Зоната и ние - тема 11

  • 56 781
  • 732
  •   1
Отговори
# 420
  • София
  • Мнения: 783
Весели празници, мили момичета Simple Smile

viktori, добре дошла отново сред нас   Hug По мои сметки чиата е 5гр за 1М, според други съфорумки е 4гр за 1М. Аз съм мерила с кантарче - и в двата случая излиза приблизително 1ч.л. и затова така си я меря, че е по-лесно Simple Smile Закусвам всяка сутрин 220гр. кисело мляко и 1ч.л. чия и се чувствам супер добре и заситена за поне 4 часа след това Hug

# 421
  • Мнения: 1 150
Весели празници, мили момичета Simple Smile

viktori, добре дошла отново сред нас   Hug По мои сметки чиата е 5гр за 1М, според други съфорумки е 4гр за 1М. Аз съм мерила с кантарче - и в двата случая излиза приблизително 1ч.л. и затова така си я меря, че е по-лесно Simple Smile Закусвам всяка сутрин 220гр. кисело мляко и 1ч.л. чия и се чувствам супер добре и заситена за поне 4 часа след това Hug
Много ти благодаря, мисля да разгледам продуктите със зелен цвят  и да си спретна менюто,че имам 5 кг. да свалям.
Когато съм готова ще пиша,за да ме проверите за грешки Flutter
Желая хубав ден на всички Simple Smile

# 422
  • Мнения: 1
Честито Рожество Христово и Стефановден, ако има празнуващи! Нямам търпение да лунувам утре, че се чувствам ужасно от храната тези дни хем не съм прекалявала и балансирах максимално. Но най съм доволна от кантара - не съм мръднала нагоре, а очаквах поне 1 килограм при положение, че ометох един шоколад, имам и прегрешения с баница.

Преглеждам отново книгата на Бари Сиърс /досега я бях чела на компа/ и попаднах на нещо, което доста ме смути. В обяснението за влиянието на определени храни и т.н. и образуването на лоши айказаноиди /мразя тази дума/, Сиърс казва, че образуването на АЛК /вече не помня точно какво означава, но засилва ефекта на лошите айка.../ става от приемането на ленено семе и орехи. Като имам предвид, че мазнините са ми основно от домашни орехи, а тук доста от вас ползват ленено семе се притесних доколко сме в зоната с тези два продукта. Ако имате интерес ще намеря точно обяснението и ще го цитирам. Емигрантка, какво да правя с тия орехи? То излиза, че те са нещо като жълтъкът на яйцето с онази гадната киселина

# 423
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
Преглеждам отново книгата на Бари Сиърс /досега я бях чела на компа/ и попаднах на нещо, което доста ме смути. В обяснението за влиянието на определени храни и т.н. и образуването на лоши айказаноиди /мразя тази дума/, Сиърс казва, че образуването на АЛК /вече не помня точно какво означава, но засилва ефекта на лошите айка.../ става от приемането на ленено семе и орехи. Като имам предвид, че мазнините са ми основно от домашни орехи, а тук доста от вас ползват ленено семе се притесних доколко сме в зоната с тези два продукта. Ако имате интерес ще намеря точно обяснението и ще го цитирам. Емигрантка, какво да правя с тия орехи? То излиза, че те са нещо като жълтъкът на яйцето с онази гадната киселина
Maxima2 Hug Радвам се много че си обърнала внимание на такива малки, уж незначителни откъси от книгата. Аз съм го споменавала много пъти още в началните теми, когато открих тази тема, но никой не е обръщал внимание на подобни коментари. Ако почне да се коментира някой пост, значи, че е направил впечатление, ако всеки го подмине и продължава да си пише каквото го интересува, значи че бил безинтересен коментар. Поне аз така си мисля де.
И така и с орехите и с АЛК. В по-големи количества става нож с две остриета, и пак стигаме до Араходоновата киселина, за която пък споменавам много често, и всеки път ми прави впечатление, че май на никой не му пука за тази много страшна киселина. И както Бари Сиърс я нарича:"Най-страшния биологичен кошмар във вашето тяло" Много орехи е равносилно на жълтъците, които никой не иска да изхвърли, или поне да намали консумацията им.

Арахидоновата киселина е градивният материал на всички „лоши“ айказаноиди, в това число и на тромбоксан А, (който причинява струпването на тромбоцити), на PGE (който възбужда болката и потиска имуннат система) и левкотриените, (свързани с алергиите и кожните заболявания). Но дори и така казано някак не звучи толкова страшно, колкото е в действителност.

Колкото пъти съм споменавала за араходоновата киселина, изглеждаше все едно съм го написала с бели букви Simple Smile Всеки се е концентрирал върху слабеенето,и като че ли другото няма значение. Аз да съм слаба, а пък другото...много важно....ама като дойдат страшните непоправими неща, за които всеки си мисли "на мен не може да ми се случи" и тогава вече ще е твърде късно. Разбира се всичко е въпрос на личен избор, и много се радвам, когато някой подхване някой от тези важни въпроси в Зоната Simple Smile
Сиърс казва, че страшните болести не са като настинката, т.е не се показават от предната вечер. Тези ужасии започват да тиктакат на заден план още на младини, без изобщо да подозираме, и с напредване на годините идва един момент в който вече бомбата избухва след много години тихичко тиктакане под рецепторите за  болка или признак. Тогава на никой няма да му пука дали е слаб или дебел, тогава единствената фикс идея става"Как да се излекувам"

Хапвай си орехи, не са забранени, но на едно ядене на ден са достатъчни. Замени другите хранения със сурови бадеми, ако имаш възможност разбира се, или маслини и зехтин. Hug

Последна редакция: пт, 28 дек 2012, 00:55 от Emigrantка

# 424
  • Мнения: 1 150
Момичета,много благодаря за полезната информация,значи орехите и жълтъците ги изключвам от менюто.Аз днес ще лунувам и от  утре започвам сериозно в зоната,нищо,че идва нова година Wink
Менюто ми почти е готово за няколко дни само,че се чудя *годжи берито* как да го включа  newsm78
Като се прибера от работа ще публикувам менюто,за да ме проверите за грешки Hug искам да съм много стриктна Peace
Желая хубав,весел зонов ден на всички  bouquet

# 425
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
Добро утро  Hug Аз не съм особено зонова напоследък, но редовно чета. Малко ми остана до появяването на малката ми принцеса и тогава вече ще съм стриктна 100%. При мен го има психологическият ефект - знам, че е здравословно, че е полезно и че от това се отслабва. Но аз качвам (естествено) и това ме демотивира. Та като се излюпи принцеската в най-скоро време ще съм тук, дори ще се включа в състезанието (ако има такова). Слънчев и зонов ден, момичета  Hug И весели празници! santa2

# 426
  • Мнения: 1 150
Сутришна закуска 1Б 8.00ч.
220гр.кис .мляко
1ч.л. чия
Обяд 3Б 12.00ч.
126гр .варено пилешко месо
1и1/2 ябълка
9 бадема
Следобедна закуска 1Б 16.00ч.
220гр кис.мляко
3 бадема
Вечеря 3Б
20.00ч.
Печените чушки по панагюрски на Дани
Вечерна закуска 1Б 11.00ч.
Чаша прясно мляко + 3 бадема
Дано не съм сбъркала Praynig

# 427
  • Варна
  • Мнения: 0
Сутришна закуска 1Б 8.00ч.
220гр.кис .мляко
1ч.л. чия
Обяд 3Б 12.00ч.
126гр .варено пилешко месо
1и1/2 ябълка
9 бадема
Следобедна закуска 1Б 16.00ч.
220гр кис.мляко
3 бадема
Вечеря 3Б
20.00ч.
Печените чушки по панагюрски на Дани
Вечерна закуска 1Б 11.00ч.
Чаша прясно мляко + 3 бадема
Дано не съм сбъркала Praynig
Вареното пилешко месо ти е много. З блока готово  варено пилешко е 69 гр. По рано в темата ги изчислявахме и писахме колко е, има допусната грешка в таблицата  " Та, доклада е, че от 28 гр сурово пилешко бон филе се получава 20 гр опечено на скара и 23 гр сварено във вода ."

# 428
  • Мнения: 1 150
lenybeibi Много благодаря  Hug

# 429
  • София
  • Мнения: 783
viktori, като изключим забележката за пилешкото месо, всичко останало изглежда ок Simple Smile Само един съвет - виждам, че в обяда си предвидила 3В плод. Наистина ябълката е зелена храна, но е много малко количество, а и с 3В ще приемеш много захар и се опасявам, че ще огладнееш много бързо. Ето защо ние се стремим да имаме 1В от плод, а останалите 2В да са от салата например, защото така храната е по-голямо количество и засища повече  Hug Естествено не пречи да пробваш и само на ябълки и да видиш как ще се почувстваш  Hug

# 430
  • Мнения: 1 150
Сега ми стана ясно защо огладнявах преди Crossing Arms
Благодаря т много , от утре съм на линия.
Искам да попитам още нещо  Embarassed
От 3 месеца пия кефир от тибетската гъба, та въпросът ми е да спирам ли да я пия или може да сия смятам като кисело мляко newsm78

# 431
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
lenybeibi В ТАБЛИЦАТА НЯМА ГРЕШКА  Grinning  Такава е на Сиърс таблицата, така са ми казали и от Зоната. Ако все пак толкова държите, може да си направите нова таблица, специално за форума Зоната и Ние, като сами си притеглите сварените меса и зеленчуци, няма лошо, дано само да стане  зонова тази таблица Simple SmileАз още не мога да разбера как ще прецените как се променя плътността на протеините и  гликемичния индекс на всеки отделен въглехидрат, за да сте сигурни че ще си направите правилната таблица. Нещо говорим на много различни езици с тези грамажи на сварените продукти
 
