За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 544
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
deiza според мен детето е много малко за да го каляваш,едва на 10 дни. Те първа трябва да се адаптира към новата среда, тези 24 градуса не са много. Новородените не се потят, и единствената индикация че му е топло е като следиш ръчичките, дали са нормално топлички или горещи, пъпчиците при претопляне и нервниченето. Горещо ли им е веднага сигнализират, то само ще ти покаже кое му харесва и кое не.До 3 месец се водят новородени. За мен най подходящия период на каляване е след 3-и месец.Как можеш да разбереш дали му е топличко на бебето, гръбчето ако му е топличко, и ръчичките в по горна част, към лакътя. На много бебета нослетата и ръчичките са им студени. Пази го, че разболеят ли се е някакъв ужас. Като стане по студено, температурата на стаята ще спадне до около 18 градуса. На мен ми е студено при тези стойности  Crazy, и обикновено гледам да поддържам около 20 градуса, за спане.  Flutter Когато се роди дъщеря ми се гледахме на дневна температура 24-25 градуса, като имаше топли дни, намалях на мин. радиатора тъй като е южна стая. , а вечер го намалявам пак на мин. и си поддържа стойности около 20 градуса.  Peace

# 196
deiza според мен детето е много малко за да го каляваш,едва на 10 дни. Те първа трябва да се адаптира към новата среда, тези 24 градуса не са много. Новородените не се потят, и единствената индикация че му е топло е като следиш ръчичките, дали са нормално топлички или горещи, пъпчиците при претопляне и нервниченето. Горещо ли им е веднага сигнализират, то само ще ти покаже кое му харесва и кое не.До 3 месец се водят новородени. За мен най подходящия период на каляване е след 3-и месец.Как можеш да разбереш дали му е топличко на бебето, гръбчето ако му е топличко, и ръчичките в по горна част, към лакътя. На много бебета нослетата и ръчичките са им студени. Пази го, че разболеят ли се е някакъв ужас. Като стане по студено, температурата на стаята ще спадне до около 18 градуса. На мен ми е студено при тези стойности  Crazy, и обикновено гледам да поддържам около 20 градуса, за спане.  Flutter Когато се роди дъщеря ми се гледахме на дневна температура 24-25 градуса, като имаше топли дни, намалях на мин. радиатора тъй като е южна стая. , а вечер го намалявам пак на мин. и си поддържа стойности около 20 градуса.  Peace
И аз поддържам горе долу 23-24 градуса, но и педиатърката ми каза че е много. Плюс това защо чак след 3тия месец.. През това време не излизате ли с бебето навън. Ние например утре сме на консултация и щем не щем трябва да се излиза.. newsm78

# 197
Аз зимата под 22 градуса вкъщи умирам от студ. Абсурд да го постигна 18-19, било то и за спане  Crazy
Да ходя навлечена също не ми е вариант  Crossing Arms
24 градуса си е супер за новородено. Да не говорим, че и майка му живее на тия градуси, а си спомням, че след раждането бях постоянно по нощница и почти постоянно полугола - заради кърменето. Е как да стоя на 19-20 градуса  Confused

# 198
  • България/Германия
Хора, притеснена съм. Дребният редовно си проспива храненията и се налага да го будя. Като се събуди, си спомня, че е гладен и започва да мляска и да мрънка, но имам чувството, че ако го оставя, ще си спи по цял ден. Той се роди един месец преди термин и в болницата ми бяха казали да го будя на 2.5 - 3 часа, ако не се събуди сам, но вече е на 7 седмици и продължава да си проспива храненията. Бяхме при педиатъра и според него нищо му няма на детето, просто обичало да си поспива повече и да го будя, ако направи по-дълга пауза, но на мен си ми е притеснено Rolling Eyes

# 199
  • на последния етаж
Аз бебе не съм будила за ядене. Щом и според педиатъра всичко е наред, най-добре се успокой и ти.  Wink

# 200
Елфи, сложно, разбирам те.

Малкия като по-дребничък е по-добре да си яде по-често.
Но ако и с малко ядене качва достатъчно, значи е ОК.
Явно няма правилен отговор - оставяй го нощно време да прави по-дълги паузи, а през деня по-къси може би.  Hug

# 201
  • Mediterraneo
Едно е 20 градуса за спане, друго е за през деня. На мен 20- 22 са ми ок, но не мога да спя, ако е по- топло от 17-18 градуса.Тези дни нещо не мога да регулирам Т вкъщи и нощем ставам да изключвам радиатора, че се сварявам. Малката ми е зимно бебе, само първия месец някъде сме спали на Т около 20.

# 202
Хора, притеснена съм. Дребният редовно си проспива храненията и се налага да го будя. Като се събуди, си спомня, че е гладен и започва да мляска и да мрънка, но имам чувството, че ако го оставя, ще си спи по цял ден. Той се роди един месец преди термин и в болницата ми бяха казали да го будя на 2.5 - 3 часа, ако не се събуди сам, но вече е на 7 седмици и продължава да си проспива храненията. Бяхме при педиатъра и според него нищо му няма на детето, просто обичало да си поспива повече и да го будя, ако направи по-дълга пауза, но на мен си ми е притеснено Rolling Eyes
Дъщеря ми 3 месеца я будех почти за всяко хранене. А още не се сеща сама кога е гладна - ако я оставя сама - цял ден ще яде 2 пъти, което никак не е нормално  Rolling Eyes
Обиколих де що има лекари - нищо й нямало.. Е нищо, нищо.. ама нещо регулаторите й за глад никак не работят  ooooh!

Колко пъти се храните? Колко е родено бебчето и как наддава?

# 203
  • София
elfie, и синът ми се роди почти месец по-рано. Будех само в родилното. Беше под лампа (заради жълтеницата) и един ден почти не беше ял.
След това сам се будеше и не съм будила за хранене. Води се по детето.

# 204
И аз поддържам горе долу 23-24 градуса, но и педиатърката ми каза че е много. Плюс това защо чак след 3тия месец.. През това време не излизате ли с бебето навън. Ние например утре сме на консултация и щем не щем трябва да се излиза.. newsm78
[/quote]
Разбира се че излизахме. Обличам я с по топли дрешки, одеалце задължително, шапка и покривало. Проверявам постоянно ръчичките дали са топли.Тя се роди пред декември, тогава едно педи ми каза че новородено под 10 градуса не се изкарва, а миналата година беше адски студ, а и тази поледица  Crazy.
Аз се водя по себе си в началото, после като започнах да я по разсъбличам малко по-малко и да я свиквам на по ниска температура, се водя по детето.   Peace

# 205
  • България/Германия
Роди се 2200 гр, изписан е 2100, а вчера беше 4300  Rolling Eyes Добре си наддава, но аз не съм го оставила "на мира". Сега заради коликите се храни по-трудно и нервно, та го дебна да го храня в полузаспало състояние.  ooooh!
И аз имам чувството, че не му работят регулаторите на глада, но като му няма нищо според педиатъра, не знам какво да правя и къде да го водя. Много ме е страх да не би да поема недостатъчно кърма и да спре да наддава.  ooooh!

# 206
  • в огледалото на живота
Разбира се че излизахме. Обличам я с по топли дрешки, одеалце задължително, шапка и покривало. Проверявам постоянно ръчичките дали са топли.Тя се роди пред декември, тогава едно педи ми каза че новородено под 10 градуса не се изкарва, а миналата година беше адски студ, а и тази поледица  Crazy.
Аз се водя по себе си в началото, после като започнах да я по разсъбличам малко по-малко и да я свиквам на по ниска температура, се водя по детето.   Peace
[/quote]

Имаш в предвид –10 нали?
Моята дъщеря също е зимно бебе/декемврийско/,но от 20 ден и правих редовно разходки навън за по10,15мин. Естествено облечена подходящо  Peace

# 207
  • София
elfie, и аз минах през този период, на притеснението. Даже като беше на месец ме оперираха от мастит. Побърках доктора "недоносен е, за мен е жизненоважно да кърмя" Simple Smile

Според мен твоето дете наддава чудесно.

Заповядай тук - Преждевременно родени с пролетно настроение

# 208
Роди се 2200 гр, изписан е 2100, а вчера беше 4300  Rolling Eyes Добре си наддава, но аз не съм го оставила "на мира". Сега заради коликите се храни по-трудно и нервно, та го дебна да го храня в полузаспало състояние.  ooooh!
И аз имам чувството, че не му работят регулаторите на глада, но като му няма нищо според педиатъра, не знам какво да правя и къде да го водя. Много ме е страх да не би да поема недостатъчно кърма и да спре да наддава.  ooooh!
Добре си наддавате, но прекрасно те разбирам за какво се притесняваш - и моята така наддаваше, но само защото постоянно я ръчках Simple Smile Не го води по лекари - нищо няма да ти кажат, още повее с това наддаване (те най-вече това гледат, ако наддава добре изобщо не гледат нищо). Не ти трябва, само ще се тормозиш повече.
Следи си детенце, с времето ще се научиш да го разбираш по-добре. Ако мислиш, че има нужда да го поразбуждаш понякога - прави го. Но е нормално да прави и по-големи паузи - 3-4 часа.
Гледай най-вече да ака и пишка достатъчно.. това е чудесен показател Simple Smile
Полузаспалото е добро решение, ама работи до към 3-4 месец после вече по-трудно се лъжат  Laughing
Дано му се оправи после апетита, защото моята си е още злоядка  ooooh! Сега цедя и давам с лъжичка, защото ако я оставя само да суче - 2-3 пъти и толкова, каши и пюрета буквално по 3 лъжички яде...

# 209
Как под 10 да не се извежда?
Моника се роди януари и всеки ден си беше навън от 6тия ден.

Елфи, той добре си наддава явно.

Общи условия

Активация на акаунт