За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 543
  • 752
  •   1
Отговори
# 75
devi4ca, Sourcherry благодаря ви!
Не съм сменяла нито прах за пране, нито е протрита в гънките....
Утре отиваме при педиатър, дано бързо да се оправи

# 76
Дъщеря ми е със зачервени/ подсечени срамни устни. Никога не ми се е случвало, а вече 4ти ден е така. Мазах със Судукрем, мазах и с Мустела, но ефект няма. На какъв лекар да я заведа утре - педиатър или дерматолог?
Gianna, дъщеря ми беше така като бебе,а сега и малкият, на нас ни помага интимен гел и след това Судокрем Peace

# 77
  • До морето
При нас пък Судокрем само задълбочава подсеченото. Бях го взела още преди да родя, защото го хвалеха като вълшебен, ама не ! Сега мажа със Здраве бейби!

Но и аз съм за смрадликата!

# 78
Как се приготвя отвара от смрадлика и как да я ползвам след това? Да я мия с отварата ли, защото аз не ползвам мокри кърпи, а мия детето?

# 79
Пиша моята отвара по съвет на приятел фармацевт. Така лекувах зверските подсичания на моят син: 100 мл. вода се кипва. Щом закипи се добавя 2 супени лъжици смрадлика и се оставя да поври 10-тина минути. Маха се от котлона и се оставя захлупен съда, за да се запари добре. Щом поизстине се прецежда и се ползва.
Топях памуче в отварата и щом сменях пелените, обтривах с памучето. Остатъка от отварата изсипвах във вечерната вана на бебето.

Конкретно за момиче - обтриване с памуче с отварата. Остатъка бих изсипала в абсолютно чист леген с топла вода и бих накарала детето да постои няколко минути.
Може и разредено с вода+отвара да се полеят слабините.

Нещо важно - отварата маже безобразно хавлиените кърпи, като прането е почти невъзможно. Затова по-добре тъмна кърпа да се ползва.

# 80
Sourcherry благодаря за рецептата и за предупреждението за кърпата /ще ползвам тензух и после ще го хвърля щом не се изпира/
След обед сме на лекар, да видим какво ще ни изпише

# 81
Тензухът като го изпереш можеш отново да го ползваш, не го изхвърляй дори и да е лекьосан.
Ако има гъби детето, вероятно ще изпишат нещо за мазане. Иначе смрадликата винаги може да се наложи да се ползва и по-натам.
Триклобактер е хубав препарат за подсечени дупета. Можеш да попиташ педиатъра за него.

# 82
Да, да, ще го ползвам докато трае лечението, да не захабявам хвалийките
Благодаря ти сърдечно  bouquet

# 83
  • До морето
Пиша моята отвара по съвет на приятел фармацевт. Така лекувах зверските подсичания на моят син: 100 мл. вода се кипва. Щом закипи се добавя 2 супени лъжици смрадлика и се оставя да поври 10-тина минути. Маха се от котлона и се оставя захлупен съда, за да се запари добре. Щом поизстине се прецежда и се ползва.
Топях памуче в отварата и щом сменях пелените, обтривах с памучето. Остатъка от отварата изсипвах във вечерната вана на бебето.

Конкретно за момиче - обтриване с памуче с отварата. Остатъка бих изсипала в абсолютно чист леген с топла вода и бих накарала детето да постои няколко минути.
Може и разредено с вода+отвара да се полеят слабинитe

Нещо важно - отварата маже безобразно хавлиените кърпи, като прането е почти невъзможно. Затова по-добре тъмна кърпа да се ползва.

2 супени лъжици за 100 мл. не е ли много концентриран разтвора? Аз разтварях в 500 мл и се промивах след раждането - не знам де. То е билка, ама все пак нали за бебче става дума  Rolling Eyes

# 84
Концентриран е разтвора - да, но нали това е идеята, за да помогне.
Освен това кожата се тушира с памук, а не се облива директно с отварата. Освен това при баня или обливане, готовата отвара се разрежда с още вода.
Ако разтвора ще се прилага например за жабурене при възпалени венци, тогава настойката е далеч "по-хлабава".

# 85
  • Бургас
Аз леко напудрих дупето и зачервеното със сулфатиацол.Мина веднага.Не повторих,че ме беше страх,все пак го направих на своя глава.Това е пудричката,с която обработват пъпчето на новородените.Лекарство е и се консултирай.От опит знам обаче,че работи.

# 86
Сулфатиазол е абсурдно да се прилага при деца под 2 години, най-малкото защото е напълно възможно да се развие контактен дерматит!
Освен това - ако детето е подсечено следствие на гъбична инфекция, пудрене/мазане с антибиотик е абсолютно противопоказано.

# 87
  • Бургас
МалИИИИ!!! Laughing
Слава богу,че нищо не и стана!

# 88
Славче, контактният дерматит е най-малкото, което може да се случи на бебе под 2 години.
Редица автори дори не допускат употреба на Сулфатиазол до късно юношество.
Ама ти се смей - смехът е здраве!

# 89
  • Бургас
Така и така влязох тук,че да ви поитам нещо.
Забелязах,че пъпчето на дъщеря ми е леко зачервено.Не цялото,а точно издутинката.Не е щръкнала повече от преди,а по-розова.Имам ли основания за притеснение?
В сряда съм на консултация и ще го покажа на лекарката,но си мисля за херния.Мен самата ме оперираха преди 2 седмици и изчетох почти всичко на тази тема.Малко се притеснявам.Не е от памперса,сигурна съм.

Общи условия

Активация на акаунт