БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 90 419
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 1 875
Според вас всяко раждане Sick кои видове раждания включва. Щото и секциото е вид раждане... или и с това не сте съгласни

Просто се учудвам наистина какво всключва всяко раждане и ще помоля ако не сте толкова запленена от собствените си познания за видовете раждания да ми го изясните.

# 1 876
  • До морето :)
yanast, там е въпроса, че аз имам доверие на ЛЛ на детето, който не изписвад АБ за Добро утро и Добър ден. Всичко е до лекар. Същата работа е и с гинеколозите! 100% има и такива, които ще удовлетворят желанието на майката. Аз например 5 дни преди термин влязох в Родилното с контракции. Хубаво, но се оказаха подготвителни. Бях там под наблюдение почти 2 дни. Накрая дойде завеждащия отделение и ми каза: "Ще те изпишем, няма родова дейност! Няма смисъл да ти слагаме система, а после да те режем." Тръгнах си по живо, по здраво и след 1 седмица родих съвсем нормално. Аз също седях доста вкъщи, преди да отида. Приеха ме с 6-7 см. разкритие. Родих за 3 часа.

# 1 877
Според вас всяко раждане Sick кои видове раждания включва. Щото и секциото е вид раждане... или и с това не сте съгласни

Просто се учудвам наистина какво всключва всяко раждане и ще помоля ако не сте толкова запленена от собствените си познания за видовете раждания да ми го изясните.

Не е нужно да ти се обясняват видовете раждания... Просто чети какво е написано... И за да не се обясняваме още сто пъти, ще ти помогна с разбирането... Ето реалното изречение:
"ЗК е логично да плаща еднакво за всяко раждане (естествено, логично е да плаща повече за секцио, когато е при нужда а не по желание) независимо дали избора на жената е болница, родилна къща или у дома."

А ето така може би ще го разбереш: "ЗК е логично да плаща еднакво за всяко раждане независимо дали избора на жената е болница, родилна къща или у дома. Естествено, логично е да плаща повече за секцио, когато е при нужда а не по желание."
Така избегнахме секциото у дома...

# 1 878
Razбирането зависи от това как е написано...
Написано грешно се разбира грешно, за това те и попитах дали всяко раждане в дома вкл секцио

Искате регламент , а не сте сигурни как да го формулирате. Искате медицинско лице в дома Ви, а не сте сигурни кой ще плаща за това.
Ако ще плащате самите Вие ( посочила съм сумата за Франция0 ентусиазмът Ви ще секне на минутата

# 1 879

П.П. Между другото, аз съм ходила за последен път през 2005 г., от репортажа (2010) научих, че вече всички родилки се изпращат в Гоце Делчев... абе чуйте доктора и акушерката и си преценете сами Simple Smile

Симпатяга е акушерката.  Peace Вярвам, че си разбира от работата.

Само това "И изведнъж то продиша и аз си казах - Ужас! Сега, ако умре, ще обвинят нас." разваля малко картинката, но пък е съвсем автентично и внася известно отрезвяване.

Сигурна съм, че е имало доста пъти, когато тази жена е искала зад нея да стоят още хора и апаратура.

# 1 880
Да, бг-мама е точното място за измисляне на регламент и аз съм точният човек, който трябва да го формулира...  Laughing  Десислава Атанасова за какво е на поста си, ако всички важни дела ги свършим във форумите...  Laughing

Точно за плащането идеше реч преди малко... Логично е ЗК да плати за моето вагинално раждане толкова, колкото и за всяко друго... Ако се налага доплащане, ще си го доплатя сама... Другото и нелогично е, заради избора ми да родя вкъщи (примерно) да се налага сама да си платя раждането, въпреки че съм се осигурявала и продължавам да се осигурявам за бременност и раждане... И както писах по-рано, имах безпроблемни бременности, почти никакви пари не съм изхарчила на държавата за тях, та къде е логиката да си поема и раждането изцяло?

# 1 881
Точно за плащането идеше реч преди малко... Логично е ЗК да плати за моето вагинално раждане толкова, колкото и за всяко друго... Другото и нелогично е, заради избора ми да родя вкъщи (примерно) да се налага сама да си платя раждането, въпреки че съм се осигурявала и продължавам да се осигурявам за бременност и раждане... И както писах по-рано, имах безпроблемни бременности, почти никакви пари не съм изхарчила на държавата за тях, та къде е логиката да си поема и раждането изцяло?

А кой ще плати за мъкненето на апаратурата, кой ще ти гарантира достъп до специалисти и апаратура... то не винаги в болница имаш този достъп, а какво остава за в къщи

# 1 882
  • София
Сигурна съм, че е имало доста пъти, когато тази жена е искала зад нея да стоят още хора и апаратура.

През годините много често съм изпадала във възторг от постиженията на новите технологии в моята професионална област, сега сме я докарали дотам, че персоналът без тези технологии не може да свърши елементарна работа, та така става и в медицината, затова опитът на такива хора е особено ценен, но за съжаление ще си замине с тях, АГ-тата толкова ще свикнат с тези контролирани процеси, че ще им е достатъчен един случай в извънболнична среда за да се о..рат.

# 1 883

През годините много често съм изпадала във възторг от постиженията на новите технологии в моята професионална област, сега сме я докарали дотам, че персоналът без тези технологии не може да свърши елементарна работа, та така става и в медицината, затова опитът на такива хора е особено ценен, но за съжаление ще си замине с тях, АГ-тата толкова ще свикнат с тези контролирани процеси, че ще им е достатъчен един случай в извънболнична среда за да се о..рат.

Да изхвърлим апаратурата от болниците ли предлагаш? Simple Smile Според мен, и сега можещите се отличават от неможещите - те апаратите не взимат сами решения.

# 1 884
Точно за плащането идеше реч преди малко... Логично е ЗК да плати за моето вагинално раждане толкова, колкото и за всяко друго... Другото и нелогично е, заради избора ми да родя вкъщи (примерно) да се налага сама да си платя раждането, въпреки че съм се осигурявала и продължавам да се осигурявам за бременност и раждане... И както писах по-рано, имах безпроблемни бременности, почти никакви пари не съм изхарчила на държавата за тях, та къде е логиката да си поема и раждането изцяло?

А кой ще плати за мъкненето на апаратурата, кой ще ти гарантира достъп до специалисти и апаратура... то не винаги в болница имаш този достъп, а какво остава за в къщи

Каква апаратура ще мъкнат? В държавите с регламентирано асистирано раждане по домовете каква апаратура мъкнат и кой я мъкне? Да си наема ли няколко по-яки момчета, дано успеят да домъкнат апаратурата, а мъжа ми ще разшири вратата за да влезе... Пък ако апаратурата не влезе вкъщи поради обема си, ще раждам в градината...

# 1 885
  • София
Не, разбира се! Обичаш да спориш само за спорта  Wink.

# 1 886
За каква апаратура става дума тук???
Стетоскопа ли?

# 1 887
Samо стетоскопа ли е апаратура..... newsm78 Това казано от човек ,с лекарски ( предполагам) познания
Има стерилизатори ( все пак може да се наложи шиене, а и инструментите трябва да се дизенфекцират), има специални апаратури за следене на тоновете...
Или давай кофата с топла вода и някакви кърпи....пък който оцелее, оцелее

# 1 888
Те много жени биват и към секцио склонявани масово в БГ - от приятелки, лекари, изобщо... чули-недочули...

Така е, но това някакво оправдание за нещо ли се явява в случая?

Ъ..? Не, това е просто пример, относно отнемане правото на някой да вземе едно решение, понеже не е съвсем наясно.
А кой и за какво всъщност трябва да се оправдава тук?

А това, че аз не бих родила вкъщи изобщо не ми пречи да разбирам, че не всички са неминуемо като мен. И не ми пречи да се дразня от някои - не от всички, но от много - противници, чиито така наречени "аргументи против" са идиотски, от сорта на "секциото е по-добро за бебето/ раждането е принципно тъпотия, та какво има да го величаем и да се лигавим с него, то не е нищо толкоз важно/ никой не може да казва и иска да ражда хубаво, понеже АЗ съм родила в страшни мъки и за мене е много важно да вярвам, че за всички жени раждането е нещо ужасно и страшно...". Понеже на повечето тука личните причини да са против нещо, което няма как да спрем, са именно от тоя тип. И грам не ми допадат.
И.. понеже съжалявам, но много от пишещите не ми се струват толкоз искрено загрижени, даже... По-скоро се палят срещу нещо, което не разбират и не искат да разберат. Което не е нищо ново в човешката психика, като цяло.
Лов на вещици да има...
Отричам яростно всичко, което не разбирам... Ей така, опозиция да съм...

# 1 889
За каква апаратура става дума тук???
Стетоскопа ли?

Може би магарето, ехографа и операционната маса, ако се наложи секцио...

Samо стетоскопа ли е апаратура..... newsm78 Това казано от човек ,с лекарски ( предполагам) познания
Има стерилизатори ( все пак може да се наложи шиене, а и инструментите трябва да се дизенфекцират), има специални апаратури за следене на тоновете...
Или давай кофата с топла вода и някакви кърпи....пък който оцелее, оцелее

Ще стерилизираме с домашна ракия, а за шиенето имам всякакви игли вкъщи... Инструментите не ги зная какви са, но едва ли заемат повече от един сак място...

Общи условия

Активация на акаунт