За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 546
  • 752
  •   1
Отговори
# 330
Деси, да те развеселя. Когато първия път детето глътне монета родителте тичат в спешното, втория път търпеливо изчакват, на третия спират  джобните, а четвъртия искат и лихва. Често хлапетата го праят, ето има си и приказка за това дори. Притеснително е разбира се за родителя, но рядко предизвиква проблем. Дано скоро си видите паричката и да ви олекне. Бързо оздравяване.

Някой беше питал за "Флажил". Лчното ми мнение е, че при чиста микробиология и изрядна ПКК не е необходим. Какво като изпражненията са кашести? Нали не са редки и чести и няма нищо друго притеснително. Детето е на година, кашестите изпражнения не са аномалия на тази възраст.

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 08:14 от агнешко

# 331
Еми Деси, ще чакате  още значи.
Дано не се разболее много. Hug

На Моника на два пъти тази зима й потича носът, но със стабилно чистене минавахремата без да премине в друго.

# 332
  • Шумен
С подути сливци сме, изписаха ни хапчета за смучене и промивки на носа със сребърна вода. Няма хрема а кашлица от вчера не съм чувала. Корема е спокоен, лекарката не иска да бързаме със снимката разчита да я изходи. Снощи и намерих запасите от жълти стотинки, от кога ли ги е трупала  newsm78 Видях и нещо блестящо в ръката а шамара който и отвъртях преди да я напъха в устата (посегна да го направи) я стъписа, дори не заплака. Мислех си че го е надраснала това, доказва ми че не е  в аптеката на земята намери половинка хапче и опита да го лапне докато плащах  ooooh! Сега сме си взаимно сърдити, но никакво доверие и нямам вече  Naughty

# 333
Ох, явно много "обича" да яде разни неща.
Интересно какво ли обяснение може да има?
Така си ги крие?

# 334
  • Шумен
Аз забранявам, тя крие поне така виждам аз нещата. На моменти сякаш е голямо дете разбрано и сговорчиво, бързо попива новите неща. Но си е и още бебе в много области, сърди се като и кажа че се държи като бебе, твърди ми че е "кака на бебетата"  Laughing

# 335
Погледни от хубавата страна. Детето е спестовно. Grinning Аз за лапането на ръцете... моето е на 4 г и трябва да ти кажа, че си лапа ръцете далеч повече отколкото като беше на 4 месеца. Сега просто не ги вади от там, в резултат на което сме се сдобивали с няколко страховити и екзотични болести. Tired Сега особено се притеснявам от хепатит А та много се чудя дали да не ваксинирам...

# 336
  • Шумен
И двете не са спирали да си лапат ръцете от новородени. Тогава понякога успяваха да напъхат и двете си юмручета едновременно в устата, накрая остана само лапането на пръстите и не слушат като им се каже а още по-настървено ги пъхат в устата. Всичко което им е удобно се залепят за него и от облизване се стига ако не хвана навреме - прозорци, дръжки, предмети. Спрях да ползвам количка в супермаркета когато съм с двете, че бива обстойно облизана (хитри са и ме дебнат), сега веднъж взимам каквото ми трябва и веднъж обикалям да върна каквото са си взели без разрешение. За мама скука няма  Naughty а децата са често така  ritnik

# 337
Като че за моето говориш  hahaha На моменти серозно се обърквам кое ми е детето и кое ми е кучето. Heart Eyes

# 338
  • Шумен
Ще пораснем и ние а до тогава много обич и грижа искат децата  Heart Eyes Май е от болестта Михаела сега спи, бях забравила какво е дете да си легне и просто да заспи без молби, убеждавания и поне 5 пъти връщане в леглото, че от инат не искат да лягат а виждам че са уморени и им се спи  Simple Smile

# 339
  • На брега на морето
Момичета, какви са признаците на коликите?
Моето момиченце е малко, мисля, че й е рано още. На 8 дена е, но пък е по-едричка. 4200 я родих, сега е 4100. От вчера я виждам как се присвива и се сгърчва. Свива крачетата и плаче. Не заспива през деня, или ако се случи е 300 зора и за 30 мин, и после пак отначало.
Педиатърката изписа Инфакол, но аз се чудя да го давам ли при положение, че не съм сигурна дали това е проблемът. Мнения?

Последна редакция: чт, 29 ное 2012, 17:55 от ivaneliq_q

# 340
На мен ми звучи като колики.
При някои почват още в родилното Sad

# 341
Моето момиченце е малко, мисля, че й е рано още. На 8 дена е, но пък е по-едричка. 4200 я родих, сега е 4100. От вчера я виждам как се присвива и се сгърчва. Свива крачетата и плаче. Не заспива през деня, или ако се случи е 300 зора и за 30 мин, и после пак отначало.
Педиатърката изписа Инфкол, но аз се чудя да го давам ли при положение, че не съм сигурна дали това е проблемът. Мнения?
С какво и как се храните кажи?

# 342
  • На брега на морето
Педиатърката изписа Инфкол, но аз се чудя да го давам ли при положение, че не съм сигурна дали това е проблемът. Мнения?

изцяло на кърма сме. пробвах някакъв режим да вкарам, ама с това неспане не стана и сега сме на поискване.

# 343

изцяло на кърма сме. пробвах някакъв режим да вкарам, ама с това неспане не стана и сега сме на поискване.
А защо не спи?
Ако я гушнеш/люшнеш пак ли не спи? Или разчиташ сама да се преспи?

# 344
  • На брега на морето
гушкам я, люшкам я, не заспива. придрямва и се разплаква и се буди. и така цял ден. или се успокоява и започва да си зяпа нещо  Confused

Общи условия

Активация на акаунт