Ваксина срещу рак на шийката на матката - плащат 3х140 лева на лекар за дете

• 24 232
  • 220
  •   1
Отговори
# 75

Да, така е, има още много видове рак, но каква ти е тезата, че няма нужда от никакви ваксини ли, че не трябва да се работи за изработване на ваксини, че те не трябва да се рекламират или че популярни лица не трябва да участват в такива каузи?
 Аз не съм съгласна с нито едно от тия предположения.
 И когато човек е болен, търси помощ от медицината, а не от Левашов. Поне така ми се струва.

# 76
 Е нали тия два щама са най често причиняващите рак на шийката на матката?

Според мен няма какво да се демонизира ситуацията - изработили са някаква ваксина. Което е добре. Сега я популяризират, или рекламират, както искате го наречете. Да я държат в дълбока тайна ли?
 Нека хората се информират и да вземат решение, всеки си има глава на раменете, ако няма - да се съветва с медици, един, двама, трима, това е сериозно решение.
  Така е с всички ваксини.

Има още 15 щама от ЧПВ, причиняващи рак. А и се умира още от рак на гърдата, от рак на белите дробове, от рак на дебелото черво, дори познавах жена, която умря от рак на носа.
Чакайте, забравих да спомена и рак на костите.
Какво поле на дейността още очаква лекарите, а ние след време , ако оживеем всеки ден ще  бием по някоя ваксина, за да не гушнем    bouquet преждевременно
Shocked
Въобще не те разбирам. Хората от поколения насам мечтаят за откриване на лек за рака. Ти да не би да си против?

# 77
Не, разбира се. Трябва да се работи във всякакви направления, които биха могли да донесат ползи, само че е неетично да се рекламират за такива, каквито не са. Ето друг пример - преди години ваксината срещу хемофилус инфлуенце не влизаше в календара и се рекламираше като противоменингитна ваксина. И родителите си въобразяват, че като ваксинират детето с нея, то е защитено от менингит. Така е, защото се предоверяваме на специалистите, а е крайно време поне листовките за пациента да изискваме, да ги четем и да задаваме въпроси ако нещо не ни е ясно.

# 78
  • София - Рим и обратно

Но на някой, по разбираеми причини, е важно хората да бъдат тъпи. Тогава те ще схрускат всяка лъжа, защото нямат знания. А неуки хора са лесни за управление

С това няма как да не се съглася.
За съжаление, въпросната кампания за затъпяване на населението (за изтребление не знам, но за оглупяване съм сигурна) е набрала такава скорост, че не вярвам някой някога да успее да я спре.

# 79
Мислех на себе си а сложа от тая ваксина! Rolling Eyes Shocked Shocked
Как ще слагаш бе Пънки. Ваксината тепърва ще се изтества масово, кой знае какви неподозирани странични ефекти крие. Любо 1 е прав, че ако си вече заразен с HPV,  шанса за рак на маточната шийка нараства, след като си сложиш ваксината. Такова е действието на всяка ваксина, затова ваксини се слагат само на здрави хора. Дано наивниците да намалеят. Случая с ваксината наподобява случая с Цитросепт, тъжното е, че има солидна бройка наивници...

# 80
  • Варна
Така е, защото се предоверяваме на специалистите, а е крайно време поне листовките за пациента да изискваме, да ги четем и да задаваме въпроси ако нещо не ни е ясно.
....което в случаите когато  лекарят има икономическа изгода от използването на дадено лекарство прави мнението им доста  съмнително.  Според мен е време да се изгонят търговците от лечебите заведения. Да си организират обучително- рекламни семинари и дотам. Искам да мога да вярвам безпрекословно на лекаря си, а не редовно да се питам чии интереси са  му по- мили.

# 81

Да, така е, има още много видове рак, но каква ти е тезата, че няма нужда от никакви ваксини ли, че не трябва да се работи за изработване на ваксини, че те не трябва да се рекламират или че популярни лица не трябва да участват в такива каузи?
 Аз не съм съгласна с нито едно от тия предположения.
 И когато човек е болен, търси помощ от медицината, а не от Левашов. Поне така ми се струва.

Ако знаеш причината, тогава знаеш как да се предпазваш. А не както се прави сега - често изкуствено се създава проблем - или с понижаване на имунитета или просто като се обърне внимание на хората върху някой проблем, а после се хвърля "спасителната" жилетка.
Задействани са много добри психолози. И не удивително, ако се осъзнае, че върви информационната война. Всички медии са в ръцете на евреи. А те са измислили план по съкращаване на населението, както спомена В. Жириновский в Руската Държавна Дума. Взели са предвид и грешката на Хитлер. Няма нужда да убиваш толкова много хора наведнъж, много работа, може и холера да плъзне. Стерилизация на населението от ваксини, още веднъж стерилизация в резултат на мутиране на клетки от ГМО, рак по-скоро на стомашно-червния тракт, причинен от ГМО  и хората ... сами за своите пари ще се закопаят. ЧИСТА РАБОТА, НАЛИ?
И забележете какво се прави?
Не се прави превенция, не се дават качествени знания, а обратното държат ни за глупаци, а после се прави вид, че се отстранява проблема. НО ВИНАГИ СЕ РАБОТИ СЪС СЛЕДСТВИЕ ОТ ПРОБЛЕМА, НИКОГА С ПРИЧИНАТА.   
Същото е било и със Закона за детето, който не е бил спрян, а само отложен и набира сила в момента. Въпросът е Защо не се обяснява на хората, за да разберат, защо не трябва да се прави аборт, защо трябва да се поема отговорност по отглеждането на децата, как трябва да се отглеждат децата, а просто ще се отнемат децата от семействата и ще се дават за осиновяване. А в същото време министърът на МВР в Италия е признал, че децата на чужденци, осиновени в Италия,, отиват на органи в частни клиники.
Почеркът е един и същ - опитват се да премахнат последствията, а не причината.
Възниква друг въпрос: Какво точно целят?

