За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 543
  • 752
  •   1
Отговори
# 105
Аз хранех от шише, но и моето дете правеше подобни неща - оригвах многократно, храненето се проточваше по час...

# 106
Здравейте! Имам въпрос свързан с ваксините. Педиатърът ни каза да отидем за 4 прием пентаксим декември т.к. третият прием е бил декември миналата година. Обаче тогава детето няма да има навършени дори 1г и 5м., а в имунизационния календар пише, че се поставя на 1,6 год. не по-рано от 1 година след третия прием. Та въпросът ми е има ли значение възрастта или е по-важно да е минала 1 година след третия прием. Разбира се, че ще питам и педиатъра, но просто не съобразих на момента.
Имам и още един въпрос-от кога може да се дава мед и чесън? За меда чета различни неща-някъде пише след годинката, а на други след 2. А пък от известно време малката проявява интерес към нашия таратор, ама ме страх да и давам, че нали суровият чесън дразни стомахчето.

# 107
Берта, мъничко пресен чесън можеш да дадеш след 1 годинка. Може и преди това, но да е съвсем минимално количество.
Отделно, че можеш да приготвиш таратор и отделно, без чесън.

За ваксината - нека детето да навърши година и половина+да са минали 12 месеца от последната апликация с Пентаксим.

# 108
  • София
За меда също след годинка. При деца предразположени към алергии след три.

# 109
Какви плодови пюрета на дете на почти година и половина?
И да, ще яде солети, щом му се предлагат.
Нишестеният крем определено не е питателна храна.

Предлагай готвено, супи, салати - все към нещо ще посегне. Давай мляко, кисело мляко, млечни.
Може сандвич със запечен кашкавал, сиренце и масло.
Може с млечна каша да опиташ.
Плодовете - сурови и между храненията.

Саностол сироп може да отвори апетит. Иначе най-доброто средство срещу безапетитие е: добър режим на предлагане на храна, закаляване и много двигателна активност на открито, независимо от времето и температурите.

Да ви кажа вчера какво е ял, да ме разберете, че съм отчаяна относно храненето.
В 5. хапна 100 мляко, в 10. - 20 мляко, в 14. няколко малки лъжички ориз от нашия и след като до 15. не искаше да хапне нищо, му дадох бисквитки и солетки, не може толкова часове нищо да не е ял, в 19. пак не иска и пробвах плодово пюре, което за мое учудване изяде, и в 23. хапна 50 мляко.Не иска пюрета, не иска супи и готвено, банана го смачква и го хвърля, картоф с морков абсурд, кисело мляко с бисквитки преди ядеше, сега не иска, почти нищо не яде.Не гоня килограми в никакъв случай, искам само да хапва сиренце, супа, плод, но не става.

Опитвала съм и с лъжичка, и с ръката, като реши, че няма да яде, не става по никакъв начин.

# 110
Благодаря ви  за отговорите Hug

silvanchence след като детето яде солети защо не пробваш да му изпечеш някакви закусчици със сирене , кашкавал? Ако ги направиш по-мънички на форма дали няма да прояви интерес?

Последна редакция: чт, 08 ное 2012, 16:25 от Дебелата Берта

# 111
Благодаря ви  за отговорите Hug

silvanchence след като детето яде солети защо не пробваш да му изпечеш някакви закусчици със сирене , кашкавал? Ако ги направиш по-мънички на форма дали няма да прояви интерес?

И това ще опитам.Пекох два дни принцеси с кашкавал, на третия не ги яде, сега яде ориз, но като му омръзне, направо не знам какво да давам.

# 112
Кус-кус? Овесени ядки с масло и сирене?
Соленки домашни със сирене?
Пиле хубаво сварено на парченца с краставичка...
Компот от праскови...
Кисело мляко...

Това са нещата които синът ми яде колкото и да е болен. Остава само на тях докато му светне..

Пробваш наред  Hug

# 113
  • в огледалото на живота
Дъщеря ми е с леко уголемени сливици от вчера не е зачервено гърлото,какво мога да давам за да облекча дискомфорта ѝ?
Няма налепи, не кашля,весела и с добър жизнен тонус е,хапва но усещам как трудно преглъща и като спи е с леко отворена уста и прохърква.Хрема също няма.

Не искам да я вкарвам във филми със  сиропи и прочие.Давам топъл чай от лайка и липа.
Идеи и предложения?

# 114
Девичка, може Ефизол да й дадеш да смуче (само ако се справя с това, разбира се), да пръснеш Тантум верде.
Мед в лъжичка и отгоре поръсваш малко сода за хляб. Така да го изсмуче.

Дано се размине!

# 115
  • в огледалото на живота
Пръсках днес Тантум верде,сетих се,че имам.
Мед си хапва,но в чая иначе го плюе.
Хрема и пресипнал глас лекувам с хомеопатични/Коризалия и Хомеовокс/,ще пробвам и Ефизол да дам.
Не се сещам да има такива за възпалено гърло.
Благодаря Сърчи  Hug

# 116
Хомеопатични в случая - Лимфомиозот. Той е точно при оточни сливици.
Също и Тонзилотрен.

# 117
  • в огледалото на живота
Хомеопатични в случая - Лимфомиозот. Той е точно при оточни сливици.
Също и Тонзилотрен.

Ох,златно момиче си ти,благодаря за отзивчивоста
 Hug Hug Hug

# 118
Embarassed Hug, моля.

Лимфомиозот помага страхотно.

Бързо излекуване!

# 119
  • София
Здравейте момичета, аз пак съм тук  Crazy
Този път дъщеря ми има следния проблем: От едната страна на вратлето й е подуто много особено, върви успоредно на брадичката (ама и аз го обясних). Не бях виждала така точно подут лимф, водихме я при педи, пуснахме и ПКК, предписа ни лимфомиозот и каза, че й е леко червено гърлото, иначе ПКК-то е в норма. От сряда е и с болки в ухото и температура, като сега е по-добре вече. Въпросът ми е на някои друг случвало ли му се е такова подуване? Много се бях притеснила, но педи каза, че при възпаления на гърлото така ще й се подуват лимфите, явно е предразположена. Tired

Общи условия

Активация на акаунт