За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 544
  • 752
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Радвам се, че всичко е наред при вас. Не се тревожи излишно, щом резултатите са ви добри, просто приеми, че това е особеност на дланите на детето. Кой знае какви велики неща му предстоят според хиромантията  Hug

# 481
дано си права, че така са ме наплашили, че сън не ме хваща.  Praynig Praynig Praynig

# 482
  • Пловдив
MuJIuHka   и моето момче е с такава линия на ръцете.Като бях бременна ми правиха амниоцинтеза и резултата за синдром на Даун беше отрицателен.Ти какво изследване си правила ?Аз не съм се притеснявала,защото и съпругът ми има такава линия на ръцете,а нито е боледувал досега,нито е умствено изостанал,даже е с 2 висши образования.Имах и колежка със същата линия на ръката,която също не е имала здравословни проблеми.

# 483
Роден е с хипоспадия и на предоперационния преглед педиатъра ми каза, че заради големите ушни миди, дебели вежди и характерна форма на черепа, трябва да направим генетичен тест, че за него това било синдром, който след моите питания не каза какъв е.
Правиха му цитогенетичен тест в Майчин дом и там в графа "Показание" беше написано това за линията. Не знам точно представлява този тест  newsm78

# 484
MuJIuHka, а генетиците какво ви казват?

# 485
  • София
Аз останах с впечатление, че всичко е наред според генетичния тест.

правихме цитогенетичен тест но си беше ок.

# 486
Позволих си да попитам за коментар от генетици, единствено защото виждам една притеснена майка.
Дано всичко е наред с детенцето! Hug

# 487
MuJIuHka, а генетиците какво ви казват?
Според теста всичко е нормално но все пак си има графа със забележка.
Ето какво е написано:

Анализирани 11 метафазии пластинки оцветени по GTG метод. Не се установиха системни бройни и структурни аберации.

Заключение: Мъжки кариотип 46, ХУ

Забележка: изследването е проведено с цел диагностика на хромозомни болести при резолюция 450 ленти. Рутинно използваната методика за цитогенетичен анализ не дава възможност за диагностициране на малки хромозомни  прейстройства, нискостепенен мозаицизъм и микроделеционни синдроми."

Имам и друго притеснение, че са написали микроцефалия. Никой не го е преглеждал, а са я написали. До колкото съм чела не е генетично заболяване.
Като беше на 2 и 3 месеца му правиха транс фонтанелна ехография и според лекаря всичко си е ок. Но ето че от Майчин дом са написали микроцефалия и много ме притесниха.
Намерих телефона на Кирил Георгиев и тези дни ще му звъня.

Освен хипоспадията синът ми няма никакво друго  установено заболяване или аномалия. Храни се нормално.

# 488
MuJIuHka, а в директен разговор и запитване не обясняват ли повече?
За микроцефалията бих потърсила консулт с детски невролог.
Като казваш "написали", " ще звъня" и като виждам, че си в Сливен, оставам с впечатление, че сте пращали кръв по куриер за този тест и не сте имали пряк разговор със съотвените специалисти.

# 489
Докато бяхме в София за операцията му взех кръв и я занесох лично в Майчин дом. Като се срещнахме лично нищо не ми каза, само че като расте детето ще расте и главата и ушите няма да изглеждат  толкова големи, и че ги е наследил от някой.
Жената ми каза после по телефона, че заради големите уши на детето ако искам да отидем в генетичната клиника в педиатрията, да мине комисия и те да преценят дали да правят по- задълбочени изследвания. Резултатите ми ги изпрати моя приятелка по пощата. Едва тогава видях, че са написали микроцефалия.
Водила съм го и на детски невролог. Нищо притеснително не видя у детето. Но според мен неврохирурга ще е по- компетентен за микроцефалията.

# 490
  • София
За да си спокойна, защо не отидете в генетичната клиника в педиатрията? Така ще му направят необходимите изследвания и няма да има неясноти и предположения  Rolling Eyes

# 491
MuJIuHkaHug Дано намериш добър специалист и от него наистина да чуеш, че няма поводи за страхове.

# 492
  • България/Германия
Милинка, не знам защо при 44 см обиколка на главичката са написали микроцефалия, защото си е в нормите. Ето ти табличка:

http://www.who.int/childgrowth/standards/second_set/hcfa_boys_0_5_zscores.pdf

Дано притесненията ти са напразни!  Hug

# 493
За да си спокойна, защо не отидете в генетичната клиника в педиатрията? Така ще му направят необходимите изследвания и няма да има неясноти и предположения  Rolling Eyes
Защото покрай операцията останахме без пари и ММ и дума не иска да чуе за болница. За него детето е съвсем нормално, щом като генетичния тест не е открил нищо притеснително за него това е показателно.
Детето дори Т не е вдигнало, не е боледувал до сега, яде си, дъвче, смее се, закача се, играе си с играчки, само дето не казва още думи и срички /ма, ба, та, и т.н./. Обърна се в 5ти и 6ти месец, в 9ти от легнало положение сам седна, в 10ти се изправи и седмица по- късно започна да прави крачки встрани, а сега прави и като го хвана за двете ръце.
Като беше бебе и не можеше да се върти сам, предпочиташе наляво да извърта глава и там се сплеска много. Сега се ооправи и съвсем леко личи, че е била сплескана. Не знам ако не се беше сплескала дали нямаше да е по- голяма обиколката на главата.  Все си мисля, че заради това не порасна повече. Как ли не го въртях, но той все лявата страна си предпочиташе.

# 494
  • Шумен
На там вероятно е била светлината. И на двете ми деца им се сплескаха главичките, много ме беше страх в началото като виждах фирмата на Валерия сякаш някой я беше сплескал отгоре, беше силно издадена назад и от растежа и сплескването се оформи след няколко месеца. Лекар не видя нищо нередно. На Миша пък от дясно имаше леко сплескване, въпреки старанието ми да я обръщам периодично от двете страни на леглото (сплеска се като беше на 6-7 месеца та сама си се въртеше)

Общи условия

Активация на акаунт