За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 543
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
  • в огледалото на живота
desitoo,оток има ли или само синина и кръвонасядане?
Мазала съм баткото с гел Арника и много бързо се разнася подутото,спада ,синия отенък се изгубва бързо/беше паднал миналата година когато ходи на кънки/.Не знам дали е подходящ за малки деца обаче.Ето този:
Скрит текст:
Хомеопатично Арника 30 потенция реагира също бързо,но когато се вземе на момента.
Може компрес от риванол да сложиш или суров картоф/обелено кръгче/ превързано с марличка.Но мястото е неудобно и едва ли ще го търпи детето.
Общо взето в такива ситуации трябва да има бърза реакция за да не се получи синина и подуване.
Най-добре в аптеката ще те посъветват.

# 676
  • Шумен
Точно такъв балсам имам, но ако не греша той не се слага на рани кожата не трябва да е с нарушена цялост. Интересното е че няма оток или поне аз не намирам разлика, но си е синьо около раната. Измих засъхналата кръв в банята а залепналите на момента косъмчета трудно се отлепиха и я разплаках  Sad Не е дала баща и да и дезинфектира раничката, надявам се да не се окаже проблем това. Доста мощно се е ударила скачайки на дивана в ръба на масата. Нали имаме коса ще го маскираме докато мине пък дано внимава в бъдеще  Praynig Макар че не ми се вярва  Wink
Понякога се моля само да оцелеят докато им дойде акъла в главите и се кротнат и двете  Rolling Eyes

# 677
Минахме през няколко такива периода. Бързо разбрах, че от моята реакция като се събуди дете зависи развоя на нощта Simple Smile До тази пролет нещата се развиваха по един и същ начин. Будене, гукане/пеене/ сядане на по-късен етап/ разходка из леглото/ на гости при сестра си, като се измори будната сама заспива ако не се намесим въпреки че наблюдаваме (спим в една стая). Обадим ли се почва рев, разнасяне, успокояване до сутринта. Резултат - всички сме недоспали и нервни и се чудим защо по дяволите някой се е обадил че е забелязал будно дете  newsm78 Щом има нужда от това бодърстване детето и всичко му е наред, нека си се буди и като се набеснее да си заспива само  Peace Приех го като етап в растежа и толкова  Wink Вече ако има някакъв проблем няма начин да не разбереш. Сега е страшно ако се събудят и не им се спи вече почват да ме дърпат да им пускам детско в дневната, че не е само телевизия а и безнадзорно вилнеене из апартамента. Ама като не ни издържат нервите след дълъг плач за "детско" и до там съм прибягвала  Confused
Да и аз забелязах, че като ме види и съвсем се проточва будуването. По принцип си е в отделна стая и не търси компания за сега, ама аз все ходя да го проверявам, като го чуя по бебефона, че е буден.Почнах вече да изчаквам и влизам, след като е заспал вече, за да го завия или съответно отвия (приспива се, като се завива до очите Crazy ).
Значи ще чакам да си премине този период Peace Поне вече знам, че не сме само ние така Hug

# 678
desitoo,оток има ли или само синина и кръвонасядане?
Мазала съм баткото с гел Арника и много бързо се разнася подутото,спада ,синия отенък се изгубва бързо/беше паднал миналата година когато ходи на кънки/.Не знам дали е подходящ за малки деца обаче.Ето този:
Скрит текст:
Хомеопатично Арника 30 потенция реагира също бързо,но когато се вземе на момента.
Може компрес от риванол да сложиш или суров картоф/обелено кръгче/ превързано с марличка.Но мястото е неудобно и едва ли ще го търпи детето.
Общо взето в такива ситуации трябва да има бърза реакция за да не се получи синина и подуване.
Най-добре в аптеката ще те посъветват.

подходаяш е и аз съм мазала моята бебка с него, ефикасно не знам дали е, тъй като се удари веднага я намазвам, преди да и е излязла синина. Моя крем Арника е немски, в бяла кръгла кутийка.

# 679
  • София
Излязоха резултатите от нашата урина - за съжаление всичко е отрицателно, освен 4-5 левкоцита  Tired Значи ще търсим друга причина за плача преди пишкането. Откакто плацикам пишлето в смрадлика и лайка, нещата значително се подобриха, но все пак ми се искаше да открием проблема Tired

# 680
  • София
Щом има подобрение от смрадликата и лайката, може би все пак нещо го притеснява.
Заведи го на хирург уролог. Не знам д-р Бранков дали приема в Пирогов.

# 681
  • София
Щом има подобрение от смрадликата и лайката, може би все пак нещо го притеснява.
Заведи го на хирург уролог. Не знам д-р Бранков дали приема в Пирогов.

Мда, явно има нещо  Tired Благодаря за препоръката, ще разпитам за него. На 27-ми сме на ваксина, ще видя какво ще каже и педиатърката  Tired Чудя се дали не трябваше леко да забелвам, да не би нещо да се е събрало около главичката  newsm78

Всъщност, открих темата тук, в която отговаря д-р Бранков, сега ще пиша там  Hug

Последна редакция: нд, 23 дек 2012, 12:24 от -=Деси=-

# 682
Да ви питам нещо момичета - загубила ми сее листовката на Нурофен за деца, който е за до 20 кг. Каква доза пише за 4-годишно (16 кг.) и нещо? 7.5 мл видях в нета, но не е ли много? newsm78
Благодаря!

# 683
Точно така пише и на моята листовка. 7,5 мл. За сведение "Панадола" за тази възраст и тегло 15-21 кг е 10 мл. Явно не е толкова много.

=Деси=, гледаш ли си още пинчерчето?

# 684
агнешко, благодаря.  bouquet
Значи е ок 7.5 мл, до 3 пъти на ден, нали така е и в твоята листовка?
Много мразя да ги губя листовките. Crossing Arms

# 685
Да, 7,5 мл ДО 3 пъти за 24 часа. Кое мишле е болно предпразнично?

# 686
  • София
=Деси=, гледаш ли си още пинчерчето?

Ооо, дааа  Simple Smile

# 687
Да, 7,5 мл ДО 3 пъти за 24 часа. Кое мишле е болно предпразнично?

Сега е голямото, малкото го изкара миналата седмица.

# 688
Точно такъв балсам имам, но ако не греша той не се слага на рани кожата не трябва да е с нарушена цялост. Интересното е че няма оток или поне аз не намирам разлика, но си е синьо около раната. Измих засъхналата кръв в банята а залепналите на момента косъмчета трудно се отлепиха и я разплаках  Sad Не е дала баща и да и дезинфектира раничката, надявам се да не се окаже проблем това. Доста мощно се е ударила скачайки на дивана в ръба на масата. Нали имаме коса ще го маскираме докато мине пък дано внимава в бъдеще  Praynig Макар че не ми се вярва  Wink
Понякога се моля само да оцелеят докато им дойде акъла в главите и се кротнат и двете  Rolling Eyes

Desitoо, по идентичен начин Моника се удари преди около година.
Странично в ръба на масата. Тече кръв, беше синьо и това беше, не се наду.
Аз не съм слагала нищо.

# 689
Бебето ми е на 5 месеца и от няколко дни е с гъсти зелени сополи и кашлица. В повърнатото и аканото се вижда слуз (повръща защото има рефлукс).
Възможно ли е тази слуз да е от сополите стичащи се назад в гърлото?

Общи условия

Активация на акаунт