Любители на Котки Тема 67

• 36 801
  • 741
  •   1
Отговори
# 645
Добро утро!
Толкова харесвам снежно-белите котаци  Hug. Разтапят ме! Затова и си оставихме най-бялото от първото котило на Чара. Ее, не е точно бял, но пък толкова много го обичаме.
Да ви се похваля - снощи, за пръв път Съни дойде при мен да се погали, легна отгоре ми, подложи главичка и заспа. Цели 5 минути..... Mr. Green . По принцип и двамата с майка му са много дръпнати, не се гушкат, не дават да ги погалиш....темерути Mr. Green. Затова малките изблици на нежност мнооооого ме радват. А как съм си мечтала да си легна, да се сгушат в мене и заедно да си мъркаме цяла нощ..... Laughing. А то - .... мАжо мърка hahaha, тия ги нема некакви.......ама не е същото.
Поздрави на цялата пухена компания  bouquet

# 646
Много хубави снимки и клипчета показвате! Трудно ми е да ги изброявам всички, а и все ме е страх, че ще изпусна някой и ще има обидени. А наистина всички са прекрасни!  Hug
И аз така, затова повече си чета, а не пиша.  Blush

Биби отговаря на всички условия: снежно бяла и заспива на всички в ръцете!  Гушкам я и като и заговоря тихичко мър-мър, и заспива. Вечно накой ходи из къщи със спяща котка в ръце... Laughing

# 647
  • Costa Rica
Отвращават ме такива хора, извинете ако съм крайна.  ooooh!
Хич и не мисля да е извинявам Hug Вчера щях да помета плаца с едно дребно очилато чааве което срита ресторантската котка с ужасна злоба. Фъстък некъф, едва ли имаше 7, а вече изпечено изродче. Мамата му само го погледна спокойничко и нищо не каза. Дано тя да е следващата  People No Good

# 648
Ох Бижу, искам и аз спяща котка в ръце пък  Crossing Arms Пикълс просто не си е наред в главата, на мен все такива ми се падат  Mr. Green Аз съм свикнала де (Заки беше по-луд!), ама мъжът ми е потресен  Joy Не че няма гуши-гуши, ама има и муши-муши  Crazy Twisted Evil

пп - много си я обичаме и чакаме да й мине бебешката лудост! хи-хи

# 649
Копирам от една дурга тема Simple Smile Много е добро - http://www.bg-damma.com/stil-na-zhivot/Raznoobrazni/1194_Noshten … mp;utm_campaign=0

# 650
Някой ще ходи ли на http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&so … AusLuXe___7n4Migw
От предни години койтое ходил, интересно ли е, колко е входът?
Предполагам не може да се пипат котките?  Grinning

# 651
Преди години не пропусках. Но тогава това беше единствен начин да намеря мъжки за нашата. За който си търси коте, също ще е интересно. Иначе е стресирани котки в клетки и суетящи се наоколо стопани. Последния път имаше сериозно чуждестранно участие. Не знам сега колко е входа.

# 652
  • София
Ние сме ходили когато децата бяха малки. Тогава билетчето ми се виждаше доста скъпо, сега не знам колко е. Котките бяха жалка картинка. Точно както го описва Summer Smile:
Иначе е стресирани котки в клетки и суетящи се наоколо стопани.
Бих добавила сърдити и мърморещи стопани. Все едно някой насила ги е карал да си заведат там "стоката". И да е можело да се пипа нещо през клетките, не бих го причинила на горките същества. Мисля, че децата ме накараха и втори път да отидем. След това бяха достатъчно големи, за да схванат какво става пред тях и повече не сме ходили.

Ако все пак някой отиде, да знаете, че Роял Канин правят анкета на входа. Срещу това получавате някакви безплатни мостри и участвате в томбола с награди.

И да ви кажа какво ме "човърка" от 2-3 дни. Случайно минах пред нов зоомагазин. На витрината имаше 2 котета, които невероятно сладко се бяха прегърнали и заспали. Докато ги гледах, до мен се спря жена, която гледаше кучетата. Възмути се от високите цени - кученцето, което гледаше беше 850 лева, а котета по 650. После каза нещо, което ме шокира - непродадените животни, които са станали много големи и вече не са продаваеми, ги приспивали. Възможно ли е това? Има ли някой с информация по въпроса? Не мога да си представя, че може да съществува подобна жестокост. Но и както мъжът ми разсъждава, ако се появи нещо като "преоценена възрастна стока" ще им се подбие цената и хората ще чакат да ги преоценят и тогава ще си купуват. Все пак става въпрос за така желаните породисти животни.

Дидитка, благодаря за отговора!  Hug

# 653
Привет от нас!
Снимките и клиповете също ги гледам и много ме радват  Hug
За изложбата аз съм ходила и могат да се видят наистина хубави котки, но не могат да се пипат. Първо никой собственик не разрешава, защото котките са достатъчно стресирани. После са в клетки, повечето от които с нещо като найлон от предната страна.
Собствениците са притеснени, защото виждат стреса на котките си, отделно има много хора, от всякъде ръце опитващи се да бръкнат и да пипнат някоя козинка  Crazy С две думи-лудница..Входа мисля не беше скъп. На мен също ми се ходи, но с трите деца вътре и мъжа ми да ми повтаря - хайде, хайде по-бързо..за какво дойдохме, децата..... Laughing Ще видя снимките в интернет  Simple Smile
Таня, според мен това са някакви недомислици изказани от тази жена.

# 654
Бу, благодаря ти за отговора.

Иначе сега, докато търся третото ни коте, се нагледах на истории от типа на "търся добър дом за 14 годишната си котка, защото ни се роди дете". Всеки път ми се обръща сърцето...

Ивонче, иска ми се казаното от жената да не е истина, но знам, че е. Това е една от причините, поради които не бива да се купуват кучета и котки от зоомагазин: колкото повече се купуват, толкова повече животни ще бъдат докарвани в магазина, а непродадените ще бъдат избивани. Нито един отговорен развъдчик не би дал палетата или котенцата си на зоомагазин.

Делфи, отвратих се и от мамката, и от отрочето й. Аз щях да насвия сармите на тая тъпа трътка  #Cussing out

# 655
Цитат
една от причините, поради които не бива да се купуват кучета и котки от зоомагазин
Навремето като купувахме нашата от зоомагазин, тогава нямаше други варианти, но все имах чувството, че я спасявам. А то било основателно  Sick . Няма по-голям изрод от човека на тая планета. Улична котка има приличен шанс да изживее пълноценен живот, а тези в магазините се оказват обречени.  Sad

# 656
Улична котка има приличен шанс да изживее пълноценен живот, а тези в магазините се оказват обречени.  Sad

Без да искам да обидя никой, но не виждам нищо спасително и полезно в това, да се стимулира продажбата на домашни любимци. Вярвам знаете как се отглеждат те и при какви нечовешки условия "живеят" докато стигнат до стопаните си. Елементарният пазарен принцип е, че докато има търсене, ще има и предлагане. Вярно, страдат животинките по тия магазини, но единственият вариант да се спре тяхната продажба е да спрат да се купуват.

# 657
  • Варна
Така е. Съгласна съм с Евчето. Смятам и че има развитие в тази посока. Вече като че ли има много по-малко зоомагазини предлагащи животни, в сравнение с едно време. Лека полека нещата ще се наредят, но както всичко друго в БГ ще стане по-бавно. Confused

# 658
Така е. Но при цена 650 лв сега в кризата и при положение, че се намират по обяви и за 200...Дали въобще има търсене...

# 659
и като се има предвид, че родословни (което е препоръчително) струват доста повече...

Общи условия

Активация на акаунт