще знаеш и с какво храниш децата си! Успех и не се отказвай! Книгата има от къде да я изтеглиш в заглавната страница.

# 275
ini мерси Simple Smile  bouquet
diamand има смисъл но не си купувай механична везна аз си купих и хвърлих. моята електронна везна я взех от кауфланд за 28 лв не е толкова скъпо. със сигурност не е лесно и е играчка но си заслужава виж само за 5 дни (малко по нагоре съм писала) каква разлика усещам

# 276
diamand , тук няма нищо наготово като менюта. Хубавото на този режим е , че няма никакво ограничение в продуктите и може да си хапваш всички твои любими неща но с правилните грамажи и в правилните комбинации. Във старите теми  от началото на годината и пролетта има и доста описани подробно целодневни менюта от състезанията, които си бяхме спретнали момичетата. Ако искаш порови се и използвай тях. Кантарчето е задължително, ако искаш да си плътно в Зоната. А иначе по метода на дланта по-скоро се кръжи само около нея с епизодични влизания в центъра й. И ние имаме семейства и ходим на работа, но с малко повече организация човек се справя с всичко. Аз дори съм споменавала, че на ден ми случва да готвя по 3 различни яденета - за мен по Зоната, за синът ми, който не харесва или не яде това, което съм наготвила за баща му, но се справям. Важното е да имаш желание, а не да приемаш всичко като бреме. И най-важното да се чувстваш удовлетворена, че правиш нещо за себе си. Ако нямаш време за книгата прочети поне блога - там изключително добре е описано в съкратен вариант най-важното.

ooooh!, щях да забравя за какво съм влязла. Моля за мнение по един въпрос, който ме човърка: Thinking
Когато правя супа обикновено я застройвам само с жълтък, а не с цяло яйце. Трябва ли да го броя като 1 ПБ  newsm78 ? Защото от разделното хранене знам, че жълтъка се брои като мазнина и се съчетава с всичко. А белтъка си е протеин. И сега като слагам само жълтък как да го броя ?  newsm78  Някакви идеи ? Аз днес съм на пица    chef (ама карфиолена  Laughing)

# 277
благодаря ви
аз по-скоро проблем ми се вижда комбинирането на храните
тази сутрин например се чудих дали мога да комбинирам кафе със сирене и с маслини и съвсем се обърках, защото не знам кафето дали е въглехидрат-мислих, мислих-май не е
после сиренето минава за протеин, но пък има и мазнина в него, тогава маслините са ми излишни  newsm78
въпреки, че попрочетох доста неща, това с комбинирането ми се вижда много сложно
иначе везна-лесна работа-все ще купя от някъде

# 278
dani1712 , 1 белтък = 1/2 ПБ, а 1 яйце ти е 1 блок, по тая логика жълтъка ти е половинка също Simple Smile
diamand ,кафето си е кафе-като чая.Е има и то малко калории ,ама не се смята то,стига да е без захар.Парче сирене с 2 домат аи 3 маслини става за закуска. Ще има още много да се объркваш,както всички сме били в началото.Аз дори си записвах изядените неща,така се следях ,но в един момент свикваш и ще ти е лесно! Simple Smile

# 279
 Ini` , и аз досега излизах от тази логика, че 1 яйце =1ПБ , значи 1/2 яйце = 1/2 ПБ. Но съм такъв човек, че не приемам нещата по логика или само защото някой е казал така , а обичам да са обосновани и  се сетих за разделното хранене и, че там го броят за мазнина жълтъка и като проверих тук и тук се оказа, че само жълтък е чиста мазнина, така че лично за себе си приемам, че е така и ще броя жълтъка за мазнина.

# 280
Добро утро Момичета  Hug

Искам да се похваля 7 дни по-късно:  moresmile разликата в обиколките на ханша и на талията са ми -4.5см
дънките който си купих на 16.11.12 ми хлопат  smile3508

Усмихнат и зонален ден ви желая  Hug Hug Hug Hug

# 281
# 282
Момичета един въпрос : Ядките, които се консумират предполагам, че трябва да са в сурово състояние, не печени ???  newsm78

# 283
Задължително сурови  Naughty

# 284
Благодаря dani1712  Sunglasses

Общи условия

Активация на акаунт