# 82
Любо 1 е прав, че ако си вече заразен с HPV,  шанса за рак на маточната шийка нараства, след като си сложиш ваксината.

В България ваксината слага ли се на жени, които са вече заразени? Още с пускането на ваксината в САЩ беше обявено, че не помага на вече заразените. Затова и не съм се интересувала от нея за себе си и не съм чувала да се слага на заразени.

# 83
В България ваксината слага ли се на жени, които са вече заразени?
доколкото ми е известно не. Прави се тест и типизиране за да се види дали е осител на рискови щамове ( поне такъв е моят опит).

# 84
Не, разбира се. Трябва да се работи във всякакви направления, които биха могли да донесат ползи, само че е неетично да се рекламират за такива, каквито не са. Ето друг пример - преди години ваксината срещу хемофилус инфлуенце не влизаше в календара и се рекламираше като противоменингитна ваксина. И родителите си въобразяват, че като ваксинират детето с нея, то е защитено от менингит. Така е, защото се предоверяваме на специалистите, а е крайно време поне листовките за пациента да изискваме, да ги четем и да задаваме въпроси ако нещо не ни е ясно.

Всъщност, тази ваксина е точно срещу бактериален менингит (както и други заболявания). За сведение, до въвеждането на ваксината преез 1990, Haemophilus influenzae е бил най-честата причина за развитие на бактериален менингит в развитите страни. Преди години се интересувах защо тази ваксина не е включена в имунизационния календар в България, след като е рутинна във всички развити страни и се оказа, че според статистиката, България е с най-нисък процент заболеваемост от Haemophilus influenzae-причинен менинингит в Европа. Доколко това е реално и доколко е в резултат от лоша статистика не мога да кажа, но категорично ваксинирането с HIB  ще защити детето ви от един тип бактериален менингит - този, причиняващ се от Haemophilus influenzae.

# 85
Любо 1 е прав, че ако си вече заразен с HPV,  шанса за рак на маточната шийка нараства, след като си сложиш ваксината.

В България ваксината слага ли се на жени, които са вече заразени? Още с пускането на ваксината в САЩ беше обявено, че не помага на вече заразените. Затова и не съм се интересувала от нея за себе си и не съм чувала да се слага на заразени.

А ако жена в БГ водеща полов живот реши да си сложи ваксината, лекаря дали ще я уведоми, че задължително трябва да се изследва преди това, за да се установи дали не е заразена???
Ще ми е интересно какво казват лекарите по този въпрос. Или се скатават, както обикновено.

И нито една ваксина не е панацея и не гарантира 100% предпазване. Най-малкото защото не всеки организъм реагира по един и същи начин.

# 86
Като стане дума за ваксини, съм възможно най-неприятният пациент, след като синът ми разви доста сериозна реакция след ваксина. Задавам всякакви уместни въпроси и измъкнах от педиатърката на децата, че ваксината против хеп. Б наистина е безсмислено да се слага на бебета, защото имунитетът, който създава, е не повече от 15 години, а дотогава те не са рискови, но все пак изследванията сочат, че поставена в по-късна възраст, води до по-неприятни странични ефекти и затова - на бебетата, там трудно се установява връзка с ваксината, даже да има.
Та така - питайте лекарите много настоятелно като ви предлагат нещо, длъжни са да обясняват. И накрая - нито един лекар не иска да ми гарантира писмено, че детето ми няма да пострада доста сериозно (което се е случвало веднъж и затова искам гаранции), виж устни гаранции раздават щедро.

Информацията, която ти е дала педиатърката е меко казано неточна. Но тъй като темата не е за хепатит В, няма да се разпростирам, поискай и второ мнение, например от добър гастроентеролог. Само за информация - всички студенти по медицина в България, във възраст необхваната от задължителната имунизация са имунизирани срещу хепатит В наддетска възраст, с изключение на отказалите се по собствено желание.

# 87
доколкото ми е известно не. Прави се тест и типизиране за да се види дали е осител на рискови щамове ( поне такъв е моят опит).
И понеже тестът не е 100 % сигурен, затова е по-добре да се сложи на малки момичета, които въобще не са водили полов живот.

# 88
И понеже тестът не е 100 % сигурен, затова е по-добре да се сложи на малки момичета, които въобще не са водили полов живот.
Тази ваксина колко и е трайността? И защо се слага само на жени до 25 години? Извинете, не съм се интересувала за ваксината, защото дъщеря ми е още малка, а и някакси идеята, че може да се сложи само на жени и момичета между 9 и 25 години, ми изглежда странна? Тези над 25 години се смята, че вече не могат да се заразят ли или пък че вече са заразени? Не вярвам да не можеш да се заразиш и след навършване на 25 г.?

# 89
Какво значи, че не е 100 % сигурен? По принцип нищо не е 100 % сигурно, най малкото заради риска от човешка грешка, но не съм чувала типизирането да е несигурно Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт