За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 546
  • 752
  •   1
Отговори
# 345
гушкам я, люшкам я, не заспива. придрямва и се разплаква и се буди. и така цял ден. или се успокоява и започва да си зяпа нещо  Confused
Моята спеше на корема ми почти изцяло първите 2-3 месеца. Така им се стоплят коремчетата и се успокояват.
Не е нормално бебе на 8 дни да не спи по цял ден  Rolling Eyes.
Да не й е прекалено горещо?
А да си зяпа нещо  Crazy съвсем й е рано Simple Smile

Пробвай 5те правила на Карп (най-общо):
1.         Повиването (Swaddling) – стегнато, с ръцете надолу
2.         Странична поза/поза по стомах – въпреки, че най-безопасна за сън е тази по гръб, тя е и най-малко ефективна за успокояване на плача.
3.         Издаване на съскащи звуци – силен бял шум
4.         Люлеене – ритмични движения
5.         Сукането – черешката на тортата

Ако имаш слинг - ползвай го. Пускай аспиратор/сешоар.. Слагай я да спи по коремче..

С кърменето справяте ли се? Колко пъти ака и колко пишкани пампи сменяш за 24 часа?

Малка е още - ще се научите  Hug

# 346
  • На брега на морето
не по цял ден, но прави много големи паузи, днес от 7.20 сутринта до 12 не заспа. поддържам 22 градуса. кърмим се успешно, чувам преглъщането, виждам мляко в устата й, не го повръща после. средно ака по около 4 пъти на ден, а за пишкането може би 5.

обикновено заспива на гърда, явно това е начинът.

# 347
Здравейте момичета,
Имам следния проблем- беба се роди много едра- 4300 гр. Има много силен сукателен рефлекс. Кърма имам много. Но.......беба е много лакома иска да яде нон стоп. в момента, в който я отделя от гърдата (защото тя сама не пуска), започва пак да плаче. При нас кърмене за успокоение няма как да има, защото преяжда и се почва едно връщане, повръщане и реване....... Въпросът ми е как да я кърмя и какво да правя, непрекъснато или реве или връща кърма. Мисля, че има рефлукс, но коментарът на педиатърката беше само "нормално е да има физиологичен рефлукс до 4ти месец" . Ами добре ама тя връща много и явно и става зле на стомахчето и единствения начин да го компенсира е със сучене, ама от там пак преяжда и пак връща и .........кръгът се затваря. За протокола всички други начини за успокоение вече й омръзнаха- биба не признава, в люлката мълчи 5 минути, същата работа и с шумовете- бял, от прахосмукачка или сешоар. Иначе качва добре на тегло и е жизнена и изглежда добре като цяло, което ме кара да мисля, че рефлукса не е патологичен, а е физиологичен, както каза педиатърката. моля помагайте  Hug Hug 

# 348
не по цял ден, но прави много големи паузи, днес от 7.20 сутринта до 12 не заспа. поддържам 22 градуса. кърмим се успешно, чувам преглъщането, виждам мляко в устата й, не го повръща после. средно ака по около 4 пъти на ден, а за пишкането може би 5.

обикновено заспива на гърда, явно това е начинът.
Най-нормално кърмените бебета заспиват на гърда  Hug

# 349
Здравейте момичета,
Имам следния проблем- беба се роди много едра- 4300 гр. Има много силен сукателен рефлекс. Кърма имам много. Но.......беба е много лакома иска да яде нон стоп. в момента, в който я отделя от гърдата (защото тя сама не пуска), започва пак да плаче. При нас кърмене за успокоение няма как да има, защото преяжда и се почва едно връщане, повръщане и реване....... Въпросът ми е как да я кърмя и какво да правя, непрекъснато или реве или връща кърма. Мисля, че има рефлукс, но коментарът на педиатърката беше само "нормално е да има физиологичен рефлукс до 4ти месец" . Ами добре ама тя връща много и явно и става зле на стомахчето и единствения начин да го компенсира е със сучене, ама от там пак преяжда и пак връща и .........кръгът се затваря. За протокола всички други начини за успокоение вече й омръзнаха- биба не признава, в люлката мълчи 5 минути, същата работа и с шумовете- бял, от прахосмукачка или сешоар. Иначе качва добре на тегло и е жизнена и изглежда добре като цяло, което ме кара да мисля, че рефлукса не е патологичен, а е физиологичен, както каза педиатърката. моля помагайте  Hug Hug 
Не е нужно да преяжда, за да връща. И ние много връщаме. Като беше на кърма, беше леле-мале...а не е от най-ящните. Понеже пиеше кърмата от шише и си го наблюдавах как връща при изядени 50мл и при изядени 120мл ooooh!
За рефлукса може да посетите гастроентеролог Peace

# 350
Абсолютно нормално е, че бебето връща мляко, никакви консултации не са нужни със специалист.
Явно струята е силна, бебето лакомо и яде повече, отколкото може. Отминавало казват.

# 351
Колко време след като се подуе венеца и побелее, може да се очаква зъбче  newsm78  Или може да се проточи доста newsm78

# 352
  • в огледалото на живота
Колко време след като се подуе венеца и побелее, може да се очаква зъбче  newsm78  Или може да се проточи доста newsm78
Няма как да се предположи с точност.
При дъщеря ми се забелязваше белезникав венец към 5м,но първия зъб се появи чак на 9м.

# 353
Абсолютно нормално е, че бебето връща мляко, никакви консултации не са нужни със специалист.
Явно струята е силна, бебето лакомо и яде повече, отколкото може. Отминавало казват.

Отминава около 6-8 месец. По-голям проблем е при момчетата.
Синът ми имаше якия рефлукс (до след годинка повръщаше на фонтан)..
Беба е на 7м. и още прави номера. А на 1-2-3 месеца повръщаше на фонтан поне 2-3 пъти дневно  ooooh! Аз й давам с лъжичка доста често, и понякога от изядени 80 мл, връща 30-40  ooooh!
Нищо не съм й давала (лекарства), но почти постоянно я носех изправена, така и спеше. Защото повръщаше и на сън в легнало положени (през устата, през носа, навсякъде ставаше мазало).

Иначе ако мислиш, че преяжда - пробвай да я позанимаваш малко поне преди да й дадеш пак да суче (макар че при сина ми тоз номер не минаваше и постоянно ядеше и повръщаше - денонощно  ooooh!). Вече е по-голяма - ще започне да обръща внимание на това онова..
Опитай да я оригваш по-често ..
Пробвай физиологичната поза за кърмене - така струята е по-слаба и не се нагълтват като мисирчета  Laughing - лягаш назад и бебето върху теб. Така гравитацията не помага допълнително, а намалява силата на струята.

Ще мине, само търпение  Hug
Ако бебето наддава добре на килограми, като правило не е проблем повръщането.

# 354
  • Шумен
Момичета, какви са признаците на коликите?
Моето момиченце е малко, мисля, че й е рано още. На 8 дена е, но пък е по-едричка. 4200 я родих, сега е 4100. От вчера я виждам как се присвива и се сгърчва. Свива крачетата и плаче. Не заспива през деня, или ако се случи е 300 зора и за 30 мин, и после пак отначало.
Педиатърката изписа Инфакол, но аз се чудя да го давам ли при положение, че не съм сигурна дали това е проблемът. Мнения?

Видях какво са колики при племеницата, почнаха я ден след изписването (6-тия и ден). Белия шум я успокояваше за минути и после пак рев, разнасяне с полюшване и ръка на коремчето я успокояваше и бързо заспиваше, но за кратко. Сестра ми я дохранваше (така и не и слезе достатъчно кърма и на 3-тия месец и спря), та и от смесеното хранене май се усилваха нещата.
И двете ми деца са плакали от колики точно по веднъж, иначе често се пресвиваха и пръцкаха. Но явно не им е било болезнено а по-скоро само дискомфорно (само се будеха за кратко), бяхме изцяло на АМ. Мляко не помня до кой месец си връщаха редовно след всяко хранене, може би 5-6 месец. Но не на фонтан, въпреки че на моменти е било и по-голямо количеството върнато мляко.

# 355
  • Шумен
Чакането на монетата завърши, макар че днес е 7-мия ден лекарката беше права като ми каза "Перисталтиката ще я избута", сутринта намерих съкровището  Mr. Green Мисля си че забавянето се дължи, на нежеланието на Михаела да яде препоръчаните храни. Дори сутринта си мислех, че съм я пропуснала и тя отдавна е в канала а аз се притеснявам. Мислех днес да настоявам за направление за нова снимка да видим права ли съм. Тя си е същото здраво диване, но ще идем на контролен преглед да видим как е гърлото. Детето от сряда следобед не е вдигало Т, гласа и вчера беше наред а следобеда имаше един дълъг оздравителен сън. Не е спала толкова много часове (близо 4) от години следобед, каза спи ми се и си легна Simple Smile

# 356
  • София
Еее, браво Десито. Дочака  Wink

# 357
Благодаря ви момичета  Hug
Някакси ми е много трудно да приема, че това е нормално, но явно е така. Днес друго ми дойде на ума- възможно ли е да й никнат зъбки  newsm78. Преди връщаше малко и не повръщаше, сега връща много и чат пат пъвръща. Някъде четох, че като им никнат зъбки се лигавят повече и повръщат повече, защото погълнатата слюнка ги дразни. А тя си се лигави повече от преди. И другото- много си хапе юмручето- преди не го правеше. А определено си мисля, че рефлуксът намаля, защото пък не се извива назад като дъга както преди. В общи линии се опитва да суче всичко, до което се докопа- юмруче, ръката ми или ръкава ми като я държа. Но пък утре правим 2 месеца- не е ли рано за зъбки  Shocked   

# 358
Стига с тези зъби.
Просто бебето пораства и слюнчените му жлези започват да функционират.

# 359
  • Шумен
Рано е може би да поникнат, но те си растат във венеца много преди да ги видим. Sourcherry е права започва да отделя слюнка детето. Подутите и побелели венци не значат задължително поникване на зъб, иска се време и търпение преди да пробие. Мога и да направя сравнение и двете ми деца чак в 5-тия месец им се подуха и побеляха отстрани венците, очертаваха се бъдещите зъбчета. Чак на 8 месеца на Вали и проби първото зъбче. Щерката на сестра ми се роди с така побелели и очертани на венците зъбчета, но първото проби ако не греша след 10-11 месеца. Различни са децата и по различно време им пробиват зъбките, имат ли зародиши ще се появят за това няма определена възраст, както и последователност (Миша имаше вече 13-14 зъбчета а от само 3 бяха резци, тогава му дойде ред и на 4-тия резец да пробие какво като имаше предкътници различно е)  Peace

Общи условия

Активация на акаунт