Зоната и ние - тема 11

  • 56 829
  • 732
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 496
 mis_val , видях приготвянето на домашно кокосово масло, но трябва млад кокос, а по нашите магазини надали има такъв  Wink . Макар, че е доста скъпо това масло (поне за моя джоб) с ограничените количества , които позволява Зоната мисля, че ще изкарам  дълго време с една кутийка от 500 гр. ( по 1,5 гр за 1МБ или 1/3 чл). Така, че съм решила да прежаля малко пари за това.

# 301
  • Бургас
  • Мнения: 255
dani1712, Hug
за съжаление не съм купувала и с нищо друго не мога да ти бъда полезна  Embarassed

# 302
  • Мнения: 313
Моля за помощ. Мъжът ми е 2-ри ден в Зоната, но изпитва глад. За сега съм му сложила 14 блока на ден, но не мога да отворя таблиците от сайта за да му изчисля. Ще ми помогнете ли. На 35год. е, около 115 кг. ръст 177-178 някъде, не спортува.
Особено вечер е най-гладен, свикнали сме да си угаждаме със сладичко след вечеря и му е трудно сега. Снощи вечеряхме пилешки филенца на тиган без мазнина със зелева салата. Каза, че се чувства надут но не и сит. Пфуу

# 303
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
toffifee, дали не е на психологическа основа? Моя мъж е така когато правя храна без месо - казва, че се е нахранил, но "нещо му липсва"... Не мога да повярвам, че ако е хапнал 14 блока може да е гладен, аз намалих моите на 11 и продължавам да преяждам (не ги намалявам повече, защото съм си чревоугодник де).

# 304
  • Мнения: 83
toffifee ,а мазнинки добавяш предполагам? Те са от особено значение. В сайта табличката е пригодена за изчисляване нужните блокове за жени,при мъжете е по-различно ,тъй като се измерваше и китката и талията през пъпа. Ако имаш свалена книгата "Зоната" там го има обяснено.
Много е хубаво,че опитваш да научиш и него да се храни така.Ще ви е много по-лесно двамата.Подкрепата е вълшебно нещо  Grinning

# 305
  • София
  • Мнения: 783
toffifee , искрено ти завиждам, че мъжа ти се е съгласил да спазва зоната  Hug Моя не иска и да чуе, въпреки всичките ми опити да му обясня за какво става въпрос и ми е много трудно да приготвя за себе си храна и същевременно да угодя на него. Даже в повечето случаи, когато имам залитания, са по негова вина  Laughing Както и да е... Ini е права, че може би тези блокове не са му достатъчни. Пробвай да му ги преизчислиш, докато не се е отказал. Също така в началото му готви любими храни, даже може и от червените, за да не се чувства, че е лишен от нещо, пък впоследствие като свикне може да минеш на повече зелени храни.

# 306
  • Мнения: 1
Здравейте, момичета! Нова съм във форума, но не се престраших да пиша преди да прочета книгата, блогът и всички теми от 4-та насам - така съм почти сигурна, че съм разбрала по-голямата част от Зоната. Съветвам всички, които са чули за Зоната първо да се информират /тук е моментът отново, както писах и в блога, да изкажа възхитата си от двете дами "виновни" за създаването му - толкова труд е положен, а помощта е безценна. Визията на сайта също е прекрасна!/.
От началото на октомври съм в Зоната, на 10 блока, често пропускам късната закуска, но вечерята ми е късно към 21.30. Сутрин ям хляб тип бонус, гледам да съм основно в "зеления списък", но хапвам и от червените храни и въпреки това резултатът е -4 кг, талия - 4 см. /коремът ми е най-големият проблем/, ханш - 2 см.
За тези, които им се вижда пипкаво, сложно и досадно изчисляването - аз съм с две малки деца /едното на 1.5 г./ и въпреки това намирам време да си приготвя зоново ядене, даже успявам да отида на спорт 1 път в седмицата и да правя отвреме на време коремни преси.
Но най-важното - нима не е пренебрежимо усилието за калкулации и теглене при положение, че ядеш, слабееш, изглеждаш подмладен и озарен и кипиш от енергия? Това е перфектният режим! Ще следя и форумът занапред, основно откъм рецепти и някои отговори на въпросчета, с които всяка от нас се сблъсква ежедневно.

# 307
  • Варна
  • Мнения: 0
Здравейте от 24 дни съм плътно в зоната само зелени храни и резултата е 6.2 кг.( Стартирах от 86.6  и съм висока 173 см).Храня е с 9 блока и спортувам 1-2 седмично фитнес.
И аз като Веселушка постоянно като ям пилешко бяло месо се чудя за грамажа, момичета объркано е нещо, Емигрантка ми беше отговорила и аз го бях разтълкувала че 28 гр трябва да е опечено а 42 гр е сурово месото, но по-късно из коментарите разбрах че не е така, а другото изобщо не ми е логично, вие как го ядете?
Смятам идеята за страхотна да си направим допълнително колонка за грамажа в печено и сурово състояние в таблицата от блоковете. Аз си пека голямо количество месо да има да го ям за няколко дни и после си тегля за всяка порцийка отделно, предполагам че и други ще има като мен и ще е мн. полезно.
 И аз гледах предаването на Гала, беше много впечатляващо и звучи достоверно, дано и Емигрантка да го гледа и да сподели нейното мнение относно това маслото, много ще е хубаво ако всичко е истина и да можем да си го купим от БГ!

