Дискова херния - 5

• 164 211
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Малко из между спора, но да попитам за следното.
Миналата седмица ходих в София при едни човек на така наречената мануалотерапия(дано се изразявам правилни)
Определено има доста голямо подобрение в състоянието ми, особено в крака и кръста. След 10 дни ще ходя отново.
И в тази връзка се поразтърсих малко за този метод из нета, на доста места пише че не се препоръчва пи дискова херния, а на други,че е препоръчително.
Вие ходите ли и какво мислите?

# 556
  • Другата България
И в какво се състои тази терапия?  newsm78 Може да сме ходили, ама под друго име, знам ли....разкажи повече.

# 557
Малко из между спора, но да попитам за следното.
Миналата седмица ходих в София при едни човек на така наречената мануалотерапия(дано се изразявам правилни)
Определено има доста голямо подобрение в състоянието ми, особено в крака и кръста. След 10 дни ще ходя отново.
И в тази връзка се поразтърсих малко за този метод из нета, на доста места пише че не се препоръчва пи дискова херния, а на други,че е препоръчително.
Вие ходите ли и какво мислите?

зависи каква е тази мануална терапия Simple Smile аз съм ходила на остеопат и на чиропрактор, но за мен и двете бяха пари хвърлени на вятъра. Има хора които са доволни , но на мен освен че ми олекна джоба и то значително нищо друго не се случи  Mr. Green
Смятам че всеки трябва да открие за себе си кое му действа най добре и да наблегне на него.
За мен това е физиотерапията и йога, но за друг може да е пилатес или инжекции  дискос Simple Smile

# 558
http://vbox7.com/play:10235607
Нещо такова представлява, но много по-лекичко беше.
Като в края на клипчето нещо, но много по-лекичко беше. Болка няма никаква ,само тези изпуквания се чуват, но много по-леки бяха.

# 559
на т.нар. чeкръкчия ли си била? аз лично не бих се подложила. просто не бих посмяла, но знам за хора, на които е помогнал подобен метод.

Последна редакция: пн, 21 яну 2013, 17:31 от Н а т и

# 560
Чекръкчиите са хора, които работят основно по усет. Има и образовани сред тях. Мануалните терапевти са медицински лица, поне в повечето случаи. Аз съм попадала при двама невролози с допълнително изучаване на тези маулани практики. И двамата се опитаха, но разбраха, че не подлежа на тази терапия. Единият сега работи в Русе - Д-р Босилков. Помагаше на мой братовчед с нашите проблеми.

# 561
Чекръкчиите са хора, които работят основно по усет. Има и образовани сред тях. Мануалните терапевти са медицински лица, поне в повечето случаи. Аз съм попадала при двама невролози с допълнително изучаване на тези маулани практики. И двамата се опитаха, но разбраха, че не подлежа на тази терапия. Единият сега работи в Русе - Д-р Босилков. Помагаше на мой братовчед с нашите проблеми.

В Лондон има училище за остеопати, и образованието им е като на физиотерапевтите. А обикновените чекръкчии изобщо не могат да работят ей така както е в БГ.
Миналото лято ходи на Юмейхо терапия в БГ и  бях много доволна.

# 562
Не е чекръкчия, не бих посмяла, макар и тук да ме беше много страх. Човекът е медицинско лице, доктор е и ходи и на специализация или по-точно от това,което обясни като преподавателски курсове в Париж, няколко пъти в годината.
Преди няколко поста,където беше пуснато клипчето с начина на ставане от леглото, видях в страничните клипчета същата техника и затова ви попитах. Явно на запад се практикува много по-често от тук, поне от това,което прочетох.

# 563
Искам да ви попитам нещо - какво правите (или какъв медикамент приемате), когато усетите, че болката се усилва малко повече от нормалното. Питам, защото от 3 седмици съм на крак с леки болки, но днес малко се понатоварих и ме е страх да не ме свали болката пак на легло?

# 564
Аз пия диклофенак по едни два дена.

# 565
Диклофенак е добра идея+ малко почивка.

# 566
Диклофенак дуо по-точно и милгама.

# 567
Благодаря ви за бързите отговори   bouquet

# 568
Закъсняло обаждане, но все пак  Heart Eyes
Волтарен ретард/на практика май си е диклофенак/ милгама или В комплекс,
ако нямам нищо под ръка от тях, ям доста банани- от тях има винаги.
Между другото съм се оправяла и само с банани- при "предстояща криза" - по 3-4 броя, не наведнъж де  Joy

# 569
Ето тук има доста клипчета за споменатата от мен терапия, доста страшно изглежда, но не боли изобщо по принцип.

http://vbox7.com/tag:manualna

Някой правил ли е нещо подобно от пишещите в темата?
Това даже като гледам е на някакво изложение или нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт