Зоната и ние - тема 11

  • 56 814
  • 732
  •   1
Отговори
# 330
  • Мнения: 799
Emigrantка благодаря за отговора - а звучеше толкова хубаво това масло  tooth


Много благодаря   bouquet  Даже вече имам и въпрос : Ако ползвам зелен лук, като кромида ли го смятам, или като праз, или той си има отделен грамаж ?  newsm78

Лук -зелен, накълцан - 1ч, 80 гр пише в таблицата Simple Smile))
Благодаря, аз явно не съм го видяла , хем гледах няколко пъти  #Crazy

# 331
  • Мнения: 157
Явно днес не сьм из4еслила нещата защото на обяд бях гладна.Сега ще споделя пак менюто за утре.Храния се на 9 блока
закуска 2блока -сирене коти4 56 гр / на моето сирене пише 4.5 % незнам дали е добре до сега не сьм яла /+42 гр пуешко филе -  2БП
1круша 2 БВ
3маслини +3 бадема
Тука ме притеснява коте4а
обяд 3 блока
1яице варено+28 гр сирене+42 гр пуешко филе - 3БП
140 гр пе4ени 4ушки +1 круша -3 БВ
6 маслини+3 бадема

сл.закуска 1 - блок 220 гр кис мляко /фибела 2%/ + 3 бадема

4акам да кажете как е newsm78

# 332
  • Варна
  • Мнения: 0
Емигрантка, големи благодарности, невероятна си  Heart Eyes

# 333
  • Варна
  • Мнения: 0
И все пак да кажа че не виждам защо изобщо го има реда със суровото бяло месо, аз не мисля че някой може да го изяде сурово Embarassed

# 334
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
И все пак да кажа че не виждам защо изобщо го има реда със суровото бяло месо, аз не мисля че някой може да го изяде сурово Embarassed
Това за таблицата ли се отнася?  Simple Smile

# 335
  • Мнения: 5 405
И все пак да кажа че не виждам защо изобщо го има реда със суровото бяло месо, аз не мисля че някой може да го изяде сурово Embarassed
Това за таблицата ли се отнася?  Simple Smile
Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Мия си зъбите тъкмо и чета този коментар и познайте... за малко да трябва да мия и компютъра  Joy
 Hug

Ако ще готвиш някаква супа или нещо друго, където ще слагаш примерно месо, яйца, сирене... тоест различни видове протеини и различни зеленчуци, разбира се, че първо ще измериш нещата в суров вид. Ще ги наготвиш и след това ще знаеш на колко да си ги делиш, за да ядеш Зоново. А не да си наготвиш всичко и после да си вреш пръстите в готвеното, за да изтеглиш аджаба колко месо трябва да изядеш...  Peace

# 336
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127

 Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Мия си зъбите тъкмо и чета този коментар и познайте... за малко да трябва да мия и компютъра  Joy
 Hug

Ако ще готвиш някаква супа или нещо друго, където ще слагаш примерно месо, яйца, сирене... тоест различни видове протеини и различни зеленчуци, разбира се, че първо ще измериш нещата в суров вид. Ще ги наготвиш и след това ще знаеш на колко да си ги делиш, за да ядеш Зоново. А не да си наготвиш всичко и после да си вреш пръстите в готвеното, за да изтеглиш аджаба колко месо трябва да изядеш...  Peace


Aаахааа  Joy Меритоооо  Hug Hug, аз пък се опитах да си те представя как може да си миеш зъбите пред компа, и избухнах в смях Simple Smile Разбирам да закусваш пред компа, ама с четка за зъби.. newsm78 Joy Ама ти за тва сигурно си една от  любимките тук Simple Smile

Иначе относно суровото месо, аз тъкмо това щях да обясня, ама исках да съм сигурна, че правилно съм разбрала, и че става въпрос за таблицата.

Аз например за почти 2 години в зоната, ми се е налагало да меря печено или сварено месо два или три пъти само, ако свекито домъкнеше някое пиленце на грил. Иначе и аз не си представям как първо да готвя и после да тегля Simple Smile И за сварените зеленчуци ми е странно, ако искам да си наготвя зеле например, трябва да го сваря отделно, после да сваря домати отделно, и т.н. и после да ги смеся ли? нещо недоумявам този интерес към грамажа на сварените продукти. Но както казах, за да има радост за всички, ще добавя каквото имам за сварени зеленчуци Simple Smile

# 337
  • Мнения: 1
Емигрантка, за мен лично това ще е удобство - когато сготвя ядене за семейството ми /напр. зеле с месо/ да отделя впоследствие 3 блока за мен е по-лесно /само аз се храня зоново/, отколкото да смятам всичко в тенджерата предварително, да деля незнайно как порциите впоследствие. Предполагам и другата дама от форума има това предвид за грамажите на готовите продукти. Но аз мисля някак солидарно да разпределим тази трудоемка задача, само ме притеснява, че по-новите можем да объркаме нещо в сметките. Но ако кажете, ще варим, печем и мерим до откат!

# 338
  • Мнения: 83
plama4e ,аз също съм си взимала от това котидж ,ама си мисля ,че един блок му излизаше 50гр,съответно  2 ще са 100гр.Виж му пак етикета какво пишеше. Simple Smile
Emigrantка ,много се радвам,че ще ни правиш компания по-често   bouquet

# 339
  • Варна
  • Мнения: 89
Разсмяхте ме с това мерене Grinning Аз също опирам понякога до грамажа на сварените зеленчуци и месо, защото не готвя само аз в къщи. До сега смятам готвено месо с кожа за 42 гр 1Б, а без кожа 28 грама, а то излиза че и двете са 42 гр 1Б. Ако правилно съм разбрала...
Не мога да се спра да хваля режима навсякъде. Отслабнах 5 кг, а визуално ми се струва че са повече. На практика проблемните ми зони се стопиха. Всички забелязват промяната все едно съм свалила двойно повече.Просто незнам как първия път се отказах. Меню не пиша, защото не съм най-добрия пример- от всички колони в таблицата има. Simple Smile Ако мога да си позволя съвет, ще кажа само -не гонете бързи резултати и те неминуемо ще дойдат. Зоната не е режим за месец - два ако дълго време се храните така се стопявате без усилия.

# 340
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
E добре де, аз пак като неразбрала..вие като готвите например, само е един продукт ли готвите, т.е ако си наготвиш яхния, аз слагам вътре лук, домати, моркови и т.н. И като наготвя всичкото това, как ще отделя доматите от лука за да ги измеря  newsm78 Или трябва да седна и около 190 минути да бучкам едно лукче в дясно, лъжичка домати в ляво, а морковите както ги стъргам.. ко става тогава..... нещо не мога да схвана... съвсем сериозно. Разбирам да искате да хапнете задушени зеленчуци и да си отделите за вас , но в манджа, където всичко е се е смесило...аз ли съм малоумна, не знам, ама верно не мога разбера идеята  ooooh!

# 341
  • Chicago/Varna
  • Мнения: 127
plama4e Hug брависимо за менюто, Умирам си от кеф да гледам колко си прилежна Simple Smile) Котидж сиренето-ако можеш да намериш с 2% масленост или обезмаслено ще най добре.

Гледам че и едно яйце се мота из менюто ти...момичета, старайте се колкото се може по малко да ядете тези жълтъци. Белтъци яжте колкото искате, ама жълтъците ги забравете ако може, или ги сведете до минимум. Тази арахидонова киселина, която съдържат е нещо наистина много страшно. И без това навсякъде в диетите ни е претъпкано с омега-6, сега и жълтъците за капак, и става еднааа. Повярвайте ми, Др Сиърс толкова често споменава арахидоновата киселина в книгите си, особено в токсични мазнини, че няма да искате да помиришете жълтък. Само и само за да не го хвърлите, ще го изядете, дори и да знаете колко е вредно.

Арахидонова киселина е градивния блок на лошите айказаноиди и тромбоксан А, който причинява струпването на тромбоцити. Лошите айказаноиди носят много много страшни болести, така че вие си решавайте от 10 жълтъка примерно  дали не можете да изхвърлите поне пет  от тях.

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 16:08 от Emigrantка

# 342
  • Мнения: 247
Здравейте, момичета! Най-накрая реших и аз да се включа в коментарите с вас Simple Smile! От точно един месец съм в зона (почти  съвсем) и резултата е 3х4 - минус 4 кила, минус 4 см ханш и минус 4 см талия! Не мога да повярвам, а почнах на майтап или по-точно с идеята, че нищо няма да стане. Съпругът ми също започна, той е по-ентусиазиран от мен и при него резултата е минус 6 килограма. Благодаря ви много за цялата информация, която споделяте! Всичко разпечатвам и ми стои в кухнята  Mr. Green Благодарности специални на дани1972!
Предполагам, че резултатът ми щеше да е още по-добър ако бях стриктна, ама много съм лакома  Crazy тия 8 блока как да ги раздели човек човешки  Но продължавам! Още веднъж - БЛАГОДАРЯ!

# 343
  • Мнения: 799
Моята пък любима закуска е дори по-лесна
накисвам 4 равни суп. лъжици овесени треци /2 ВБ/ в малко вода за 10 - 15 мин. След това отцеждам водата, добавям 1 яйце и 1 блок сирене, с вилица разбърквам да стане хомогенна смес и го мятам в тефлонов тиган, намазан с 1 блок мазнина. Става прекрасна палачинка от 2 блока, само изяждам и 1 орех за още 1 блок мазнина.

Твоята любима закуска, тази сутрин много ни хареса  Laughing Аз умножих твоите продукти по 3 и после разделих на две и се получиха две закуски от по 3 блока и замених ореха с бадем, че не съм фенка на орехите  Sunglasses

# 344
  • Мнения: 1
Моята пък любима закуска е дори по-лесна
накисвам 4 равни суп. лъжици овесени треци /2 ВБ/ в малко вода за 10 - 15 мин. След това отцеждам водата, добавям 1 яйце и 1 блок сирене, с вилица разбърквам да стане хомогенна смес и го мятам в тефлонов тиган, намазан с 1 блок мазнина. Става прекрасна палачинка от 2 блока, само изяждам и 1 орех за още 1 блок мазнина.

Твоята любима закуска, тази сутрин много ни хареса  Laughing Аз умножих твоите продукти по 3 и после разделих на две и се получиха две закуски от по 3 блока и замених ореха с бадем, че не съм фенка на орехите  Sunglasses

Много се радвам, че съм успяла да предложа нещо, което хапвате с удоволствие! Също така гледам за десерт към обяда или за вечерна закуска да си оставя 1 или половин блок В и си правя 1 блок кисело мляко+половин или един блок плод /с грозде или ябълка на парченца става чудно/+1 орех /или други ядки, но аз разполягам с доста орехи  Wink/. Страшно вкусно и засищащо, всякакви там плодови млекца ряпа да ядат. А така и лъжа и желанието за сладичко.

Общи условия

Активация на акаунт