За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 543
  • 752
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Щом пъпчето не е щръкнало повече от обикновено и не "излиза" при кашляне или друго напрягане на коремните мускули, не мисля че имаш основание за притеснение. Да не е някой ластик на дрешка причината за зачервяването?

# 91
Моля помогнете ми със съвет Sad. Бебето ми плаче много силно от няколко дена и е ужасно трудно да бъде успокоено и се дере направо. От миналия вторник има хъркане в носа и кашлица, сега е на инхалации с физ.р-р, но като цяло си суче спокойно. През нощта спи спокойно, събужда се два-три пъти да яде и заспива. Най-много се успокоява с носене като го държим под коремчето с две ръце. Но не винаги, понякога се успокоява като го съблеча или със сешоара. Но като цяло е много неспокоен и направо от време на време се дере без да може нищо да го успокои. Направо съм ужасена, че не мога да му помогна и не разбирам какво става.

# 92
Джинджър, вероятно бебето е с колики. Щом се успокоява от носене и то по корем, както и от бял шум - сешоар - вероятно е това.
Обсъдете с педиатъра някакви капки.

# 93
Направо съм ужасена, че не мога да му помогна и не разбирам какво става.
Имате си колики. И щом помага разнасяне и бял шум - разнасяте се и шумите... до откат  Crazy При някои дечица наистина са труден период, независимо дали даваш капки или не.
И двамата сме ги разхождали по нощите редовно с колата, само и само да заспят. Даже беба повече я возихме  Crazy Люшкане, гушкане... и здрави нерви. Имало е нощи сме били с количката покрай блока цяла нощ, защото само навън спеше...
Минават до към 3-4 месец .. 5-6 в най-лошия случай.. Ама тогава започват зъбите... ама пък вече си свикнала и много не ти прави впечатление  Laughing
 Hug всичко ще мине, само повече търпение. 

# 94
Аз може ли да попитам кога може да се повдигне малко бебето в количката с няколко градуса?  Гледам, че на коша ни за новородено има още 2 степени освен напълно легнало положение, а не ми е ясно кога могат да се ползват newsm78

# 95
  • Mediterraneo
Съвсем нормално е вече да му вдигнеш малко положението на гръбчето.

# 96
Аз може ли да попитам кога може да се повдигне малко бебето в количката с няколко градуса?  Гледам, че на коша ни за новородено има още 2 степени освен напълно легнало положение, а не ми е ясно кога могат да се ползват newsm78

На второто положение е напълно ок. Дори и при новородени с рефлукс се ползва този наклон от около 30-тина градуса.

# 97
Благодаря ви! Hug Бебчо ще се зарадва Peace

# 98
  • България/Германия
Добре ли е да давам пробиотик на бебенце на 6 седмици? Давам Лефакс за коликите и се чудя дали да започна и пробиотик.

# 99
Добре е да се дава. Нека педиатърът на бебето каже за вид и дозировка.
Биобаланс бейби и Биогайа капки са моите предположения, само да уточни в каква дозировка да ги даваш.

# 100
И да ви питам, давали ли сте на децата някакви сиропчета за разяждане, някакви витамини, от които да им идва апетит?

Малкия откакто излязохме от инфекциозна болница, вече втора седмица не яде, по 2-3 пъти по 100-120 мляко и по 4-5 бисквитки и малко солетки на ден яде, готвено не поглежда, плодовите пюрета и нишестета, които преди ядеше, сега не ги иска.И преди това малко ядеше, сега съвсем не иска.

Направо не знам какво да правя!!!!!!!!!!!!

# 101
Какви плодови пюрета на дете на почти година и половина?
И да, ще яде солети, щом му се предлагат.
Нишестеният крем определено не е питателна храна.

Предлагай готвено, супи, салати - все към нещо ще посегне. Давай мляко, кисело мляко, млечни.
Може сандвич със запечен кашкавал, сиренце и масло.
Може с млечна каша да опиташ.
Плодовете - сурови и между храненията.

Саностол сироп може да отвори апетит. Иначе най-доброто средство срещу безапетитие е: добър режим на предлагане на храна, закаляване и много двигателна активност на открито, независимо от времето и температурите.

# 102
Какви плодови пюрета на дете на почти година и половина?

На 1г. и 4 дни е, не и 4 месеца Simple Smile

А след боледуване е нормално да има нарушен апетит. Но не му предлагай бисквити и солети...
Пробвай с храни за ядене с пръсти - сам да си взима. Едва ли му е много приятно постоянно да го гониш с лъжицата  Rolling Eyes
Сироп сам по себе си едва ли ще свърши чудеса в този случай, търпение  Hug

# 103
Грешка, извинявам се Simple Smile.

И все пак за дете на година няма по-добро от това да се предлагат плодовете пресни.

Нещо друго - ако детето е приемало АБ, около 2-3 седмици трябват след приема, за да се възстанови апетита, който по принцип изчезва. Отделно грешките в предлагането по време и вид.

# 104
  • България/Германия
Добре е да се дава. Нека педиатърът на бебето каже за вид и дозировка.
Биобаланс бейби и Биогайа капки са моите предположения, само да уточни в каква дозировка да ги даваш.

Благодаря ти, бърза и услужлива, както винаги   bouquet

Още една питанка: възможно ли е да съществуват колики, които се активират само или основно при хранене? Бебо като цяло е спокоен, спинка си добре и не плаче много, но като започне да суче, става ужасно нервен, още при първите глътки започва да се напъва, почервенява целият, плюе зърното, после пак го лапа, засуква лакомо, пак го плюе, пръцка, ака почти на всяко кърмене, плаче жално, трябва често да го оригвам...  ooooh! Всъщност най-добре суче, когато е полузаспал или не твърде гладен. Понякога се успокоява от звук на сешоар и се насуква добре, но като цяло ми е много трудно с това хранене  Tired Пробвах да му дам кърма от шише - пак същата работа, че дори и по-зле, защото  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт