За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 544
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
Какво представлява трансверзалната бразда?

# 466
момичета помагайте, Иво има трескички по главичката. мажем ги падат и на следващят ден пак главичката е пълна мас, олио, зехтин нищо не помага ooooh!
Ако някой е пател моля да сподели как се е отървал

# 467
момичета помагайте, Иво има трескички по главичката. мажем ги падат и на следващят ден пак главичката е пълна мас, олио, зехтин нищо не помага ooooh!
Ако някой е пател моля да сподели как се е отървал
Крусти ли имаш предвид? Има най-различни кремове /на Мустела май е най-ефикасен/. На моето дете веднъж се появиха и намазах с преварен зехтин преди банята. Постоя така около 30мин и след това малко трудно се отмива. Като разресах /със ситен гребен/ паднаха и повече не сме имали проблем. Даже още имам от този зехтин, не се наложи да го ползвам повече

# 468
  • София
Аз също съм доволна от крема на Мустела против крусти. Съвсем скоро отново се бяха появили крусти по главата на малкия. Мазах го със стария му крем (Мустела), изчисти се и не са се появявали отново.

# 469
Като малко бебенце дъщеря ми имаше крусти. Тогава ги махнах със зехтин. Като по-голяма /над годинка/ пак имаше и тогава вече се наложи по-специална козметика да ползвам. Позвах шампоана за крусти на А-дерма. Докато повечето кремове /на Мустела, Биодерма, Авен/ ги мажеш и изчакваш няколко часа и чак тогава миеш, с въпросното шампоанче слагах върху косичката и оставях само докато й измия телцето, разресвах и крустичките падаха. Не помня вече, но май с 2 измивания я изчистих. После още 2-3 пъти мих косичката с този шампоан, реших окончателно проблема и подарих останалото количество.

# 470
Или кисело мляко със сода. арианта е евтин, ефективен, подхранва и лесно се отмива.

# 471
Или кисело мляко със сода. арианта е евтин, ефективен, подхранва и лесно се отмива.
Не се получи при моето дете. Пробвах, спор няма, че е евтин, но просто не се получи.

# 472
Съжалявам. Знам го от доста хора, оставя се да действа половин час. Крустите на моето дете бяха в оскъдно количество ако има значение.

# 473
Крустите на моето дете бяха в оскъдно количество ако има значение.
Със сигурност има значение, както и количеството и гъстотата на косата.
Но пък това е рецепта, продукти за която всеки има и може да пробва като начало.

# 474
  • България/Германия
Дъщеря ми имаше крустички, мазах на няколко пъти с олио на Хип и после разресвах с бебешка четка. Много бързо се махнаха, но наистина бяха малко като количество.

Моят бебо много се оригва. Ама наистина много  Rolling Eyes Понякога дори след 2-3 глътки започва да плаче и трябва да се оригне  ooooh! А уж кърмените бебета не гълтали толкова много въздух. Според педиатъра нищо му няма, аз исках да го водя на гастроентеролог, но той не ми даде направление, нямало смисъл да стресирам детето с подобен преглед (живеем в Германия и тук за всеки специализиран преглед искат направление от педиатъра или личния лекар). Та мисълта ми е: наистина ли е безобидно това оригване и дали ще го израсте или да настоявам все пак за преглед при гастроентеролог?

Последна редакция: сб, 08 дек 2012, 20:08 от elfie

# 475
  • Burgas, Bulgaria
моето малко мишле го загази , уж беше добре , оставиха я без лечение два дни и на 3-тия - бронхеолит , възпалени уши и гърло ..... Пием Панцеф и още доста неща ....
иска да попитам за бронхеолита- нормално ли е да започне повече да кашля , суха и е кашлицата ... утре смятам да я водя да я чуят отново , но ще съм благодарна ако някой сподели опит ....

# 476
  • София

Специфична линия на дланта, характерна за деца със синдром на Даун.

мадам тиква, не мога да споделя опит с бронхиолит, но ви пожелавам бързо оздравяване!

За крустите, и двете ми деца имаха много дебели, плътни крусти, като каска  ooooh! Единственото, което помогна беше този крем.

# 477

Специфична линия на дланта, характерна за деца със синдром на Даун.

моето няма синдрома на Даун, а в едно ген. изследване е написано, че има единична трансверзална бразда.  newsm78

# 478
  • София
моето няма синдрома на Даун, а в едно ген. изследване е написано, че има единична трансверзална бразда.  newsm78

Наличието на такава единична трансверзална бразда е част от симптомите при много от генетичните заболявания. На английски е simian line/single palm transverse crease, можеш да потърсиш повече информация. Ето така изглежда:

# 479
http://pics.data.bg/categories/1/%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8/50279b … 722b1a7/img_2699/
ето едната му длан
правихме цитогенетичен тест но си беше ок.

Общи условия

Активация на акаунт