Защото знаем как се прави у нас, с други неща, ама то и тук ще е така - става малко "Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак.".. В смисъл, гледат се някакви примери, еди къде си работещи пефектно.. После у нас същите се поизкривяват, мъъъънинко побългаряват (бедността и тя помага) и накрая става мазало.
Обаче то това... честно, кога ще дочакаме да не е така по принцип, не знам. Това го има постоянно, на всичко у нас пречи...
Но факт, много неща не опират до пари.. а до други неща. И пак трудно се променят.

Това е цялостен проблем в обществото, не може само в АГ отделенията като по чудо да станат мили, добре възпитани и деликатни. "Коя от вас беше със спонтанния? Да влезе."

Но това е И двупосочен процес. Ние като пациенти сме длъжни да го изискваме, но и да даваме ответното. Не да носим кутии с бонбони уискита.
И, честно казано, съм скептична, че скоро нещата ще се подобрят осезаемо. По тази част. Иначе може и да се променят практиките и по всички болнични коридори да се виждат по-често разхождащи се родилки с контракции, дай Боже. Но другото, другото...ех...Че аз напоследък "добър ден", "извинете"и "ако обичате" не чувам.