Раждане в Окръжна болница гр.Пловдив-2

• 165 463
  • 1 436
  •   1
Отговори
# 45
  • Fort Worth, TX
Здравейте,реших да раждам и аз в окръжна болница.Тъй като имам проблем с очите,трябва да раждам секцио.Мисля другата седмица да ида до болницата с всички документи и изследвания,за да ми определят дата за секцио (терминът ми е 15 декември).Според вас,въпреки че нямам уговорка с лекар,а и не искам,защото не познавам никой,ще ми определят ли дата?
След като имаш медицински показания за секцио ще ти направят такова.Не се притеснявай.Леко раждане.

# 46
  • Пловдив
Благодаря за бързия отговор   bouquet

# 47
Момичета, ето ви една интересна новина

http://plovdiv.dir.bg/news.php?id=12361752

според мен е хубаво да се възползвате. Дори и аз се чудя след като съм родила преди месец дали да не ида?!

JJJenq, благодаря за инфото Simple Smile отидох  и въпреки е съм в 7ми месец ме прегледаха и бяха изключително отзивчиви д-р Телбиска и акушерка Тилкова:)))

# 48
# 49
А да попитам-това ,че всеки петьк се провежда Ден на отворените врати-вярно ли е???

# 50
А да попитам-това ,че всеки петьк се провежда Ден на отворените врати-вярно ли е???

Ето тук можеш да видиш и да се запишеш: http://ag-plovdiv.com/news/index/

# 51
Момичета, утре ще ходите ли на деня на отворени врати в окръжна от 12? Аз се записах вече, ако сте сами  и вие- да се срещнем по - рано?Simple Smile

# 52
Аз се записах но не знам дали ще мога да дойда, че сутринта ще ми разширяват зениците  Rolling Eyes

# 53
Да се отчета  за деня на отворените врати днес в окръжна- бяхме 15тина бременни и 2ма татковци. Старшата акушерка Благова обясни,че трябва да влезем през входа на 2рия етаж през спешното, когато дойде моментът за раждане.Разходи ни навсякъде, където евентуално ще бъдем - приемна, предродилна зала ( имат вече и стая за преди предродилна, но не знам дали вече се ползва, където чакаш за предродилна, ако още нямаш никакво разкритие, без да те обезпокояват родилките, които са започнали процеса вече), родилна зала - две легла отделени със стена и отделна стая за родилки, придружени от бащите, следродилен сектор - основно стаи по 2 се настаняват и ако е пълно - по 3ки. Баните навсякъде са чисти и нови, прави впечатление, че навсякъде се поддържа изключителна хигиена. Не се настаняват родилки в общи стаи, ако има съмнения за хигиената на някоя- демек, който  трябва и се сещате е изолоран зад далечен коридор и с отделни бани. Инсталирали са, доколкото видяхме, интерактивни монитори (май с тъч скийн) до всяко легло в обикновените не ВИП стаи и с/у съответното заплащане на час или  ден всяка може да си сваля, гледа, сърфира на собствен монитор (т.е. няма вече общи телевизори в стаите със стотинки, доколкото видяхме).Цената на час забравихме да проверим, но устройството за плащане с банкноти е в общия коридор на 3ти етаж, за който е любопитен...Simple Smile
Старшата акушерка подчерта постоянната им денонощна готовност за спешно секцио, ако се наложи - да бъдем спокойни, че винаги има екип на смяна и не се викат доктори по спешност посреднощите като в по- малките болнични заведения, обясни и за интензивния сектор за недоносени и проблени мъници, че е единствен в областта. Беше много отзивчива и предразположена, обясняваше земно  и простичко като за начинаещи като мен;) Посъветва да си вземем от памперс пелените, които имат найлон тип уши за подгъване под леглото отстрани, защото при много въртене без тях се смачква много бързо постелката под нас и пак си цапаме чаршафите. Предупреди,че за епидурална се иска предварителна заявка и плащане от 100лв, за да не сме с илюзии,че анестезиолог ще ни чака, когато на нас ни се прииска по средата на родовия процес. Сигурно пропускам нещо, така че пишете на лични конкретни въпроси- ще се радвам да помогна с инфо Simple Smile)))

# 54
Да- пропуснала си да добавиш, че дори и да искаш епидурал, там само на приказки слагат. Simple Smile Не, че съм си искала.

В интерес на истината, ако нямах такъв найлон с ушички, както го нарече, не знам какво щях да правя. В първите 24 часа, кръвта имам чувството, че с кофи ми се изливаше. Че и при положение, че бях секцио- демек, лохиите ми бяха много по- малко от нормалното раждане. Във ВИП- а си има такива подложки, но ако нямате намерение да си взимате ВИП, вземете си подложки с ушички. Simple Smile

Обстановката е УНИКАЛНА !!! Само, че мога да говоря за ВИП- овете. Както и сестрите. Специални благодарности на моят лекар- Бачуров и уникалната сестра ЗАРАААА. Прекрасна жена. Simple Smile

# 55
baby Aty,  не мога да не изразя поне малко съмнение за епидуралната - надали ако си платиш 100лв 1 седмица предварително, срещнеш се с анестезиолог (ако ще и да е формално за 5 минути), той дойде на раждането ти,  боцне те отзад и накрая всички групово лъжат, че вливат упойката, а то водица примерно....

предполагам, че е имало случаи, когато не е хващала конкретната доза и примерно е трябвало да се довлива или ангажираният с/у заплащане доктор е изразил по-силно отрицание от желанието на родилката и не се е стигнало до слагане... а какъв е твоят случай?

аз много искам, но се отказах, заради евентуалните рискове за проточване на естественото раждане и стигането до усложнения, но нека кажат момичета, раждали там с епидурална все пак има ли такова животно Simple Smile)

# 56
В Окръжна епидурална не слагат! Ще ти изкарат 100001 доводи за да не ти я сложат. Ако ще и петима анестизиолога да си ангажирал и да си си платил. И аз много й се надявах и точно защото категорично ми отказаха, се реших на секцио.

# 57
Аз за това клоня към частна клиника, просто извите ме но във всички бели страни се предлага на родилките при постъпване , а и дори да размисли по късно пак я правят е стига да не е с пълно разкритие, за забавата на родовия процес може да стане ако се сложи прекалено рано. В повечето случай тя ускорява процеса, тъй като се прави на 4-5 см разкритие и се влива след това оксикоцин който ускорява процеса. За съоръжение явно в държавните болници нямат подходящи анестезиолози или просто не се уважава желанието на родилките, а има и трети вариант за гинеколозите е по добре да платиш на тях 500-600лв. от колкото 100лв. за упойка . Скоро една позната която е раждала в Окръжна преди 3г. сподели че тя е родила нормално с уговорка и на нея са и вливали доста силни обезболяващи буквално е задрямвала между контракциите и нищо не е усетила, но на нейни приятелки който са отишли да раждат без уговорка не са им сложили нищо. Та за съжаление всичко опира до плащането  Sad Sad Sad.
Моля в никакъв случай не ме разбирайте погрешно Докторите там, явно страхотни специалисти, но просто трябва да започнат да прилагат международните практики за обезболяване на родилки.

# 58
Няма кой да ти каже как е било- никой не слага епидурал в Окръжна. Simple Smile

klqsh , съгласна съм с теб.

# 59
  • Fort Worth, TX
Аз заради една епидурална упойка не бих отишла да раждам в частна болница пък било то и най-реномираната в цяла ЮЖНА бЪЛГАРИЯ.зА МЕН ВИНАГИ ИМА ЕДНО голямо, ако?Не можеш да предположиш как ще протече раждането.Ако вс е нормално супер, но представи си , че нещата се закучат?зНАЕш ЛИ КЪДЕ ще иде бебето ти или ти?Отново в Окръжна болница.ВЯРНО В сЕЛЕНА ГЛЕЗЯТ и прибират паричките иначе как ще направят тази огромна нова база дето са дигнали.Както и да е .Избора си е твой.Желая ти леко раждане където и да се проведе то.

Общи условия

Активация на акаунт