Зоната и ние - тема 11

  • 56 693
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 73
sonicspot За храната в Англия - Marks&Spencer и Waitrose се смятат за posh. Храната в тези вериги е по-скъпа от другаде и е с по-добро качество. Влез в Lidl и няма да ти хареса, смята се за една от най-некачествените и най-евтините вериги. Tesco и Sainsbury минават за средна работа, но в Tesco съм намирала хубаво прясно месо и други интересни неща, както и някои стоки с неприемливо качество. В Waitrose органик каймите са страхотни - веднъж намерих една телешка с 5% мазнини (а 10% се смята за диетична). А M&S се гордеят с това, че в продуктите им няма хидрогенизирани мазнини. Всичко това споменавам, защото има значение откъде пазаруваш. За мен много от храните, които намирам в M&S и Waitrose са с по-добро качество от тези, които намирам в Бг, и всички имат етикет, което ми улеснява живота много. В България например, ми е трудно да намеря непушена шунка или филе. Не употребявам пушени продукти (освен сьомга), тук има голям избор на деликатесни непушени месца - пуешко, пилешко, свинско филе. Това, което не харесвам тук, са чушките, а те са ми любим зеленчук. Домати има хубави само през лятото (beef tomatoes). С тези две изключения, тук ми е по-добре по отношение на храната. Също и магазините за здравословни храни имат супер добър асортимент.

# 91
  • Мнения: 0
еее.....х Hug момичета това е едно от предимствата да живееш в чужбина във всичко си облагодетелстван а тук на кого и в какво да вярваш нито здравеопазване нито " "хранително вкусова промишленост"" всичко #2gunfire

# 92
  • Мнения: 496
Тази сутрин намерих приложение за соевото брашно. Идеята ми беше да направя палачинки, но се получиха точно като американските "пенкейк " и чудесно балансирани. Само М ми бяха една идея повече, но аз си ги позволявам в по-големи количества.
Относно качеството на продуктите в Бг мога да кажа, че миналата седмица за пръв път в живота си видях как изглежда телешкото месо  Tired . Досега само съм гледала по разни кулинарни предавания , че телешкото трябва да има приятен розов цвят, а навсякъде у нас се продава за телешко с наситен червен цвят  #2gunfire, което си е чисто говеждо. Миналата седмица в един магазин видях телешко с блед розов цвят, подобен на заешкото и на етикета си беше написано "телешко месо от сукалче ". Предпочитам в магазините да има от двата вида месо и клиента да има право на избор, а не нагло да ти пробутват за телешко месо, на което и половин ден готвене не му е достатъчно.
Moharet , киселото мляко на Данон дори и да е 100% балансирано пак не бих го купила. Преди време си бяхме направили един експеримент на работа. Млякото беше изтекло преди 10 дена и го отворихме. Нямаше му абсолютно нищо. Оставихме го отворено в хладилника още около 2 седмици и пак грам не си промени вкусовите данни. След това на стайна температура още няколко дена и само започна отгоре да образува малко мухъл. Пробвахме по малко от по-долния слой и на вкус му нямаше абсолютно нищо.Колкото и да ме убеждават, че големия срок на годност се получава заради завишените им хигиенни изисквания не могат да ме убедят, че това е нормално.

# 93
  • в сърцата на децата <3
  • Мнения: 4 077
dani1712 благородно завидях на смелостта ви да се жертвате и да опитвате на вкус кисело мляко с над месец изтекъл срок  Mr. Green
И за да не е напълно офтопик да кажа за телешкото - приятния розов цвят на месото го има само при много млади животни, на до 6 месеца. А в никоя ферма не ги колят толкова рано, защото месото е малко и обикновено добавят зоб, за да качат и тогава идват до магазините ни. Съвсем отделен е факта, че 99% от т. нар. телешко, всъщност е краве, защото не е от теле, а от остаряла крава. Вкуса няма нищо, ама нищо общо.

# 94
  • Мнения: 0
относно киселото мляко-  Laughing много малко са млеката който се доближават до истинкото . Rolling Eyes би трябвало да имат леко кисел вкус още при отварянето им. а не този сладникъв при повечето млека. и както при домашно приготвеното. на втория ден да е пуснало "цвик"и да е приятно кисело. стига подквасата да не е много кисела.по магазините аз не съм срещала такова мляко.Купувам си от един дядо по 2-3л.прясно мл. сварявам и подквасвам и по някога и масло си имам.По добре истинско отколкото нискомаслен боклук.

# 95
  • Мнения: 19
Момичета, имам едно въпросче, важно ли е да се спазват часовете за хранене всеки ден, тоест ако си направя схемата да ям в 8, 12, 16, 20, 22, значи ли че всеки ден по това време, трябва да се храня задължително по това време?

# 96
  • Варна
  • Мнения: 870
момичета,може ли да ми кажете какъв тахан си копувате.Т.е какво точно пише на него и каква марка е.Защото във здравословните магазини има но не знам какъв трябва да купа.Гледах някакъв сусамов има но има и още един.И затова ви питам какъв използвате

# 97
  • Варна
  • Мнения: 870
извинявам се пак съм аз и ако може Praynigрецептата на Дани за хлебчето  bouquet

# 98
  • Мнения: 3
Здравей poliville по- принцип правилото е да не минат повече от 5 часа между храненията Simple Smile през деня

# 99
  • Мнения: 496
poliville , не е нужно да спазваш едни и същи часове за хранене. Важно е да спазваш часовата разлика между тях.

sneji_suni , аз съм използвала досега само сусамов тахан. Има светъл и тъмен, като по-полезен е тъмния (но и той повече горчи). Ако досега не си яла такъв започни със светлия и след това ще си купиш от тъмния. Купувала съм на " Балчо" и на "Тръндеви". Гледай на него да пише суров или пълнозърнест, че другия е от печени семена и му се губят част от полезностите.

Ето и рецептата за хляба . По 20 гр за 1ВБ .

# 100
  • Мнения: 86
Здравейте!Преди малко си изчислих мерките в сайта на д-р Сиърс и странно там процента ми мазнини е  21.По калкулатора от блога получих 25%.Чудя се откъде идва разминаването?А иначе и електронният ми кантар ,на който не се доверявам особено ми показва 21% мазнини в тялото...Всъщност едва ли е особено важно.Другото ,което ме интересува е дали отслабването продължава или се стига до нормалното телесно тегло и спира?!както споменах преди няколко поста ,спазвам режима от 2 месеца,свалих 5 кг  и от известно време не мърдам.Ще дам мерки за ориентир:висока съм 179см,тежа 64.700кг,на 40г. съм..

# 101
  • Мнения: 83
e_d_n_a ,добре дошла Simple Smile
Не мога да ти кажа от къде идва разминаването,но мога да ти отговоря на другия въпрос,защото сама го изпитах.Свалянето продължава до изчистване на мазнините ,а това в един момент може дори да ти се стори,че си свалила повече от необходимото.Това се случи при мен ,но тогава нямах физическа активност и бях на минимум блокове.Сега като си увеличих и активността и блоковете ,понатрупах малко мускулна маса и ми се увеличиха и килата.ТОва е при мен.
Успех ти желая Simple Smile

# 102
  • Варна
  • Мнения: 89
Здравейте! Какво забелязах при себе си...искам да го споделя най вече за хората, които се колебаят с колко блока да започнат, чакат нетърпеливо всеки ден да видят минус на кантара. Аз съм жена на 40 години. За втори път правя Зоната. Първия път-преди 3 години изчислих че имам нужда от 9 блока на ден. Отслабнах за 4 месеца 7 кг, достигнах желаното тегло и спрях. Груба грешка, но факт. Сега от месец и половина правя режима, започнах произволно с 11 блока на ден, защото преди с 9 блока често бях гладна. Не се тегля често-веднъж два пъти месечно. За месец и половина свалени 3.5 кг. Това при 11 блока и същата физическа активност. Какво излиза...наистина както в сайта е посочено може да се започне с 11 блока независимо какви са ти изчисленията. Важното е да не усещаме глад, нали е режим за цял живот. Блок два повече не ни вреди, ако се налага поради излизане, повод и т.н. Това е накратко, нямам много време за писане в момента, но това е основното, което забелязах върху себе си.
Искам да добавя, че не се лишавам от хляб, на работа си нося сандвич почти всеки ден, сладко също си позволявам-вчеря ядох ред шоколад с моцарела Simple Smile и консумирам доста от червените продукти в таблицата. И пак резултатите са налице.

Последна редакция: сб, 03 ное 2012, 15:16 от _belladonna_

# 103
  • Мнения: 86
Благодаря,_belladonna_!Аз съм на 9 блока и от известно време усещам,че са ми малко. След 1 блок за следобедна закуска огладнявам след 2 часа,а мога да вечерям не по-рано от 3.5 часа след това.Тъй като съм спазвала хиляди диети донякъде съм се научила да слушам вътрешния си глас и той в случая много упорито ми нашепва,че храната не ми достига съвсем. А някои от вас измъчва ли ги постоянното усещане за студ,защото аз съм непрекъснато лилава на цвят и се чудех дали и това не е една от причините да ми се яде повече...

# 104
  • Мнения: 496
: _belladonna_, много ми хареса твоят пост, защото и аз самата се чувствам така. Тъй като съм решила това да ми е начина на хранене за цял живот си позволявам и доста червени храни, изобщо не правя мелодрами от това, че съм съгрешила на някое хранене ( а понякога и по цяла седмица  Embarassed), а се старая отново "да вляза в релси". Когато почувствам глад си хапвам по някой блок извън позволените за деня (по-добре 1-2 блока режимни отгоре, отколкото натъпкване с вредности). И изобщо вече не се взирам в кантара, а се ориентирам по дрехите.

e_d_n_a , при мен усещането за студ е постоянно ( а напоследък драматично), но аз имам хормонални проблеми. Правила ли си си изследвания на щитовидната жлеза? Също може да е причина и анемия - пусни си изследване за желязо, което мисля, че не се включва в профилактичните, а трябва да си го заплатиш отделно.

Общи условия

Активация на акаунт