БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 309
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 3 225
Зачева,ама не винаги от първи път.И едно време като не ставало се прибягвало до услугите на други мъже,нещо като в животинската природа-естествено продължение само благодарение на най-силните.
Обичаят е познат по бг земи,даже още се практикува по балнеологични заведения-викат му горски туризъм.

# 3 226
Всъщност те телата знаят как да раждат, но друг е въпроса, че понякога не могат и да не се справят... и там идва помощта на лекари и акушери.

Съгласна съм с Монк ... но скоро ще се раждат и много по съвършени деца според мен... тъй като се намесваме на природата доста усилено Wink

Цитат
Когато трябва да се избира между бременната и детето, тялото на майката няма колебания...
да така е ... майката може да има и други деца, но едно несъвършено бебе може и да не може да оцелее...това е логиката ... независимо дали ни харесва или не...

Честит Първи Сняг, между другото  Nature Snowman Nature Snowman Nature Snowman

# 3 227
Зачева,ама не винаги от първи път.И едно време като не ставало се прибягвало до услугите на други мъже,нещо като в животинската природа-естествено продължение само благодарение на най-силните.
Обичаят е познат по бг земи,даже още се практикува по балнеологични заведения-викат му горски туризъм.
Е нали тялото се учело отвьн?
При зачеването оставяме природата да реши кой е най силния?
При останалото се намесваме...хайде стига.
Намесваме се,когато ни харесва.

# 3 228
  • София
Как ли знае да зачева тялото за пьрви пьт...

Тялото не зачева, а в него се зачева. Тялото (материята) не "знае" нищо.

# 3 229
Да , напоследък тялото не знае как , та затова са АРТ  , извън него . Peace

# 3 230

Откьде я знаеш тази тайна?

# 3 231
Ох, каква история за "всеотдайни" акушерки у дома...
http://modernalternativepregnancy.com/2012/11/29/birth-story-alo … ted/#.ULyryWcsaUk

# 3 232
  • София

А ти откъде знаеш, че тялото "знае"?  Laughing

# 3 233

Така се изразих само.Докато твоето е вече сериозно твьрдение,което предполагах,че ще се аргументира само с вьпрос.Така и стана. Peace

# 3 234
Оставам с впечатление, че първите 4-5 деца ги раждаме за да се научи тялото ни да ражда, а останалите за да оцелеят и продължат човешкия вид... Добре, че не сме сьомги или някакви други животни, които се размножават само по веднъж...   Laughing   

Тялото знае,че трябва да яде,знае,че трябва да ходи до тоалетна,че трябва да ражда и т.н.,но по какъв начин ще го направи не знае,а знанието идва отвън.И аз Казах-отвън.

Как тялото отвън се учи да ходи по голяма нужда? Някой ти вика "напъвай"? Тялото вероятно не знае и да храносмила и знанието идва отвън.... Ай правете разлика кое е отвън и кое отвътре... Отвън ви е дошло знанието да кльоцате по клавиатурата, а да акате и раждате ви идва отвътре...
Нали?

На някои не знае и тези някои често са против домашното раждане... Не зная причините, просто фактите са такива...  Rolling Eyes   Други зачеваме и без да го искаме и то по няколко пъти... Но това е друга тема...  Laughing

Водите могат да изтекат по много причини... Сигурна съм, че ако бяха изтекли, защото започва родова дейност, бебето нямаше да е високо, а водите ми нямаше да изтичат отгоре, а не отдолу... Но това са подробности и не им е мястото тук... И да, за мен е факт, че ако секциото не съществуваше като опция, при мен щеше да има много тежко първо раждане с неясни последици... Най-малкото за три дни останах без околоплодни води, а до термин имах още 2 седмици, през които спокойно можеше и да не тръгне раждане... Консултиращият ме лекар беше сигурен, че ако ме пусне на окситоцин ще ме докара до секцио... Така че без секцио вероятно аз, бебето или и двамата нямаше да излезем живи и здрави от това положение...

И при такава силна вяра в природата не изчака да дойде естественият процес,а се довери на лекаря дето не знае какво става с тялото ти и иска да навреди?
Май и на теб не ти идват нещата от вътре,ами зависят от това,което става отвън?

В критическата ли си или по принцип така си се плюнчиш!?  Thinking

# 3 235
  • София
Тези неща са ми известни, Монк, просто обобщих ситуацията. В сравнение с другите бозайници сме много зле. Благословията на това, да имаме големи мозъци, се оказва и проклятието ни.

Не оцелява най-силният, а най-приспособимият! "Дъ фиттест", казва Дарвин, не "дъ стронгест"! Това да не ви е Дъ стронгест мен!  Wink

Тялото знае и да зачева, и да ражда, но както казах, (Кристияне, това също е за Гинес  Wink), но дава много фира. Относно зачеването, нали сте забелязали, че една и съща жена може да зачене от един мъж, а от друг хич! Явно има някаква химическа или генетична бариера, която казва "не можеш да се получи бебе от този мъж/жена, нещо не си подхождате"! Затова често се търси донор на сперма, макар и мъжът, и жената да са ок, дори при АРТ, ембрионите се отхвърлят.

Последна редакция: пн, 03 дек 2012, 17:47 от Andariel

# 3 236
Намесваме се,когато ни харесва.

Точно така-когато ни хареса.То не е задължително да се продължава рода,ние си решаваме дали да го правим-решението иде отвън,не отвътре.Гледаме,че животните го правят и ни хрумва и на нас.

стелт,още ми идва редовно,но някой ден ще ми спре,както и на теб.И тогава ще стане наистина интересно. LaughingПък за сега просто не завиждай,че знам малко повече и не ставай смешна с лични нападки.
Дали искаш или не искаш едно нещо са двете страни на една монета-закон на привличането му казват,ама не мога да го коментирам с теб.

Тялото след като знае да храносмила се чудя що бебетата ги хранят с мляко и четат препоръките за кърмене на СЗО,вместо да им се предложи боб и наденица-и тях тялото ги храносмила.

Последна редакция: пн, 03 дек 2012, 19:04 от ОМ

# 3 237
  • София

Така се изразих само.Докато твоето е вече сериозно твьрдение,което предполагах,че ще се аргументира само с вьпрос.Така и стана. Peace

Аргументът е, че инстинктите нямат нищо общо със знанието.

# 3 238
Да спориш с Кристиян и неговата "наука",дето само той си я разбира,няма смисъл .

# 3 239
  • Западен парк
Всъщност тялото съвсем не знае как се зачева. Даже напротив, имунната система разчита чуждия белтък като враждебен и се мъчи да го унищожи. Затова на яйцеклетката й се налага да е със специална мембрана, която освен че пропуска само най-силния "татко", трябва да спре имунния отговор на "стражите", за да не бъде "екзекутирана". От биологична гледна точка зародишът се бори за правото на съществуване именно с любящата си майчица. Точно нейното знаещо тяло ще го изхвърли още първия месец, ако не е достатъчно силно. Пак тя произвежда антитела срещу милото бебче, ако то е с различен резус. Матката през цялото време се мъчи да се освободи от чуждото тяло и затова се налага зародиша да произвежда хормон, който намалява имунитета на мама. За да оцелее, докато стане достатъчно силно, че поне да диша само. А когато мама го гушне, вече няма страшно - тя ще го обича докато е жива и ще го научи на останалите неща.

Извинете за лиричното отклонение. Обещавам да не спамя повече темата.

Андариел, предният ми пост беше продължение на твоите думи. Не защото не знаеш, а един вид продължих разговора. Извини ме, ако е станало недоразумение.

Общи условия

Активация на акаунт