БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 91 412
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 1 305
Хедра, аргументът ти се разпада там, че е много по-лесно лудите майки да се криминализират и с два шамара да се закарат в болница, което ще осигури безопасност на бебетата им. По-лесно, по-ефективно от това до всяка бунтарка- акушерка. Е, и по-брутално и сурово, но на кой му пука?

За мен най-хуманно е лудите майки да бъдат наказани принудително със здраво бебе, ако ще да е за сметка на експириънса и просветлението.

Татковците могат доста да помогнат. Бебето е и тяхно, нали? Постфактум, майката ще се радва, нали?

Ей, както наказание измислих, буквално Бене-Гесеритско по своята извратена ефективност. Наказание с розово бебе...как беше в романите на Дюн, урокът не се преподава с болезнени наказания, а с наказания, които изпълняват в някаква степен съкровеното желание на човека. Или нещо такова...

# 1 306
  • София
Мястото на лекарите е в болницата, а не по домовете.

Мястото на лекарите е до нуждаещите се.

# 1 307
Е,не става...разговорите са наистина безмисленеи.... ooooh!

"Неспособна сьм да стана майка без да има човек до мен с диплома."
Това трябва да е заглавието на темата...

# 1 308
  • София, Младост 2
Ами, ражданията са спешни състояния.

А бременността е болест....

Нали това се опитват да ни убедят през цялото време? Как нещата могат внезапно да станат спешни, как бременността трябва непрестанно да се следи, защото иначе току-виж тръгнала в неправилна посока?

Или аргументът, че има нужда от медицинско наблюдение важи само ако жената е съгласна да влезе (или поне да ходи периодично) в болнично заведение, но ако е решила да си седи вкъщи, значи няма нужда от такова и няма право да има достъп до него?

Последно - има ли нужда жената от медицинско наблюдение на бременността и раждането? И ако има, няма ли право да се възползва от него, ако случайно не е в болница?

Колкото за аргумента с двата шамара за раждащите у дома си майки-престъпнички - много искам да бъде представен пред Брюксел. Или пред Хага. Или там, където БХК е завел иск срещу България.

# 1 309
Не, майка си станах. Но едва ли щях да родя толкова леко и безпроблемно без човек с диплома. Безцеремонен, начетен, реагиращ адекватно и добре платен човек с диплома.

# 1 310

Колкото за аргумента с двата шамара за раждащите у дома си майки-престъпнички - много искам да бъде представен пред Брюксел. Или пред Хага. Или там, където БХК е завел иск срещу България.

Да, ефективните аргументи трудно минават пред толерастите. Но ако се позамисля, ще намеря подходящи фрази, които да покрият това горчиво хапче със захар.

"Нали това се опитват да ни убедят през цялото време? Как нещата могат внезапно да станат спешни, как бременността трябва непрестанно да се следи, защото иначе току-виж тръгнала в неправилна посока? "

А не е ли така реално?

# 1 311
  • София
Някой от вас присъствал ли е на раждане, което не неговото собствено или на личните му деца? За да знам има ли смисъл въобще да пиша в тема, преливаща от пусто в празно.

# 1 312
  • До морето :)
Е,не става...разговорите са наистина безмисленеи.... ooooh!

"Неспособна сьм да стана майка без да има човек до мен с диплома."
Това трябва да е заглавието на темата...

Да, защото при мен всичко вървеше наред и по ноти до времето на самото раждане. От там нататък ако не беше доктора, не се знае какъв щеше да е изходът.

Та никъде не прочетох отговор на моя въпрос: Ако нещо се случи с бебето или майката вкъщи, дали няма цял живот да съжаляват близките, че не са отишли в болница? И знаете ли колко деца са спасени, и колко майки, само защото раждането е станало в болница, а не вкъщи?  newsm78

# 1 313

Еми значи ако се наложи да ме оперират от апандецит, ще искам в къщи да се извърши операцията, че ми е по-удобно и имам нужда от спокойствие.

# 1 314
Пиши, интересно ще е.

А от мен, аргумент за въдворяване на майки:

- Задължение на държавата е да осигури добър стандарт на грижа на всички майки.
- Добрият стандарт на грижа се базира на еди-какви си правила, изведени от еди-кои си доценти/професори/практики/проучвания
- Раждането у дома не може да осигури този добър стандарт на грижа, свидетели и специалисти са направили тези изводи
-Следователно майката или се отказва от добрия стандарт на грижа, или се съгласява да я приеме, в болница

Малко по-сложно е с правата на нероденото, защото то в никое законодателство не е личност и няма права, но е потенциална личност.

Но в крайна сметка предполагам, че ще се действа не със закон, а случай по случай, след като татковците си вземат обратно топките от дамските чантички на лудите си половинки и се погрижат за безопасността на потомството си, ако трябва и с два шамара. Това вече не е за брюкселски депутати, а за разумни хора. После си знаем- наказание с розово живо бебе.

# 1 315
  • София

Еми значи ако се наложи да ме оперират от апандецит, ще искам в къщи да се извърши операцията, че ми е по-удобно и имам нужда от спокойствие.

Ако има лекар, ти имаш апендицит и наблизо има само кухненска маса, няма да му дадеш да те барне, нали умнице?

# 1 316

И до всяка циганка раждаща в махлата...така ще има повече работа, случай за БХК

# 1 317
За какво ви е дула, ето още по-горещото предложение:

http://blogelectrons.wordpress.com/2012/11/13/born-to-be-wild/

# 1 318
  • София
Вашите аргументи са железни  и наистина убедително изложени, но моето време е ценно. Хубава вечер на всички!

# 1 319
Някой от вас присъствал ли е на раждане, което не неговото собствено или на личните му деца? За да знам има ли смисъл въобще да пиша в тема, преливаща от пусто в празно.
Да, докато раждах на съседното легло се наложи да слагат кислородна маска на родилката, тоновете на бебето изведнъж започнаха да падат и стана нещо страшно. Всичко в крайна сметка мина по най-добрия начин. Жената се оправи и роди нормално 10 минути след мен. Ако си беше вкъщи с акушерка, не знам какво щеше да се случи. Страх ме е да помисля.

Общи условия

Активация на акаунт