Зоната и ние - тема 11

• 57 552
  • 732
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте милички, отдавна не съм се включвала при вас. Как сте вие, аз съм добре вече съм във петия месец и съм много щастлива и дебела Hug, исках да ви попитам за срока на годност на рибеното масло, аз имам Ultimate omega. Спряха ми го още преди самата инвитро процедура, сега също не го пия, понеже според тяхще напълнея още повече. На опаковката пише, че мога да го пия до 2015, но ме притеснява, че въпреки че е в хладилника, все пак е отворен. Има ли опасност да има някакъв вторичен срок на годност след отваряне, не ми се иска да е така, защото е наполовина пълно, а все пак си беше цена Thinking Целувам ви всички, браво на всички зонуващи и аз ще се присъединя къмвас след раждането, прегръдки за всички Hug Hug Hug

# 286
  • Chicago/Varna
vitaivanот рибеното масло не може да напълнееш, по скоро обратното. Отделно ще спомогне за регулирането на хормоните, и най-най важното, точното в момента, когато си бременна трябва да взимаш рибено масло. Не знам кой, и по кава причина ти е казал, че ще напълнеш от рибеното мсло. Ако е бил доктор.... аман ти е системата от такива доктори Simple Smile))

В момента бебето ти в корема има критична нужда от Омега-3 , и я помпа от теб с всичка сила. най-важната причина в момента да взимаш  рибено масло  е за развитието на мозъка на детето. Д-р Бари Сиърс казва, че Омега-3  ще осигури на детето възможно най-доброто психическо предимство когато дойде на  белия свят. Нуждата на плода  от DHA (ДХК - докозахексанова киселина)която е в рибеното масло е най-голяма в последното тримесечие на бременността, когато се създава изумителен брой фетални мозъчни клетки (повече от 250 000 нервни клетки в минута). Ако количеството на DHA в тялото на майката не е достатъчно, мозъка на плода ще има проблеми  свързани с  нарастващата нужда за изграждането на блоковете на докозахексановата(ДХК) киселина. Това означава, че критичния момент, в който трябва да се приема рибено масло е бременността. Съдържанието на  DHA  в рибеното масло   помага и за развитието на очите и мозъка на бебето. След раждане, за кърмещите майки е много важно да пият рибено масло, за да могат да поддържат нивата на DHA в кърмата, което е от решаващо значение за развитието  с все още бързо растящия мозък на бебето.
Изобщо, от където и да го погледнеш, изглежда че е направо задължително да пиеш рибено масло. Аз така съжалявам, че не съм знаела тези неща когато бях бременна. Но ако съм на твое място, и щях да искам да родя здраво и умно дете, и не бих се замислила дори дали трябва да приемам омега-3. Но все пак това си твое решение  Hug. Надявам се да съм била полезна Simple Smile

# 287
Да дам и аз отчет след една седмица - обещах да е след две, но не се стърпях:

Килограмите са -3 надолу. Ясно ми е, е че почти всичко е вода, но все пак си е доста окуражаващо Simple Smile
Сантиметрите са минус най-вече на коремчето (аз съм от типа структура растяща на дупе) та се надявам и от дупето да почват да се махат мазнините.

Това е - успех на всички нови девойки - наистина се свиква с грамажите и няма нищо страшно!

# 288
  • в сърцата на децата <3
Emigrantка, много ме заинтригува! Бях си взела някакви омега 3 в началото на бременността, но правих два кръвоизлива и докторите ми забраниха изрично прием на каквито и да е медикаменти, дори витамини (различни от вит. С) без да са ми изписани. Питах тогава за омега 3 дали и това да спирам, отговора беше "Абсолютно всичко спираш и не пиеш нищо, което не ти е предписано!" Утре съм на ЖК и ще питам пак... Можеш ли да ми препоръчаш (може и на лични ако е по-удобно) омега 3, които да купя от аптека в България, не искам да поръчвам от сайтове... Благодаря ти предварително!

