За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 543
  • 752
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте мамчета! Напоследък малкият ми мъж- на 4 мес- се закашля по няколко пъти на ден, имахме сополчета, които почти преминават, не сме имали повишена температура. На последната консултация педиатърката го преслуша и не видя нищо не редно. Но това закашляне ме притеснява, знам че може да се дължи и на сухия от климатика въздух или сме понастинали. Дали да търся друго лекарско мнение? Вие как се справяте с настинките? Предстои ни 2-ри прием на Ротарикс и се опасявам как ще я понесе или ще трябва да го отложим.

# 496
Аз също съм доволна от крема на Мустела против крусти. Съвсем скоро отново се бяха появили крусти по главата на малкия. Мазах го със стария му крем (Мустела), изчисти се и не са се появявали отново.

Кажете кой е кремът на Мустела? Имаме лосион за тяло, имаме и крем против подсичане. По лицето си има някакви лющещи петна  Confused

# 497
  • София
Кажете кой е кремът на Мустела? Имаме лосион за тяло, имаме и крем против подсичане. По лицето си има някакви лющещи петна  Confused
За крусти - http://apteka.framar.bg/30001171/mustela-stelaker-cream

# 498
  • Шумен
petinka5, бебчето е много малко за да правиш каквото и да е нма своя глава. Може да е от сухия въздух, може да е тръгнал назад секрета от хремата. Най-добре лекар да го прегледа. Ти единствено може да овлажняваш лигавицата на носа с физ. разтвор или морска вода.

# 499
Здравейте,  на 45 дни сме с нечовешки колики искам да попитам как се дава лефакс? Сега давам биогайа и инфакол, но няма ефект, предполагам, че трябва да спра инфакола за някакъв период преди да дам лефакс? Иначе и ние имаме крусти шампоана на адерма помага за главата, но на лицето още не съм пробвала и съм в чуденка

# 500
Здравейте искам да попитам нещо-бебо в други ден става на 5 месеца,а кошът на количката вече му е доста малък,нашата количка не е комбинирана,а е с отделни кошове,та мога ли да го слагам полуседнал в летния кош или още е прекалено рано,лошото е че зимният кош му е доста малък и като го сложа с космонавта не може да мърда и се нерви много.

# 501
Каква е нормата за кръвната захар при малките деца?

# 502
Здравейте искам да попитам нещо-бебо в други ден става на 5 месеца,а кошът на количката вече му е доста малък,нашата количка не е комбинирана,а е с отделни кошове,та мога ли да го слагам полуседнал в летния кош или още е прекалено рано,лошото е че зимният кош му е доста малък и като го сложа с космонавта не може да мърда и се нерви много.

Слагай го в летния кош на максимално ниско положение. Не е нужно да е съвсем легнал, малък ъгъл не е проблем.
Разбира се, че няма да го държиш на тясно Simple Smile

# 503
На ортопедичния преглед на нас ни казаха, че на 5 месеца може полуседнал да го слагаме, а на 6 месеца вече седнал  Peace И на нас с космонавта вече ни е тесен зимния кош и тези дни мисля да вадя летния вече, макар зимният да има още 2 степени освен напълно легналата Peace

Здравейте,  на 45 дни сме с нечовешки колики искам да попитам как се дава лефакс? Сега давам биогайа и инфакол, но няма ефект, предполагам, че трябва да спра инфакола за някакъв период преди да дам лефакс? Иначе и ние имаме крусти шампоана на адерма помага за главата, но на лицето още не съм пробвала и съм в чуденка

До колкото помня от листовката на Лефакса беше 1-2 изпомпвания по 3 до 5 пъти дневно преди хранене, като шишенцето трябва да се разклаща добре преди изпомпването. Аз бях минала директно от Инфакол на Лефакс, без да правя почивка, защото до колкото знам са на една и съща основа и двете - симетикон newsm78

Последна редакция: пн, 10 дек 2012, 20:41 от AnMary

# 504
  • София
Каква е нормата за кръвната захар при малките деца?

Виж тук.

# 505
Момичета имам нужда от съвет. Значи ситуацията е следната: Малката е на 2 месеца и 10 дена и е супер лакома. Кърма имам много но тя стои на гърдата по час- два. Уж заспива, но като заспи дърпам гърдата (защото тя сама не пуска) и веднага се разбужда. Само да уточня, че кърмя с протектор и въпросното дърпане става съвсем леко и нежно. Проблемът е, че просто не иска да спи. Знам, че повечето бебоци заспиват след кърмене. Но не и ние. Прекарваме целия ден (че и нощ) в успокояване, защото се успокоява само на ръце. В кошарката стои 10тина минути и започва да плаче, същото и в люлката. Преди се успокояваше от шум на прахосмукачка или сешоар, но вече и това й омръзна. Иначе е здраво бебе, качва си добре, няма колики, имаше рефлукс, но отмина, изкъпана, нахранена, памперс сменен.........не знам какво иска. Педиатърката каза, че си имаме една "лакома глезла". Та значи въпросите ми са следните: Нормално ли е да сучи по час- два и пак след това да не се успокоява и да ревва веднага? При нас излиза, че няма как да има кърмене за успокоение. А интервалите между кърменията са пак около по 2 часа. И другият ми въпрос е как да я успокоявам- ръце и кръст не ми останаха вече  Cry Страшно трудно заспива- това е проблем особено през нощта- тъкмо се накърмим, после час се успокояваме и после имаме 2 часа да поспим и после айде пак час, час и нещо на гърда........Гледам има някакъв чай на хип за спокоен сън.....не знам вече Cry Помагайте   bouquet

# 506
  • Berlin
По-добре попитай тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=676789.0

# 507
  • Mediterraneo
Сигурна ли си, че няма колики? Моята се държеше почти по този начин, до петия месец беше с колики и почти денонощно прекарваше, висейки по циците ми.

# 508
Момичета имам нужда от съвет. Значи ситуацията е следната: Малката е на 2 месеца и 10 дена и е супер лакома. Кърма имам много но тя стои на гърдата по час- два. Уж заспива, но като заспи дърпам гърдата (защото тя сама не пуска) и веднага се разбужда. Само да уточня, че кърмя с протектор и въпросното дърпане става съвсем леко и нежно. Проблемът е, че просто не иска да спи. Знам, че повечето бебоци заспиват след кърмене. Но не и ние. Прекарваме целия ден (че и нощ) в успокояване, защото се успокоява само на ръце. В кошарката стои 10тина минути и започва да плаче, същото и в люлката. Преди се успокояваше от шум на прахосмукачка или сешоар, но вече и това й омръзна. Иначе е здраво бебе, качва си добре, няма колики, имаше рефлукс, но отмина, изкъпана, нахранена, памперс сменен.........не знам какво иска. Педиатърката каза, че си имаме една "лакома глезла". Та значи въпросите ми са следните: Нормално ли е да сучи по час- два и пак след това да не се успокоява и да ревва веднага? При нас излиза, че няма как да има кърмене за успокоение. А интервалите между кърменията са пак около по 2 часа. И другият ми въпрос е как да я успокоявам- ръце и кръст не ми останаха вече  Cry Страшно трудно заспива- това е проблем особено през нощта- тъкмо се накърмим, после час се успокояваме и после имаме 2 часа да поспим и после айде пак час, час и нещо на гърда........Гледам има някакъв чай на хип за спокоен сън.....не знам вече Cry Помагайте   bouquet
Съвсем нормално поведение на кърмаче Simple Smile
За съжаление не винаги се приема от майката като такова...

# 509
Кажете кой е кремът на Мустела? Имаме лосион за тяло, имаме и крем против подсичане. По лицето си има някакви лющещи петна  Confused

закарай детето на дерматолог, "лющещите петна по лицето" , може да е атопична кожа.  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт