Зоната и ние - тема 11

• 56 783
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
То не е за хвалене при мен - миналата година станах 45 кила и едва изкарах и без друго ужасната зима ,постоянно ми беше студено ,ама си мисля,че е нормално - човек като има запас от дебела мастна тъкан,не го усеща толкова  Mr. Green
_belladonna_ , ти си добър пример как добре действа Зоната Simple Smile
dani1712 ,вчера се рових в рецептите ти и съм си харесала да правя тиквения десерт Simple Smile Ще се отчета ,ако свърша нещо.

# 106
  • София
Мили момичета, извинявам се много, ама говорите бабини деветини. Това колко мазнини има човек няма нищо общо с чувството за студ. Има няколко основни причини за чувство на студ, за които Дани вече е писала - лошо кръвообращение, недостиг на желязо, понижена функция на щитовидната жлеза. Освен това чувството за студ може да бъде породено от психическа нагласа, при наличие на стрес или депресивни състояния. Най-добре пробвайте да пиете гинко биолоба, защото много помага на кръвообращението и хапвайте повече чисто месо и зелени зеленчуци и ако не се почувства подобрение, трябва да човек да си изследва желязото и да мине преглед на ендокринолог  Hug

# 107
Moharet ,съжалявам  ако съм прозвучала невежо ,наистина в това отношение съм  Flutter
Страдам от студени ръце и крака - да,явно имам лошо кръвообращение.
Тая сутрин да се отчета каква богата закуска си спретнах Mr. Green
1 яйце,2 парченца шунка и малко извара - 3 П
1/2 грейпфрут,1 филия Вита и половин домат и няколко зърна грозде
3 маслини и малко крема сирене
Хич не си угаждам,нали  Sunglasses
Важното е ,че закусих към 9 и в 14 часа си взех кисело мляко,че не си бях в нас Simple Smile
Филията по етикет я изчислих ,че 28гр са за 1В и тя самата тежеше 32 гр.

# 108
  • София
Ini`, извинявам се, ако съм те засегнала с нещо, не съм целяла това, просо исках да бъда полезна  Hug Моят мъж е доста пълен и въпреки това страда от лошо кръвообращение и винаги през зимата са му супер студени ръцете. Тази година му поръчах гинко биолоба и до този момент не се е оплакал от студени ръце, даже са му по-горещи от моите  Laughing
Ето защо ти препоръчвам да пробваш да попиеш гинко биолоба, да видиш как ще се почувстваш.

# 109
Moharet ,няма такова нещо ,ти си мил човек и знам,че го каза,за да си полезна.Аз дори си направих един чай от гинко,понеже това ми беше под ръка.
За изследвания - може би е добра идея ,направих си миналата година като започнах Зоната,бяха ми в норма ,като изключим че холестерола ми беше малко по-висок и трябва да пия рибено масло по тоя повод.ама само казвам,че на нашия пазар няма свястно и нищо не пия  Confused
Предполагам  ще ми е от полза да си направя нови изследвания,понеже напоследък съм станала много сънлива - не мога да се наспя ,а до преди половин година бях ранобудник.Може и от времето да е. Вие как сте в това отношение ?

# 110
Ini` , Задължително изследване на серумно желязо, което не влиза в стандартните изследвания по ЗК и трябва да си го доплатиш, но именно то показва анемия. И задължително посещение на ендокринолог, за да ти види състоянието на щитовидната жлеза и да ти пусне изследване на хормоните.
Преди да стъпя при ендокринолог имах толкова различни и постоянни симптоми, а моят ЛЛ ме изпращаще на кардиолог, на вътрешни болести, на ортопед и т.н. . Постоянно ми изписваше по 5-6 лекарства наведнъж и след седмица -две като не действаха ги сменяше. Накрая започна да ме удеждава, че е на психическа основа, че си внушавам или, че е от ЕГН -то. Докато сама не си открих от къде е проблема и отидох на платен прием при ендокринолог. Платих си 4 хормона, защото тя ми пусна само един, а аз четох, че е хубаво да се видят и други и се оказа, че проблема ми е съществен и се оперирах. Цялата работа ми костваше около 200 лв, но иначе и досега щях само да се оплаквам и да пия лекарства с шепите, а да не говорим , че проблема ми беше животозастрашаващ и не се знае какво щеше да се случи, ако сама не бях взела нещата в свои ръце. И отново се убедих, че не е на хубаво да се доверяваме на лекарите, а сами да се грижим за себе си. Оттогава започнах да чета много и да се интересувам кое как точно действа в нашия организъм и кое е хубаво да се прави и кое -не.

# 111
  • Бургас
dani1712,аз имам огромен проблем с чуството  за студ,но все съм се успокоявала,че имам проблем с уросяването
ще ми напишеш ли кой са тези 4-ри хормона и колко горедолу струват,може и на лични

# 112
Moharet, как се справяш без месо в зоната, дай идея за протеини.

# 113
_belladonna_ - Аз също следвам Зоната по този начин, и има резултат Simple Smile

Иначе, аз почти цяла година миналата година бях с ниско желязо. Доктор ми предписа да пия таблетки желязо с месеци. Студ не чувствах, а виене на свят и постоянна умора. Иначе сега лятото като си правих изследвания, бяха ок, но със завишен магнезий. Българското джипи каза, че няма представа какво може да означава това. Аз четох в нета, че можело да бъде или бъбречен проблем, или щитовиден. Изследвах някакви бъбречни показатели в кръвта, урина и три хормона, всичко беше ок. Някой да е имал  висок магнезий?  newsm78

П.С. Проверявах минералната вода, която пия, и тя не е с високо съдържание на магнезий.

Последна редакция: пн, 05 ное 2012, 19:16 от Carmen

# 114
  • София
dori74 аз ям много риба и обикновено 5 дни в седмицата са ми на риба за обяд и вечеря. Иначе през останалото време хапвам страшно много извара и кисело мляко,  и около 10 яйца на седмица, като тях ги влагам в някаква рецепта предимно. По-рядко хапвам сирене и кашкавал, зареди високото съдържание на мазнини, а от скоро си купувам и тофу, което доста ми допада. Това е като цяло менюто ми от протеини. Аз не съм вегетарианка, просто реших да видя как ще се чувствам, ако не ям месо, защото имам много силна алергия с неустановен произход и се опитвам всячески да се преборя с нея. Повече от 2 месеца вече не съм яла месо и усещам страхотен напредък с алергията, да не говорим, че кожата ми се изчисти от всякакви пъпчици и недостатъци, а нарочно не съм пила никакви добавки за тези 2 месеца. И понеже знам, че човек много лесно може да загуби желязо, когато спре да яде месо, се старая да ям много зеленчуци с високо съдържание на желязо.

Сега да ви споделя  Laughing Днес ми пристигна семпълче на тези бачрета. Приятни са на вкус и са със стевия. 1 барче съдържа 3П,3М и 1В ако броим фибрите (ако не броим фибрите са 3В) Мисля, че би било добро решение, ако на човек му се яде сладко да си хапне салата 2В и 1барче и така ще са точно 3 блока.

# 115
Moharet Докато търсех да намеря как се правят домашни кроасани, едно линкче ме отведе към този сайт с инструкции за правене на домашно масло, и се сетих за теб.  Simple Smile Това е алтернативен начин за в случай, че нямаш оригиналната чутура с бухалка (съдът в средата)  Wink

# 116
Moharet ,ето едно включване и от мен - от Кулинарно -  в кухнята с Йоана
http://www.kulinarno-joana.com/2012/02/kak-da-si-napravia-maslo/

Аз в момента си пека на Дани сладкиша с тиква Simple Smile   bouquet

# 117
Moharet, и аз страдам от алергия уж е с изяснен произход - никел и колофон и резултата от алергията е атопичен дерматит. И доста се замислям да спра месото и въобще няма да ми липсва, но искам да остана в зоната. Затова се интересувам от безмесни протеини. Млечни избягвам заради алергията, Риба ям 2 дни, но може би ще последвам примерът ти и ще ги направя 5 дни.

# 118
  • София
Carmen, Ini, много сте мили  Hug Ще изпробвам този метод, но с мляко, защото целта ми е да си обезмаслявам домашно мляко, което после да подквасвам на кисело, а може някой ден и сирене да докарам Laughing Ама и аз съм един ентусиаст Laughing

Carmen, по въпроса ти с магнезия... не съм се сблъсквала с такъв проблем, но като се зачетох в нета, пише доста лоши неща Shocked Въпреки това си мисля (или поне така ми се иска), че ако всички останали изследвания са ти в норма, не трябва да се притесняваш. Колко над норма ти е?? Мисля си, че ако е малко над норма, е нормално понякога някой показател да е извън норма, но имунната система на човек е така устроена, че сама се справя с проблема. Ти, май по-добре го знаеш това от мен  Hug Аз те съветвам да пробваш известно време да избягваш всякакви минерални води и добавки с магнезий и да видиш дали ще има промяна след време. В крайна сметка, щом лекарите не са се притеснили, не би трябвало и ти да го взимаш присърце Hug

dori74, искрено ти съчувствам, майка ми има много тежка форма на атопичен дерматит и е страшно мъчение. Тя, обаче, не е склонна да опитва нови неща и да променя навиците си, за разлика от мен. Аз съм на мнение, че не пречи човек да опита и да види как ще се почувства, и по този начин да намери баланса за себе си  Hug

mis_val, желателно е всяка жена веднъж в годината да си прави ехография на щитовидна жлеза, защото симптомите на заболяванията на щитовидната жлеза в началото могат да се изтълкуват като стрес и преумора и да бъдат пренебрегнати. Ако имаш някакво притеснение, си запиши час при ендокринолог и той ще прецени дали имаш нужда да изследваш хормони. Не съм сигурна, защото имам допълнително здравно осигуряване и не плащам за такива изследвания, но до колкото знам здравната каса поема само TSH от тези хормони.

Ей, какъв медицински пост направих само  Laughing Моля ви, имайте предвид, че аз не съм медицинско лице и не мога да давам никакви здравни съвети. Просто ми е много интересно и много чета в тази насока, даже наскоро си мислех на "дърти години" да изкарам второ висше медицина  Laughing

# 119
Ето и от мен един вариант за приготвяне на домашно масло. А доколкото разбрах самото обезмасляване на млякото се състои само от обиране на образувалия се каймак отгоре. За съжаление при мен не се е образувал каймак върху прясното мляко от години  Sad, макар че в редките случаи когато гледам да си купувам прясно мляко го купувам от частни производители, а не пастьоризирано в кутии. Но явно те мислят за моето здраве и ми го обезмасляват предварително  Laughing .
Ini` , хареса ли ти сладкиша ?  Blush
Причинител на алергии от месото понякога не е самото месо, а хормоните, с които е наблъскано то и антибиотиците,  които постоянно добавят в храната. Защото целта на нашите производители е да добият големи печалби от животните като достигнат размери за клане 5 пъти по-бързо. Ако намерите месо от частен производител, който сте сигурни с какво си храни животните не е проблем да си позволявате месо от време на време. Друг много голям причинител на алергии и цялостен дискомфорт е глутена затова е хубаво да се стараем да избягваме и него.

Общи условия

Активация на акаунт