БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 928
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 2 985
А за китайски четящите? newsm78 Не изсмукват, а получават стволови клетки и ги замръзават.

臍帶 脐带

# 2 986
  • Paris, France
Нещо май не само регламент за домашно няма, ами и стандарта за болнично е "около". А направи ли ви впечатление разказа на Невена Виролан за нейно раждане - при постъпването екипа я третира ксенофобски (нейно определение), а при смяната на екипите, няколко часа по-късно, вече и отношението и манипулациите са съществено различни. От което аз си правя извода (доколкото може да се съди от един-единствен разказ), че няма нищо ново под слънцето и ние не сме на друга планета. Навсякъде има хора и хора, отношение и отношение...

Никъде не съм писала за такова третиране, съжалявам. Навсякъде съм била третирана с уважение и както всички останали. Многократно обясних, че не всичко е било по мед и масло заради състоянието ми, липсата на персонал или място в болницата и това е. В големите западни столици мнозинството раждащи бяхме чужденки. Същото с персонала. В екипа, който ме оперира първия път влизаха АГ египтянин, професорка АГ ирландка, акушерка от Ямайка, друга акушерка, която не зная от къде е но имаше силен индийски акцент (Индия, Пакистан????) и много други.

Вторият път бях следена от акушер-гинеколожка, която в клиниката работеше като акушерка от Конго, друга акушерка от Алжир, която е завършила в Англия и знаеше перфектен английски и АГ французойка от Антилски произход - ослепително красива мулатка с вид на манекенка.

Между другото, в Западна Европа живея от 20 и кусур години (Франция и Англия) и никога не съм усетила по-различно отношение заради произхода си.

# 2 987
Nevena, по-интернационално раждане може да се случи само в централата на ООН... Simple Smile

# 2 988
Nevena, по-интернационално раждане може да се случи само в централата на ООН... Simple Smile

Скоро и у нас ще е така.

# 2 989
  • Западен парк
Извинете ме, моля! Объркала съм разказите. След 200 страници вече помня само есенцията. И понеже ставаше въпрос за чужбина, помислих, че е Невена Виролан, която съм чела и по-рано в други теми. Отново - извинете и двете, не е умишлено.

# 2 990
Проблемът никога не е в произхода. Но попадне ли човек някога, някъде в един момент на групичка необразовани и тесногръди хорица, може и да не получи нужното отношение.
Жалко е и говори много за този тип хора, когато това се случва на беззащитен човек в болница.
Тук третират зле жени, които не са придружени от никой по време на консултации, какво остава за чуждоземните. Църквата им е бетонирала главите.

# 2 991
Къде се намираш, Марица?

# 2 992
  • Paris, France

според подписа би трябвало да е във Валенсия, Испания.

Извинете ме, моля! Объркала съм разказите.
- моля, извинена си  Laughing

Нищо подобно. Това си е нормално и ежедневие в Лондон а във Франция е така и по селата. А на далечния карибски френски остров Гваделупа в болницата ни извикаха педиатър-българин като разбраха, че съм от БГ. Много се зарадва милия, че там българи преди 10 години нямаше. През нощта пък се качи да ми прави компания мед. сестра от Бразилия, ей така, просто да си побъбрим по португалски, че там повече от веднъж седмично в болницата не срещала хора, които да го говорят  Joy

Скоро и у нас ще е така.

Ахам, много точно написано. Аз го намеквам от доста време в темата. Дано само някой да иска да дойде и да е мотивиран да учи езика. А и да поостане

# 2 993
Скоро и у нас ще е така.

Ахам, много точно написано. Аз го намеквам от доста време в темата. Дано само някой да иска да дойде и да е мотивиран да учи езика. А и да поостане

То вече има тук-там -индийци и араби предимно. Но ще стават и повече. Колкото и да е странно за някои, ние не сме най-мизерната страна в света. Simple Smile

А така или иначе, след 30 години сигурно ще трябва да си внасяме млади емигранти във всички области.

# 2 994
  • Paris, France
jp , чужденци винаги е имало в здравната ни система. Преди 35 години имахме съсед, лекар-специализант от Сирия. След завършването си отиде заедно с бг-съпругата, но на нея не и хареса там и той се върна и работеше в бърза помощ в малък провинциален град. В София имаме съсед от Ирак, който само в БГ е учил и практикувал. В другия блок един ливанец, който беше специализирал в БГ си е отворил кабинет. Майка ми пък е работила из места, където заплащането съвсем не е от най-добрите а са и предлагали другаде. Лекарите не се местят само за едната гола заплата. Имам познат, който се пенсионира тук, продаде си клиниката, обзаведе болница в централна Африка и не само работи безплатно ами и заплати от джоба си плаща на персонала. Хора всякакви.

Лекарите в БГ, ако работят на частно не са зле платени. В Пакистан преди 10г заплатите им бяха 40-50 долара а такива в БГ никога не са били, слава Богу! На една приятелака баща и, който е завършил в БГ и специализирал в Швейцария последно е получавал в Конго 7 долара на месец в държавна болница. Българската и майка набързо го преквалифицирала и сега е в много по-печеливша област. Жалко, че е вложил толкова средства и усилия да учи 10 години и повече.

В една тема тук лекарка пишеше, че родителите, като чуели името и, не искали тя да лекува децата им. А тя е завършила гимназия, университет и специализатия в Бг и няма чужд акцент. Представете си да приличаше на индийка или негърка как щяха да реагират родителите!!!!!

На Балканите и в частност в  България има явно положително отношение към немското и немците, френското и французите, американското и американците и искрено и нескрито отрицателно отношение към арабското, виетнамското, индийското и подобни. Виждала съм го с очите си.

та, мисълта ми беше, че недостиг много скоро ще има.

# 2 995
Аз пък мисля,че е добре да се внесат малко виетнамци и да отворят отново ресторанти, и да изнесем  малко екофашисти-по този начин ще решим завинаги проблема с бездомните кучета.

jp,а индийците в Бг ли се обучават или идват научени?

# 2 996
  • София
Аз пък мисля,че е добре да се внесат малко виетнамци и да отворят отново ресторанти, и да изнесем  малко екофашисти-по този начин ще решим завинаги проблема с бездомните кучета.

ooooh!, абе направо сериозно съм се замислила да си бия камшика, ама ти къде си, да събера верни другари, да дойдем при теб  Laughing

Има ли значение къде се обучават? Най-вероятно тук - има някакво раздвижване със студенти от Индия.

# 2 997
Ама как пък някой от вас екодругарите не задърпаха до сега?
Ела при мен-направо ще си паднеш на пъпа-кучета бол.Гледат ги по-добре от децата си.

И да,има значение къде се обучават.Както има значение и че не питах теб.

# 2 998
Винаги е имало студенти и работещи араби, негри в България, наистина. Баба ми преди много години разказваше за един негър стажант, който според нея бил най - милият и най - добре подготвен от всички стажанти. Но все са хора учили в България.
Не знам завършилите в чужбина какъв шанс имат да им зачетат дипломите. Чувала съм неприятни коментари по този въпрос от хора, на които не бяха признати. Или може би се плаща под масата, а те да не са знаели?

според подписа би трябвало да е във Валенсия, Испания.

Да.

Но пък едно нещо им признавам на тукашните акушерки - по - добри са от българските (да ме прощават за откровенноста). Те учат 5 години, не 3. И след като попаднат в болница, започват да водят раждания. Никое отделение не ги ползва само за манипулации и водене на документация.

# 2 999
3 се обучаваха преди и се водеше полувисше,после имаше един кратък период от време,където някои успяха да си сменят дипломите като за висше,понеже се оказа,че имат достатъчно часове.А сега доколкото знам вече се обучават 4 години.

Общи условия

Активация на акаунт