 Само не обърквай хората, да се чудят дали е достоверна информацията в таблицата.  Hug

# 432
  • София
  • Мнения: 783
Сега ми стана ясно защо огладнявах преди Crossing Arms
Благодаря т много , от утре съм на линия.
Искам да попитам още нещо  Embarassed
От 3 месеца пия кефир от тибетската гъба, та въпросът ми е да спирам ли да я пия или може да сия смятам като кисело мляко newsm78

Много се радвам, че съм била полезна  Hug За кефира - баба ми го пие, но не мога да си представя как си променя протеино въглехидратния състав, ето защо аз бих го смятала като предварително налея 1/2 блок прясно мляко (1/2 чч) при гъбата и като стане за пиене, си го приспадна като 1/2П и 1/2В.

Колкото до меренето на готвените протеини, честно казано и аз не мога да си представя защо е необходимо. Ако се готви вкъщи, най-лесно е човек предварително да си премери продуктите, например манджа от 12 блока, и като е готова манджата просто да си сервира 1/4 от нея за хранене от 3блока и да е напълно спокоен, че е в зоната. Ако пък се притеснявате колко ще ядете от храна, поръчана в заведение, самият Сиърс е дал приблизително точно решение на този проблем - методът на дланта. Освен това човек като прекара известно време в зоната с мерене на храната, след това има доста ясна преценка как да определи количеството на храната, което да изяде в заведение.

# 433
  • Варна
  • Мнения: 89
Нека ви кажа аз как процедирам относно количеството на готвената храна. Може и да не е най правилния начин, но по този начин свалих 5 кг за 4 месеца и половина. Когато имам възможност да готвя, меря всичко в сурови количества, но често се случва да не съм сготвила лично приготвената храна. Тогава тегля протеините и въглехидратите сварени по същия начин както суровите,т.е 28 гр ми е 1 блок протеин от свинското месо да речем. Слагам си 3 блока и нагласям въглехидратите. При мен въглехидратите са предимно от плодове, зеленчуци и хляб, рядко ред шоколад. Естествено в тези случаи избягвам смесени ястия от рода на мусака, пълнени чушки и т.н. Този начин е приложим за скара варени и печени меса с гарнитура. Другите ястия консумирам само приготвени от мен. Знам че не е съвсем точно така, но аз се старая да ми е максимално опростено и да не отнема много време. Гарантирам че ефект има. Всеки трябва да нагоди режима според своето ежедневие. Така е в моето семейство и не смятам да се нагърбвам с цялата домакинска работа само и само всичко да е точно. Едва ли всички практикуващи Зоната готвят.

# 434
  • Варна
  • Мнения: 0
lenybeibi В ТАБЛИЦАТА НЯМА ГРЕШКА  Grinning  Такава е на Сиърс таблицата, така са ми казали и от Зоната. Ако все пак толкова държите, може да си направите нова таблица, специално за форума Зоната и Ние, като сами си притеглите сварените меса и зеленчуци, няма лошо, дано само да стане  зонова тази таблица Simple SmileАз още не мога да разбера как ще прецените как се променя плътността на протеините и  гликемичния индекс на всеки отделен въглехидрат, за да сте сигурни че ще си направите правилната таблица. Нещо говорим на много различни езици с тези грамажи на сварените продукти
  
 Само не обърквай хората, да се чудят дали е достоверна информацията в таблицата.  Hug
/quote]
Извинявам се ва всички, ако съм внесла объркване, нямам ни най-малко желание да правим нова таблица и да мерим зеленчуците и т.н.но след обсъждането в тема 11 във форума, относно бялото пилешко месо мисля че стигнахме до извода че за печено и варено трябва да е 20 съответно 23 грама. Нали уточнихме че няма как да стане да сложим да готвим сурово пилешко 28 гр и като се сготви да се превърне в 42 гр. Една от съфорумките имаше молба към теб да питаш във форума на Бари С.какво е имал в предвид това пилешко месо печено варено 42 гр., дали е вид филе или с някакъви добавки???
А относно въпроса на другите съфорумки, не всички готвим мандижички, аз лично си пека бялото месо и си го правя но порцийки към всяко хранене, други си го варят, трети си го купуват готово изпечено и така. Затова ни е важен гр на приготвеното месо, на мен лично 40% от протеините са ми от бяло пилешко месо и ако го греша грамажа ще е много жалко.
Аз се храня само от зеления списък вече почти два месеца  и искам да бъда стриктна, чувствам страхотно, нямам никакво желание да си хапвам нито сладко нито от червения списък.  bouquet

Последна редакция: пт, 28 дек 2012, 22:39 от lenybeibi

Общи условия

Активация на акаунт