"По дрехите посрещат, по ума изпращат".....А вие?

• 20 086
  • 276
  •   1
Отговори
# 30
  • на брега на морето
Много харесвам хората на изкуството (или просто по-нестандартните личности), които никога не са облечени в актуалния тренд, но винаги първи привличат погледа и любопитството ми.

Нали? Много харесвам арт и по-шантаво облекло, аксесоари, накити. Обаче трябва да има още нещо -  дух, настроение, да ме потопи  себе си.

# 31
Остаряла е.

# 32
Ще ми направи впечатление ако дрехите са видно мърляви, разнася се лоша миризма, косата е мазна, чорлава и до тук. И пари да ми даде някой за да кажа с какво са били облечени колегите днес, с, които се разделих преди няма и 2 часа няма да мога да се справя. Аз самата нося неща, които са ми удобни, чисти и изгладени и до там, стилове и съчетания на цветове хич не ме интересуват, та камо ли да ми прави впечатление у другите. Прави ми лошо впечатление само когато, човекът е облечен с неподходящи за физиката му дрехи - примерно дебели крака с къса пола.

# 33
Не помня кой с какво е облечен. Трябва да е нещо изключително фрапиращо, за да го забележа, а после и евентуално да го запомня, например одежда "лозов лист" и нищо повече.......

# 34
  • София /Абсурдистан
Намирам пряка зависимост между външният вид (облекло и излъчване) и интелекта. Не съм срещала човек, при който да има драстични разлики в полза на едно от двете.
Peace

# 35
Аз не. Предпочитам една друга - не съди за книгата по корицата.

Последно, покрай работата си, срещнах семейство, което в България би било определено като тип "чалга".
Тя е копие на Кейти Прайс, той прилича на безмочен културист, напомпан и с татуировки.
Приемни родители са на три деца с аутизъм. И са просто невероятни.
Постигнали са уникален напредък с тези деца и ги обгрижват с много любов.
Пука ми, че тя има силиконови цици, пък той грозни татуировки.
Радвам се, че ги има, заради тези деца..

# 36
  • Варна
Намирам пряка зависимост между външният вид (облекло и излъчване) и интелекта. Не съм срещала човек, при който да има драстични разлики в полза на едно от двете.
Peace
Хайде и аз  Peace

# 37
Не помня кой с какво е облечен.

И аз.Но винаги помня общото впечатление, стил, подреденост, спретнатост, чистота.И преимуществено- усет за време и място, за което е предназначено облеклото.
Не е много по темата, но познавам изключително образован и спретнат човек, на когото на много места, вкл. и житейски стратегически обръщат гръб...заради наднормено тегло.Веднъж бях искрено възмутена заради отхвърлянето му след конкурс, но "ответната страна " ми обясни аргументите.

Имам съученичка.Много умна, с изключителна обща култура и високо  ниво на владеене на три чужди езика.Беше изгонена от работа заради неприемлив външен вид.

И честно.Не ми е по вкуса синът ми- виждате възрастта му- да се облича всяка сутрин като банкер с бяла униформена риза и тъмен панталон.Приела съм условията на училището, но се надявах поне в петък, като юпитата да има малко свобода.

Да, колкото и да е демократична модата, външният вид има огромно значение в наши дни.

П.С. Към горния пост  и цитат се присъединявам и аз.
Щом не ти стига акълът къде как трябва да изглеждаш, каква полза от него?

# 38
  • София
Уф, пак тема на тема хигиена и вкус, в която поредната авторка иска да чрез въпроси да се покаже колко е чистоплътна, с добър вкус и вярна преценка! А, да, щях да забравя дългия списък отчитащи се колко и те са по-по-най. Направо вадете калиевия перманганат! Дори космите може да се пропуснат! Също и снимките на селебритита.

# 39
П.С. Към горния пост  и цитат се присъединявам и аз.
Щом не ти стига акълът къде как трябва да изглеждаш, каква полза от него?

Ако си посредствен или заменим е точно така, ще изберат някой по-спретнат, даже с малко по-лоши данни. Но пак ще кажа, че има хора, които благодарение на способностите си и изключителния си талант и професионализъм, могат да се появяват всякак и пак ще бъдат търсени и наемани, колкото и потресаващ да е външният им вид. Просто в средите им се знае, че Х е най-добрият и ако искат гарантирано да няма провал, наемат него.

# 40
  • # супернатурална #
Който е по-обикновен, по-добре да се грижи за външния си вид.

Не прочетох цялата тема, но това толкова ми хареса, че си позволих да го цитирам. Самата аз се имам за обикновена, затова полагам известни грижи за вида си. Но пък ужасно много ме привличат мъже, които неглижират външността си (не хигиената и изобщо грижата за тялото). Така изпъкват другите им, типично мъжки качества. Суетата е нещото, което ме отблъсква в един мъж. Не мога да си представя в ежедневието да отделя повече време за "гиздене" от мен  Laughing Иначе за специални случаи може да се понагласи.

# 41
  • Costa Rica
За мъжете, комбинацията дънки и сако за мен е смъртоносна.
Тоест, ако заради това не отразиш някой д-р Хаус, кой губи? Wink

По темата -  не мисля, че зад външност, която крещи "кифла" може да се крие някакъв брилянтен ум. Мърляч с потресаващо ай кю също не ми е попадал newsm78 Не знам дали има връзка между дрехите и ума, но между ума и любовта към сапуна - със сигурност има.

# 42
А според мен всеки има право на лош вкус в облеклото, дори блестящите умове. А хигиената е отделен въпрос.

# 43
Мъжете ги посрещат по колата, а ги изпращат по парите.

# 44
Мъжете ги посрещат по колата, а ги изпращат по парите.
Ти каква кола караш? Лада?

Общи условия

Активация на акаунт