# 289
  • София
И аз да се включа в дискусията за мазнини/ протеини, понеже в момента препрочитам книгата на Сиърс и много неща, които досега са ми убягвали, ми стават ясни. Той самия казва, че в зоната най-важно е съотношението протеини-въглехидрати, а мазнините, които трябва да се приемат, е  задължително да са от "добрите", защото те не влияят на айказаноидите, но пък спомагат за изгарянето на натрупаните мазнини в тялото. Т.е. основно влияние в равновесието на инсулин-глюкагон имат правилното съотношение на протеини-въглехидрати, а добрите мазнини са допълнителен бонус към режима. Така погледнато, ако смятаме жълтъка за мазнина, то ще приемаме и голямо количество протеин с него, което неминуемо ще наруши баланса въглехидрати протеини. Има много продукти, които броим за протеини, но ако ги сметнем по зоната ще излязат мазнина - такива продукти са сиренето, кашкавала, свинското месо, сьомгата, кашкавалената извара, дори и киселото мляко от 2%. Ето защо мисля, че продукти, които са доказани протеинови източници не би трябвало да се смятат за мазнина в това число и за жълтъка. Друг е въпросът, че повечето от тези продукти не са препоръчителни за хранене в зоната, именно зареди високото съдържание на мазнини.

# 290
Здравеите и от мене не пиша 4есто но пьк 4ета всиака ве4ер какво се слу4ва тука Simple SmileСтана ми интерсесно Дани мисля 4е писа 4е е имало сьстезание преди време и там всеки си е споделял менюто опитах да го намера но не успиаь ако някои можв нека ми помогне да се добера до това  Hug

# 291
  • Пловдив
Момичета, благодаря за рецептите, които сте публикували в " Зоната и ние", всичко което съм пробвала ми харесва, но забелязах в рецептата за баницата с овесени ядки е дадено - 84 гр. сирене 2 БП, а трябва да са 56 гр., нали?
Иначе аз съм си в зоната и съм си много доволна, днес дори изкарах на кисело мляко и орехи, че  нали е пълнолуние. Утре ще видя има ли резултат. А да споделя за месото - изтеглено свинско филе - сурово - 56 гр., печено във фурна - 40гр. На мен пак не ми е ясно по този въпрос, извинявам се, ако досаждам, но не разбирам как така, ако теглим сурово е 28гр, а варено, печено 42 гр., в смисъл явно съдържанието на протеини се променя след термична обработка, но нали няма да ядем месото сурово, затова е по - важно след обработка колко са протеините. А в книгата пише - продуктите да се теглят сурови.

Радвам се, че ставаме все повече и сестра ми се зариби покрай мен и е много доволна, за две седмици е свалила 2 кг.
Лека нощ!!!
И мен ме интересува има ли рибено масло, което да си купя от БГ?

# 292
plama4e ,ето от тази страница нататък започва първото състезание (че чакахме да мине 8-ми март, за да няма извинения за прегрешенията  Wink ). А  второто състезание беше към месец май -поразрови се по-нататък.

veselusha , сиренето е 42 гр , когато се използва обезмаслено ( има едно "Лайт" на Маджаров), а когато е обикновено е 28 гр.

vitaivan , радвам се, че се обади  Hug (дори вчера се бях сетила за теб и се чудех как вървят нещата). Вярно е, че рибеното масло е изключително полезно за бебето, но също така то разрежда кръвта и може да предизвика кръвоизливи. Преди време бяхме взели на свекър ми, че изкара инфаркт и нали уж е супер полезно му взехме да се закрепи . Но започна да получава безпричинни кръвоизливи през носа ,а когато се порежеше не можеше да му спре кръвта дълго време. Когато отиде на преглед и занесе цялата кесия с лекарства, които пиеше кардиолога му каза веднага да спре рибеното масло и малко след това кръвоизливите спряха. Така че първо се консултирай ако трябва с 2-3 -ма лекари и тогава вземи решението.

# 293
  • Пловдив
Таблицата съм я гледала стотици пъти, а сега видях за обезмасленото сирене, а аз използвам именно това на Маджаров. Чудех се аз миналата седмица, имаше дни в които усещах, че не съм в зоната, най - вероятно е било заради сиренето, включвах го в някои хранения. Благодаря dani1712, пробвах ябълковия сладкиш, стана ми любим, всъщност го направих  по рецептата с тиква, но вместо тиква сложих ябълка в нужните грамажи, с канела стана мммм. Снощи пък си приготвих баницата с овесени ядки, но вместо сирене сложих извара, получи се супер. Така си имам вкусни закуски за няколко дни на пред!

# 294
Милички, благодаря ви за отговорите и подкрепата, единствено се притеснявавам, че от 7-8 месеца ми стои в хладилника наполовина пълно, като дата на годност е дадена 2015г., но не знам един път отворено дали няма някакъв срок на използване, целувам ви всички!!! Hug Hug Hug

# 295
Момичета здравейте  Hug !

Nasinda  smile3501 давай в същият дух  smile3501 smile3501 smile3501

Аз реших да пиша  по повод точно омега 3 мастните киселини тъкмо гледах предаването "На кафе" и гост беше Д-р Тошков който говори за масло от крил(Neptune Krill Oil). Това е животинче тип скарида(с кратък живот) за да не ви обяснявам всичко може да го гледате в нова play http://play.novatv.bg/program/nakafe днешното предаване епизод номер 58 от 29.11.2012 (след около час, до край на деня със сигурност ще го има в архива)
Знам че сигурно е в по-голямата си част реклама и платено излъчване вмъкнато в предаването, но  наблегнаха на:
1. не малкото съдържание на примерно живак как не са добре пречистени маслата от риба на нашия пазар
2.маслото от крил е омега 3 мастни киселини свързани с фосфолипиди , а маслото от риба е триглицериди (един вид фосфолипидите навлизат по-лесно в клетката а триглицеридите им била нужна специална киселинност )
3.антиоксидантният потенциал на крила били 47 пъти по висок от този на рибеното масло
и още доста неща изговориха
в крайна сметка пиша за да ми кажете ако някой е на ясно за да се информирам преди да сам си закупила масло от риба че съм си поръчала от турското ама имам време да се обадя на този човек и да откажа поръчката ако това настина е по-добро . Това ми е чуденката  newsm78
Зонален и усмихнат ден на всички  Hug Hug Hug

# 296
Здравейте момичета! Не съм се отчитала тези дни, бяхме болни вкъщи всички. Аз си продължавам в зоната и около нея, в смисъл, че ако съм около нея то е заради това че нямам кантарче иначе стриктно си съчетавам храненията според таблицата и метода с дланта. Вече и под 50кг. станах. Коремчето почти изчезна и всички дънки са ми широки. Забелязвам едно нещо, на моменти наистина не изпитвам нужда от сладки храни и разни закуски. Явно тогава съм в зоната. Има моменти, в които ми се дояжда шоколад, но гледам да е 1 редче като преди това съм приела нещо протеиново.
Новото е че от днес се заинатих и реших да вкарвам и мъжът ми в зоната, хич не му се вярва и е много скептичен. Ще пробваме известно време да видим до къде ще я докараме. А при него има мнооого за сваляне Simple Smile Успех на всички и е наистина окуражаващо да си споделяте резултатите.

Последна редакция: чт, 29 ное 2012, 15:44 от toffifee

# 297
Добро утро на всички  Hug
Да ви споделя за една муха, която се е загнездила наскоро в главата ми  Laughing. Тъй като не е полезно да се готви със студено пресован зехтин, реших да използвам за готвене кокосово масло , а за сладкишите да използвам кокосово мляко. В таблицата ги няма, но ще изчислявам по етикет. Кокосовото масло го дават най-полезната мазнина за готвене и, че не се окислява при високи температури и полезно за метаболизма и хормоните ( а освен това прасета, които са хранени с кокосови орехи отслабнали вместо да дебелеят   Wink . А кокосовото мляко има сходни характеристики, но е с по-малко количество мазнини и може да се ползва в по-големи грамажи за 1 МБ.
Кокосово мляко намерих в Кауфланд, а кокосово масло мисля да поръчам . Моля , ако има някой с опит в използването им или знае марки, които са хем качествени, хем по-евтини да сподели  Praynig

# 298
  • София
Добро утро и от мен  Hug
Дани, и на мен ми се въртят такива мисли от известно време. Рядко ползвам мазнина при готвене, но понякога се налага. Но все още не съм се накумила да прочета повече за кокосовото масло   Rolling Eyes

# 299
  • Бургас
dani1712,срещала съм из интернет пространството как се прави домашно и то придружено с видео-урок,веднга щом го намеря ще дам линк

Общи условия

Активация на акаунт