Последна редакция: сб, 01 дек 2012, 22:56 от lenybeibi

# 308
  • Мнения: 1
Подкрепям идеята за допълнителен ред с грамаж на готовите храни! На мен самата ми предстои връщане на работа след майчинство и в близост до местоработата ми има щандове за готови храни и ще ми е много по-лесно като си взема една пилешка пържола и имам грамажът й - да се ориентирам какво количество от нея да изям. Предлагам също така всеки от нас, който е доволен от някой зонов продукт като качества или е открил подходящ такъв, да сподели информацията с останалите. Ето например според мен е много подходящ за сезона е ето този продукт http://www.adelafood.com/products.php?categ=0&cat=47&order=6 - нето тегло на кьополуто е 290 гр., съдържанието му на 100 гр. е
белтъчини - 2.5 гр
мазнини - 8.8
въглехидрати - 10, т.е. 1/3 от букана или 2 пълни суп.лъжици са 1 ВБ и 1МБ
Също така съм открила една консерва филе от скумрия в доматен сос, която е точно за 2 по 3 ПБ /ще я потърся по-късно в нета/.
Но най-голямото ми откритие от години по отношение на пилешко месо и продукти е на Джиев - месото му е супер качествено, а пилешката шунка е от филе, страшно вкусна и след 3-4 дена съхранение в хладилника се разваля, т.е. няма консерванти - този човек е вманиечен на тема качествени продукти. За съжаление има магазини само в София. Ето и малко инфо за производството му http://frognews.bg/news_47985/%D0%91%D0%BB%D0%B0%D0%B3%D0%BE%20% … D0%B0%D1%80%D0%B8

# 309
  • Мнения: 1
линка излезе като рекламен спам, а всъщност беше статия от друг сайт, но както и да е...

# 310
  • Мнения: 157
здравеите и от мене от утре влиза пак вьв зоната моля за помош даите сьвети и рецепти за закуска бьрза и лесна за приготвяне 3 блока / ако може МОЛЯЯЯЯЯЯЯ/Ако пьк е с кисало мляко още по добре 4АКАМ

# 311
  • Мнения: 157
2 БЛОКА -
42гр -пуешко филе+28 гр сирене - 2БП
120 гр краставица + 1 круша /помагаите как да направя 2 БЛОКА какво да сложа още  / препо4итам плод
6 маслини 2 БМ
3 БЛОКА обяд
варено пилешко месо + сирене
пе4ени 4ушки  - 140 гр+гьби /незнам колко да задуша/ + плод например мандарина. тука ми е трудно да из4еслявам вьглехидратите .
3 маслини+белени супови бадеми
ПОМОГАИТЕ

# 312
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
Оооххх Joy Ще ме уморите с това пилешко месо и  с тия грамажи на сготвените храни Simple Smile Сега обяснявам за пореден път, защото явно не четете коментари, или като влизате не преглеждате на зад Simple Smile)
ПИЛЕШКО МЕСО -СУРОВО СЪСТИЯНИЕ- БЯЛО, ЧЕРВЕНО, ТЪМНО, ЖИЛАВО, КРЕХКО И Т.Н. ВСИЧКОТО ПИЛЕШКО СУРОВО Е 28 ГР.

ПИЛЕШКО МЕСО -ПЕЧЕНО, ВАРЕНО, ИЗГОРЕНО, ПРЕВАРЕНО, ЗАДУШЕНО, УДУШЕНО, ПОПАРЕНО И Т.Н Е 42г.

ОТНОСНО ВАРЕНИТЕ ПРОДУКТИ: не си тормозете мозъците с тия печени, варени грамажи на месото. При топлинна обработка съдържанието на протеини се променя в месото, така че не търсете логиката в грамажите. Бари Сиърс е пресметнал всичко за ваше улеснение  Simple Smile   След топлинна обработка, и в 42г месо има 7 г. протеин.

Относно готвените въглехидрати, също не си тормозете мозъците да ги теглите сварен вид. При готвене се променя гликемичния индекс , т.е въглехидратите навлизат в кръвта с различна скорост от тези, когато са в сурово състояние, и следователно влияят различно върху нивата на инсулина.  НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ОСНОВНОТО В ЗОНАТА Е КОНТРОЛЪТ ВЪРХУ ИНСУЛИНА. В момента работя по въпроса с таблицата, да добавя някои сварени продукти. Проблема е, че информацията е много ограничена, от Зоната ки казаха, че имат грамажите само на определени продукти в сварен вид. Но колкото ми дадат, толкова. Пак ще е нещо. Дайте ми малко време, само около 20 дена още, и ще се завърна по редовно тук с много информация Simple Smile   Hug

# 313
  • София
  • Мнения: 783
здравеите и от мене от утре влиза пак вьв зоната моля за помош даите сьвети и рецепти за закуска бьрза и лесна за приготвяне 3 блока / ако може МОЛЯЯЯЯЯЯЯ/Ако пьк е с кисало мляко още по добре 4АКАМ

plam4e, на мен това ми е една от любимите рецепти - много е бърза Simple Smile Аз, обаче, слагам 2 яйца, вместо 4 белтъка и добавям щипка риган и щипка сода, за да бухне повече при печене. Също така голям фаворит ми е рецептата за баница с обесени ядки.

А по другото питане - 1 круша ти е 2 блока, така че направо махни краставицата  Hug

Emigrantка, мила, очакваме те с нетърпение  Hug Без теб и без Carmen не е същото   bouquet

# 314
  • Мнения: 1
Моята пък любима закуска е дори по-лесна
накисвам 4 равни суп. лъжици овесени треци /2 ВБ/ в малко вода за 10 - 15 мин. След това отцеждам водата, добавям 1 яйце и 1 блок сирене, с вилица разбърквам да стане хомогенна смес и го мятам в тефлонов тиган, намазан с 1 блок мазнина. Става прекрасна палачинка от 2 блока, само изяждам и 1 орех за още 1 блок мазнина.

Общи условия

Активация на акаунт