За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 543
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
ние май се разболяваме, за сега е незначителна хрема, но дано да не се задълбочи. Купих преди месец прополис от аптеката, как мога да и го давам, четох че и може да се слага и в физиологичен разтвор и да се използва като капки за нос.
В темата някой беше споменал и едни хомеопатични капки с много сложно име , което и така не запомних/ да бях си ги записала поне/

# 661
  • Berlin
Еуфорбиум, мисля, че за тях става въпрос. Simple Smile

# 662
Еуфорбиум са хомеопатични и са много хубави. Peace

# 663
да, благодаря ви момичета, а знаете ли витамините как е добре да се приемат, след или преди хранене. Взех и WELLkid , но не пише кога се приемат.

# 664
С храна най-добре,трябва да има нещо за да се усвоят.

# 665
Момичета, благодаря за споделеното, успокоихте ме  Grinning Не се мъчи детенце, изхожда си се всеки ден, явно ще трябва да свиквам  Simple Smile

# 666
да, благодаря ви момичета, а знаете ли витамините как е добре да се приемат, след или преди хранене. Взех и WELLkid , но не пише кога се приемат.

Доколкото си спомням витамини се приемат след хранене.

# 667

Доколкото си спомням витамини се приемат след хранене.
ooooh!, аз ги дадох преди ядене и след 20-30мин. повърна, дано да не е повърнала всичко Tired.
За Клеева тинктура, някой знае ли нещо, може ли да се дава на 1г. дете.По колко капки се дават, колко пъти на ден.?  Rolling Eyes

# 668
  • Шумен
Не знам дали тинктурата може да се дава на едногодишно. Бяхме на 2 като се разпитвах, но честно казано който и да питам ми казва различна доза (ЛЛ, други лекари, познати) като дозата капки варира от броя на годините +1 след всяко хранене до по 10 капки сутрин и вечер. Ползвах ги само за нос, не съм давала тинктура.

# 669
За нос капах на Стеф като беше на 2-3 месеца - имаше малко хрема. И се оправихме със сребърна вода + капки с тинктура (3 капки на 10 мл. вода).

Витамини не се дават на гладно  Rolling Eyes

# 670
  • в огледалото на живота
Клеева тинктура слагам в млякото сутрин и вечер тъй като моята я подушва само ако е с вода в лъжичката.
Капка на година живот удвоена:т.е дъщеря ми е на 3г. и слагам по 6капки.
Витамин Ц  приема само като го сдъвква,то аз и не съм давала друг.След храна винаги   Peace

# 671
  • Шумен
Имам един доста тъп въпрос, но се замислих а е на свършен факт и няма как да го променя. Тази вечер в мое отсъствие (гледаха се с татко си докато бях навън) Вали паднала и на ръб си разбила ухото (ушната мида). Има тъмна синина на ушната мида в най-високата и точка (ама как го обясних и аз  Blush) замислих се за колко ли време ще се разсее синината и има ли значение в коя част на тялото е за разсейването newsm78 Отблизо я видях за секунда само косата закрива раната, текло е кръв но не много и бързо е спряла. Ще я видя утре как ще реагира на миенето на косата, отложих тази процедура тази вечер че не исках на прясна рана да минава пяна а няма как да я покрия. Първо разпитах за нейните реакции (все пак удара е бил по главата и то доста силен щом е станала рана), сега ще се наблюдаваме но не мисля че има нещо притеснително за сега.

# 672
От известно време малкият започна да се буди нощно време по 1-2пъти да си играе. Според вас каква може да е причината Thinking Не спи много през деня - най-много 2 часа да му се събират между 8-8:30 и 21ч. Преди си спеше непробудно от 21 до 6, когато се буди да хапне и после към 7 заспива до към 8-8:30. Сега е намалил спането през деня малко, а през нощта се буди най-често към 3, гука, играе си и си заспива. Не плаче и не мрънка newsm78 Възможно ли е все пак да му идва в повече съня през деня вече newsm78 Не че мога да го държа буден насила, но просто се замислих на какво може да се дължи  newsm78 Случвало ли ви се е да почне така да се буди бебето за игра и колко е продължил този период, ако да newsm78

# 673
  • Шумен
Минахме през няколко такива периода. Бързо разбрах, че от моята реакция като се събуди дете зависи развоя на нощта Simple Smile До тази пролет нещата се развиваха по един и същ начин. Будене, гукане/пеене/ сядане на по-късен етап/ разходка из леглото/ на гости при сестра си, като се измори будната сама заспива ако не се намесим въпреки че наблюдаваме (спим в една стая). Обадим ли се почва рев, разнасяне, успокояване до сутринта. Резултат - всички сме недоспали и нервни и се чудим защо по дяволите някой се е обадил че е забелязал будно дете  newsm78 Щом има нужда от това бодърстване детето и всичко му е наред, нека си се буди и като се набеснее да си заспива само  Peace Приех го като етап в растежа и толкова  Wink Вече ако има някакъв проблем няма начин да не разбереш. Сега е страшно ако се събудят и не им се спи вече почват да ме дърпат да им пускам детско в дневната, че не е само телевизия а и безнадзорно вилнеене из апартамента. Ама като не ни издържат нервите след дълъг плач за "детско" и до там съм прибягвала  Confused

# 674
От известно време малкият започна да се буди нощно време по 1-2пъти да си играе. Според вас каква може да е причината Thinking Не спи много през деня - най-много 2 часа да му се събират между 8-8:30 и 21ч. Преди си спеше непробудно от 21 до 6, когато се буди да хапне и после към 7 заспива до към 8-8:30. Сега е намалил спането през деня малко, а през нощта се буди най-често към 3, гука, играе си и си заспива. Не плаче и не мрънка newsm78 Възможно ли е все пак да му идва в повече съня през деня вече newsm78 Не че мога да го държа буден насила, но просто се замислих на какво може да се дължи  newsm78 Случвало ли ви се е да почне така да се буди бебето за игра и колко е продължил този период, ако да newsm78
Почти всяка нощ си играем.. вече 4 месеца.
Още повече като стана на 6 и започна да пълзи, да се изправя...
2-3 часа игри не ни мърдат между 2 и 6 сутринта  Rolling Eyes - няма заспиване  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт