За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 543
  • 752
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Там където е фонтанелата моя синковец има една "черта", в смисъл хлътнало е.
Най-добре е да се консултирате с педиатъра.

Моя син се роди недоносен. При него костните шевове на черепа бяха изпъкнали.

# 541
Синът ми има някакви проблеми с кожата явно  Tired Утре ще звъня за час за дерматолог, ама да питам и тук - чеша се  Crazy По краката, по ръцете, по гърба... и понякога кожата на дланите му се бели, или на възглавничките на пръстите. Не е постоянно, отминава, но след време пак се появява. Мажа го с кремове, минава беленето. Но сържебът остава, най-често и интензивно го сърби нощем, докато спи. Някакви идеи на какво може да се дължи това?  Thinking

# 542
най- добре на дерматолог.  Hug

# 543
Това е ясно  Simple Smile Просто исках да знам, ако на някого се е случвало да сподели опит  Blush

Така или иначе ще ми дадат час сигурно след месец  Tired Ама се прибираме за празниците и вероятно ще го заведа тогава в БГ.  Peace

# 544
Блонди, отдавна ли е това? През лятото, на една приятелка дететнцето беше с описаните от теб симптоми, казаха, че е вирус (ако не се лъжа). Маза с някакъв специален крем и мина.

Скрит текст:
Много сте пораснали  Heart Eyes и красиви, красиви.

# 545
Блонди, подобно нещо не ми се е случвало, но мога да споделя че зимата на мен ми се изсушава кожата на лактите и много сърби, на майка пък преди време, скоро я сърбеше цялото тяло и и се лющеше, но и мина, а тя по късно беше прочела че при висока кръвна захар, получаваш сърбежи по тялото.Оказа се, че не е от захарта. Hug За да не те обърквам аз, а и другите, ако съм на твое място, бих се консултирала само със дерматолог, за да не се шашкам предварително и излишно ако няма нищо.  Hug
Виж за сърбежа може да мажеш тялото с някакъв крем за това, сестра ми беше купила за майка и много и помогна, може и охлаждащите да свършат работа, докато се консултираш. Simple Smile Peace

# 546
Здравейте. Какво мога да дам на кърмаче на 1 месец за разстройство. От вчера се превива, снощи ака 5-6 пъти и се събужда явно от болка в коремчето?

# 547
  • София
Здравейте. Какво мога да дам на кърмаче на 1 месец за разстройство. От вчера се превива, снощи ака 5-6 пъти и се събужда явно от болка в коремчето?

Нищо чудно да са коликите  Tired Ако си сигурна на 100%, че е разстройство, можеш да дадеш оризова вода - в 200 мл вода се сваряват 2 чаени лъжички ориз (докато почти омекне, не се измива преди това, за да запази нишестето), водата се излива в шишенце и се разрежда 50:50 - ако сипеш 30 мл оризова вода, добавяш 30 мл чиста преварена.

# 548
АгнешкоHug (ама че ник имаш  Joy) отдавна е, но се появява точно циклично някакси, не е постоянно  Crazy

Мимито, мерси  Hug не е захар, вчера и тази сутрин го проверих. Което е добре, де  Simple Smile

begbie, не бързай със заключенията и даването на нещо. Първо кажи бебето кърмено ли е или е на АМ? Каква е консистенцията на акото? Бебе да ака 5-6 пъти е съвсем нормално, а свиването и неспокойствието са колики  Peace

# 549
  • София
Блонди, щом кръвната захар е добре ( Peace), може да е сух въздухът в стаята или да не му стига Витамин А, липсата му предизвиква такива сърбежи без външни симптоми по кожата. Аз съм била така като малка, давали са ми витамина и са ме къпали с катранен сапун  Peace

# 550
Не е от сух въздух, защото тук влагата е над 90 процента  Crazy За вит А... давам му Саностол, а и всеки ден яде моркови  Thinking

# 551
  • София
Не е от сух въздух, защото тук влагата е над 90 процента  Crazy За вит А... давам му Саностол, а и всеки ден яде моркови  Thinking

Тогава остава да е нещо на нервна почва  Thinking

# 552
Тук. Виж има ли нещо, което да ти е от помощ.

Скрит текст:
ющот съм дърта ама се изживявам като младо ягне още.  hahaha

# 553
  • On the sea
Понеже вече захладня искам да ви попитам използвате ли някакви специални кремчета за лицата на бебчетата ви, защото аз досега я мажех с олиото за тяло, а някъде прочетох, че била нужна специална грижа за лицето. Ако е вярно можете ли да ми препоръчате нещо Peace

# 554
Блонди, да не е от козметиката за къпане  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт