За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 34

• 29 546
  • 752
  •   1
Отговори
# 360
Стига с тези зъби.
Просто бебето пораства и слюнчените му жлези започват да функционират.

Абсолютно Simple Smile
А бебето расте - открива си ръцете.. играчките.. и ги смуче, щото друго не може да ги прави  Laughing

Спокойно, ще си свикнете  Hug

# 361
Как се вари лайката за отвара за промивка? като заври водата, слагам цвета и свалям от огъна и след 1 мин. махам цвета. така правилно ли е?

# 362
Как се даваше нурофена, през 8 часа ли?А ако през това време се наложи панадол, през колко време?

# 363
  • в огледалото на живота
Как се вари лайката за отвара за промивка? като заври водата, слагам цвета и свалям от огъна и след 1 мин. махам цвета. така правилно ли е?
След завиране на водата се слага цветът от лайка,отстраняваш съда и покриваш около 5мин.отгоре за да се получи хубава запарка.
Цитат

Как се даваше нурофена, през 8 часа ли?А ако през това време се наложи панадол, през колко време?
За 24 часа 3 пъти прием през 8часа Нурофен.Минимум 4 часа да е минал прием от него и тогава Панадол.

# 364
3 до 4 приема за 24 часа като се има предвид и възрастта на детето. През 6 часа помня, че се дава. Редувала съм, но първо съм давала "Панадол" после "Нурофен" та не знам в обратния случай как е.

# 365
  • Бургас
През 4 часа най-малко се редуват. За по-висока Т Нурофен е по-ефективен според мен.

# 366
  • Burgas, Bulgaria
оф момичета прибрахме се от разходка и реших да измеря Т на малката ,че ми се струваше топличка, а и гласа и пресипна -38,3Т ..... звъннах на педи ,и каза Фенистил , Вит. Ц , Имунокинд и Панадол при нужда .... баткото ни кашля от два дни  и има хрема , май е от него ....
обаче имам нужда да ми припомните - ако пак вдигне Т  и не падне да я водя ли в спешното ... на 5месеца е ...-мокри кърпи май не се слагат ???

# 367
Ще спадне, не се тревожи. Ако не спадне бих завела, много е мъничка, а аз не съм от най-смелите. Мокри кърпи стават защо не? Т.е. зависи какво имаш предвид под "мокри кърпи".

# 368
оф момичета прибрахме се от разходка и реших да измеря Т на малката ,че ми се струваше топличка, а и гласа и пресипна -38,3Т ..... звъннах на педи ,и каза Фенистил , Вит. Ц , Имунокинд и Панадол при нужда .... баткото ни кашля от два дни  и има хрема , май е от него ....
обаче имам нужда да ми припомните - ако пак вдигне Т  и не падне да я водя ли в спешното ... на 5месеца е ...-мокри кърпи май не се слагат ???
Топни я в по-хладка вана.. Недей с кърпи локално.

# 369
  • Burgas, Bulgaria
спадна , аз по принцип не давам под 38Т лекарство, но ме е страх , защото тя до сега не е вдигала , а живеем извън града и картинките  които си прожектирам в главата са ''страхотни'' ... обаче утре и двамата  ще ги водя на лекар ....
 с вторите деца било по-лесно ,аз направо се излагам , уж съм смела ,пък ..... Tired

# 370
... Недей с кърпи локално.

Защо? Т.е. какво им е на кърпите на китките и челото? Аз лично предпочитам душ, но то е по прозаична причина.

# 371
... Недей с кърпи локално.

Защо? Т.е. какво им е на кърпите на китките и челото? Аз лично предпочитам душ, но то е по прозаична причина.
На челото не трябва, защото така охлаждаш бързо мозъка и може да стане гърч  Rolling Eyes
На китките и краката - на китките по-добре да си поиграе малко с хладка вода в купа (да полови някои малки играчки), едва ли ще му е приятно на детето да стои на едно място и да му лепят кърпи.. за краката същото..
А и най-бързо и равномерно се охлажда тялото като е цялото потопено във вода с еднаква температура. Ако има 39 градуса - топваш го в 37,5 .. Малко по-ниска от тази на тялото, за да не стане шок.
Много по-забавно и ефективно е.

# 372
  • Шумен
Само веднъж съм ползвала кърпи за китките с вода и оцет и в същия разтвор и чорапките потопих. Не се наложи и да я държа на сила Валерия. Тогава нямаше годинка още а бях дала и Панадол, бях пробвала и ваничка а Т пълзеше смело нагоре. Накрая викнах съседката да постои при малките а аз изтичах за Нурофен, половин час след приема му Т започна да спада от тогава само Нурофен давам. Редувам го при нужда със свещички с парацетамол, скоро не ми се е налагало да редувам и дано така си остане  Praynig
Аз пък се чудя Михаела какво я прихвана сега, май държи да е център на вниманието и така го привлича  newsm78 Вчера си удари крака тичайки и започна да куца, странно ми е нейното куцане обаче. Боли я и куца само като ходи а тича и скача без болка  Joy упорито ми повтаря "Боли ме крака" и стъпва само на пета а след минута тича като кон на цяло ходило без да я боли или скача на спалнята състезавайки се с Вали коя ще скочи по-високо  Whistling Чудя се дали действително има някаква болка щом така тича или си е чиста проба манипулация да я съжаля 5 дни цялото ми внимание беше отправено денем към нея така че не мисля че е липса на внимание или ...  newsm78

# 373
  • Burgas, Bulgaria
за първи път виждам Т да спада толкова рязко , цяла нощ е с около 37,6 , но преди час качи на 38,8 , дадох Панадол и .... веднага спадна , като интересно се изпоти , и първия път като и дадох  пак се изпоти като спадаше Т ,..... трябва да измисля къде да я заведа , само да не ми кажат зъби ,че имам кошмарен спомен от сгрешени зъби с баткото .... даже съм се подготвила да искам кръвна картина  Tired

# 374
Ами потта охлажда тялото - съвсем нормално е да се изпоти и да падне температурата.

Общи условия

Активация на акаунт