За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 544
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
Детенцето ти расте чудесно. 1400 гр и  8 см височина са си завиден резултат за 2 месеца. Точно това ще ти отговорят и в кърмаческия. Още повече, че детето е щастливо, здраво, спокойно, ака и пишка задоволително.

# 286
  • България/Германия
Момичета, препоръчайте ми хубав биберон за кърма. Да тече бавничко. Имаме Авент и Нук с най-малките дупки, обаче бебо гълта много въздух още в самото начало и започва да плаче. Sad Налага се да тръгна на зъболекар (след много дълго отлагане вече няма накъде) и ще трябва понякога да го хранят баща му или баба му.

# 287
по малки от Авент няма, даже Нук са големи, не затягай много винта, и биберона трябва да е пълен с мляко за да не всмуква въздух. Peace
Мам имат биберон които не разлива същевременно, може и да не всмуква въздух.

# 288
Елфи, ние бяхме на МАМ. Те имат антиколикови шишета за малките  Peace

# 289
  • България/Германия
МимитоСавова, Iventse, благодаря ви!   Hug

И един тъп въпрос, при бибероните на Нук дупката, от която изтича млякото, отгоре ли трябва да бъде?  Embarassed

Последна редакция: ср, 21 ное 2012, 20:02 от elfie

# 290
да, в посока към нослето Simple Smile
П.С
Аз съм с новите шишета на Авент с естествен меден оттенък AVENT PES, проблем нямам, много съм доволна.

# 291
да, в посока към нослето Simple Smile
П.С
Аз съм с новите шишета на Авент с естествен меден оттенък AVENT PES, проблем нямам, много съм доволна.
И аз съм със същите шишета на Авент. В началото малкият си пиеше кърма от тях, а после като минахме на АМ Фризовом, му беше трудно да пие от авентските биберони и се наложи да му търся други. В крайна сметка бибероните на МАМ и на НУК стават за шишета на Авент. Ние се давехме с НУК и се спряхме на МАМ в крайна сметка. Като че ли му дойдоха по-удобни и му смених направо и на шишетата за вода Peace
Може да пробваш и МАМ, щом с НУК гълта въздух newsm78

# 292
бибероните на МаМ не стават на шишета Авент, мога да поспоря, тъй като съм се пробвала също. Идват по малки и се получава вакум  Wink Peace Досега не ми се налагало да сменям биберони заради гъстотата, сменям само номера. Моята принцеса е мързелива и иска всичко по най бързия начин да изгълта и сега се принуждавам да и ги клъцкам , правя допълнителна дупка с по голям размер от тези на бибата.  Laughing от тогава няма проблеми. Peace

# 293
бибероните на МаМ не стават на шишета Авент, мога да поспоря, тъй като съм се пробвала също. Идват по малки и се получава вакум  Wink Peace Досега не ми се налагало да сменям биберони заради гъстотата, сменям само номера. Моята принцеса е мързелива и иска всичко по най бързия начин да изгълта и сега се принуждавам да и ги клъцкам , правя допълнителна дупка с по голям размер от тези на бибата.  Laughing от тогава няма проблеми. Peace
Ами ние си ползваме без проблем newsm78

# 294
Мам бибероните не правят хубаво уплътнение на шишетата Авент, поради тази причина се получава вакум в биберона докато бебето сучи. Не си ли забелязала?  Peace

# 295
  • Berlin
Малко ще изместя темата, ама долу-горе с какъв темп растат децата на височина вече? Не така бурно, знам, но някакъв ориентир? Simple Smile Не за друго, ами съм в чуденка какъв размер дрехи да взимам. Laughing Сега е 84см. по измервания онзи ден или е растял с около 1см. на месец от 1та си година, което доста ми се струва.

# 296
  • София
Погледни на последната страница на здравния картон на детето. Там има средни стойности за ръста и теглото на децата. Така ще се ориентираш.

# 297
abs,  ето ориентир.
Дрехи вече купувай ръст 92 см.

# 298
  • Шумен
Дрехи вече купувай ръст 92 см.

Струва ми се прекалено голям скок, че бързо растат малките така е. И че моите са от сравнително ниските за възрастта си признавам (около 95 см са към момента). Валерия има блузки, които и стават идеално а на етикета пише 92 см, в същото време повечето панталони за този ръст са и къси.
В момента в който се за замислих какъв ръст трябва да са дрехите поведох децата и по тях, има смисъл в меренето поне при нас. Купени/подарени панталони без проба ако могат да се коригират в кръста хубаво, ако не остават неизползвани  Confused Същото е и с обувките, има майки на които им трябват само сантиметрите и купуват обувки които лепват на детското краче, но Миша с това високо стъпало (отгоре е по-високо от на сестра и) няма шанс с такова пазаруване  Naughty Naughty

# 299
  • София
Панталони купувам със см. Ако ги купувам онлайн взимам размер 92 см, нищо че големият ми син е 100 см. Върви малко късокрак  Rolling Eyes НО пък блузите и якетата са си 98 см размер. Има и изключения, но повечето деца са стандартни, т.е. панталони и блузки съвпадат като размер.

Общи условия

Активация на акаунт