БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 91 097
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 1 485
  • До морето :)
Невероятно! И доводи против къпането се намериха. Значи бебето трябва да е мазно, лепкаво, с кървави съсиреци и за нищо на света да не се къпе, как ли се чувства горкото малко човече...

Вече се чудя в кой век сме - 19-ти или 21-ви? Да раждаме вкъщи, защото сме твърде нежни и раними за болничните условия, да не къпем бебето, защото е вредно, да не го ваксинираме, защото щяло да се разболее от аутизъм, да кърмим до първи клас по възможност, да не се лекуваме...изобщо естествен подбор до последно. Който оцелее, оцелее. Невероятно!  Shocked
Биологията е по умна от теб и вси4ки нас и е помислила как да защити едно малко бебе вьпреки суетата на някои вьзрастни.
Ето това е при4ината да се вьзмущават някои.
Можеш да се гнусиш и от изпражненията си,урината си и от секретите на мьжа си,които за4еват децата.Ей такива неща,сьвсем естествени....и есенциално нужни,за да сме живи.
Но не...ние сме гнусливи и това пре4и на децата ни да полу4ат природната благословия за оцеляване.
Не е за у4удване защо и колко деца днес са толкова болни....В корена винаги са родителите им. Peace

Интересно защо животните тогава мият рожбите си веднага след раждането.  newsm78
Не ти предлагам интернет,4е там явно не ти харесва като изто4ник...но можеш да гледаш някой документален филм и да разбереш дали това е "миене" и каква е функцията му.

Знам какво е точно, каква е функцията и как животните ядат плацентата, защото е богата на минерали и витамини. Това е нещо ЕСТЕСТВЕНО. Защо да не се практикува и от хората?

# 1 486
  • Пловдив
Аз имам опция да пусна анкета, но това е втора или трета тема, която пускам и не съм много наясно. Аз по принцип рядко пиша, в определени теми, в Клюрника пък хич. Ако държите на анкета, формулирайте въпрос и Бу..... евентуално да сложи анкета, да не се изложа..... Whistling

# 1 487
Невероятно! И доводи против къпането се намериха. Значи бебето трябва да е мазно, лепкаво, с кървави съсиреци и за нищо на света да не се къпе, как ли се чувства горкото малко човече...

Вече се чудя в кой век сме - 19-ти или 21-ви? Да раждаме вкъщи, защото сме твърде нежни и раними за болничните условия, да не къпем бебето, защото е вредно, да не го ваксинираме, защото щяло да се разболее от аутизъм, да кърмим до първи клас по възможност, да не се лекуваме...изобщо естествен подбор до последно. Който оцелее, оцелее. Невероятно!  Shocked
Биологията е по умна от теб и вси4ки нас и е помислила как да защити едно малко бебе вьпреки суетата на някои вьзрастни.
Ето това е при4ината да се вьзмущават някои.
Можеш да се гнусиш и от изпражненията си,урината си и от секретите на мьжа си,които за4еват децата.Ей такива неща,сьвсем естествени....и есенциално нужни,за да сме живи.
Но не...ние сме гнусливи и това пре4и на децата ни да полу4ат природната благословия за оцеляване.
Не е за у4удване защо и колко деца днес са толкова болни....В корена винаги са родителите им. Peace

Интересно защо животните тогава мият рожбите си веднага след раждането.  newsm78
Не ти предлагам интернет,4е там явно не ти харесва като изто4ник...но можеш да гледаш някой документален филм и да разбереш дали това е "миене" и каква е функцията му.

Знам какво е точно, каква е функцията и как животните ядат плацентата, защото е богата на минерали и витамини. Това е нещо ЕСТЕСТВЕНО. Защо да не се практикува и от хората?
Ти ако родиш в пустинята и знаеш,4е няма какво да ядеш в близките няколко дни няма да си изядеш плацентата ли?
Не само плацента,ами и пяськ и прьст ще ядеш.
Само 4е като модерен 4овек не си поставен в тази ситуация.
Като модерен 4овек!Наблягам на тези думи.

# 1 488
  • Варна
Christian Би ли ми отговорил на въпроса, който зададох по- напред- защо след като хилядолетия раждането е било именно по исканият от вас начин, все пак цивилизованият свят го е "преместил" именно в болница? Кое го е наложило? Просто мода или?

# 1 489

Защото сме измислили пушките Simple Smile
Основната причина дивите животни да си ядат плацентата е за да не привличат хищници.

# 1 490
  • София
Не мога да повярвам че възможността майката да избере дали да изкъпят бебето и може да те доведе до бяс и едва ли не да излезе че заради това може бебето да не оцелее!!!

Не, къде видя бяс. Не мога да повярвам, че даже и за нещо толкова елементарно като хигиената се извадиха доводи против. Затова я наредих до другите 'модни течения' във форума.

Редовно гледам документални филми за раждания в Англия, и там не ги къпят. Толкова са изостанали горките и така си мъчат децата  Mr. Green

Е, и какво от това? Англия някакъв критерий за хигиена ли?

# 1 491
Аз не разбирам как се прави анкета,но ако някой може да направи да видим колко са желаещите да родят в къщи?Не дали подкрепят правото на избор,а дали искат да родят у дома?
Има такава анкета Peace Проведена от здравното министерство, май. Около 5%.

Анкетата само за софиянки ли беше? Сега може резултатите да са други,нищо че няма да са представителни. А за парите под масата?

# 1 492
Ти ако родиш в пустинята и знаеш,4е няма какво да ядеш в близките няколко дни няма да си изядеш плацентата ли?
Не само плацента,ами и пяськ и прьст ще ядеш.
Само 4е като модерен 4овек не си поставен в тази ситуация.
Като модерен 4овек!Наблягам на тези думи.

Точно защото съм модерен човек, ще се възползвам от напреднала медицина и ще родя отново в болница.

Никой не ми отговори:

А ако родилката вкъщи започне да крещи и съседът пенсионер в 2ч. посреднощ реши да извика полиция, защото му нарушават съня, какво правим?

# 1 493
По въпроса за къпане на бебета -
в Токуда не къпят бебетата след раждане, само леко ги избърсват. Според завеждащят неонатология има много важни вещества от амниотичната течност, които трябва да се оставят да попият. Това било превенция и намалявало риска от алергии в по-късна възраст. Мнението е на лекар, не мое  Wink Първо къпане в тази боница е най-рано след 2 часа.
И по двете ми деца не е имало кървища  Rolling Eyes бяха си доста чисти.
Справка за думите ми: лекции в Токуда за бъдещи родители, лектор д-р Масларска.

# 1 494
Моето пък хем го миха като родих и пак имаше на главата съсирек от кръв.  newsm78 Чак на сутрешния тоалет (след 12 часа), когато го измиха по-обстойно кръвта падна.

# 1 495
  • София
Всъщност няма никакви забележими движения в посока подобряване на положението в АГ болниците, ако някой от пишещите тук иска може да се бори затова.
БХК се бори да докаже, че родилката има право да получи медицинска помощ, когато е избрала да ражда вкъщи, което е нейно неприкосновено право  Crossing Arms А дали и защо някой ще иска да ражда вкъщи, това са лични въпроси от компетенцията на семейството. Аз пък недоумявам как има жени, на които раждането им се вижда гнусно, бебето им се вижда гнусно, ако не е излъскано, но по-важното е, че не допускат, че хората са различни и могат да имат право да искат неща, които се отнасят до тях и децата им и които може да са различни от вижданията на мнозинството. /Намирам, че раждането е една от най-красивите и вълнуващи гледки  Embarassed/
Допълвам се: ако бях по-млада щях да искам да родя вкъщи, но понеже съм страхлива щях да си искам добър лекар до мен и щях да си го намеря, ако законът го позволяваше

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 14:48 от Туцка

# 1 496
Всъщност няма никакви забележими движения в посока подобряване на положението в АГ болниците, ако някой от пишещите тук иска може да се бори затова.
БХК се бори да докаже, че родилката има право да получи медицинска помощ, когато е избрала да ражда вкъщи, което е нейно неприкосновено право  Crossing Arms А дали и защо някой ще иска да ражда вкъщи, това са лични въпроси от компетенцията на семейството. Аз пък недоумявам как има жени, на които раждането им се вижда гнусно, бебето им се вижда гнусно, ако не е излъскано, но по-важното е, че не допускат, че хората са различни и могат да имат право да искат неща, които се отнасят до тях и децата им и които са различни от това на мнозинството. Аз намирам, че раждането е едно то най-красивите и вълнуващи гледки  Embarassed

Моя близка, работеща в болница, хирургично отделение, веднъж ми сподели, че си разпространявали като виц, че болницата минавала от десетилетие в десетилетие, само АГ-то поддържало първоначалния си стандарт. Смешките си ги разправяли там, в самата болница. 
Всъщност промяна в условията на болниците е тема, доста различна от обсъжданата тук. Жените имат разнообразни причини да искат домашно раждане. Предполагам, че си ги споделят в темите "за" и "против".

# 1 497
  • Варна
БХК се бори да докаже, че родилката има право да получи медицинска помощ, когато е избрала да ражда вкъщи, което е нейно неприкосновено право  Crossing Arms
БХК има доста да се бори преди да успее да докаже това така неприкосновено право. Wink

# 1 498
А, Божа работа е това! Може едната жалбица с описание на обстоятелствата и приложимото нашенско законодателство да е достатъчно. Няма да е сефте.  Laughing
От хигиенна вече темата става гадателска. Поне има напредък.

# 1 499
На този етап просто е нереалистично да се узакони раждането вкъщи с акушер. Много малко ще да тези, които ще си сложат главата в торбата и ще отидат в някой дом, за да изродят една родилка, защото тя така е поискала. Има много условия на които да отговаря, за да се получи това. Така не е гаранция, че тези които ще се съгласят да го правят ще бъдат наистина специалисти, а не просто някои, които виждат допълнителни пари в това.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт