БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 279
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 3 375
Парадокс, но е така - за да може да се осъществи бременеене, имунната система на майката трябва малко да отстъпи, затова и бременните са по-уязвими към инфекциозни болести и е добре малко от малко да се пазят.

Амниоцентецата, както и всеки метод, основаващ се на вероятности и статистики, дава някакъв процент фалшиво положителни и фалшиво отрицателни резултати. Демек, дават едно число, което вече човек интерпретира и да вземе решение. когото го е страх от това да се изправи пред ситуацията на такова тежко решение, е по-добре изобщо да не прави амниоцентеза, а да разчита на късмета в своя полза.
За какьв кьсмет става дума?
Защото за мен няма значение какво ще е детето ми...все ще го обичам.

Стават много грешки,а и много от "специалистите" не са специалисти да интерпретират добре резултатите.Познавам много деца с "диагнози",които в последствие се родиха сьвсем "нормални".
Затова апелирах да се внимава Peace

# 3 376
  • София
Парадокс, но е така - за да може да се осъществи бременеене, имунната система на майката трябва малко да отстъпи, затова и бременните са по-уязвими към инфекциозни болести и е добре малко от малко да се пазят.

Амниоцентецата, както и всеки метод, основаващ се на вероятности и статистики, дава някакъв процент фалшиво положителни и фалшиво отрицателни резултати. Демек, дават едно число, което вече човек интерпретира и да вземе решение. когото го е страх от това да се изправи пред ситуацията на такова тежко решение, е по-добре изобщо да не прави амниоцентеза, а да разчита на късмета в своя полза.

Амниоцентезата не се основава на статистики. Това е абсолютно обективен и сигурен метод, който изследва директно ДНК   на плода.  Хромозомните дефекти и полът се установяват със 100% сигурност.

БХС е статистика.

# 3 377

Ти казваш, че е така, а аз че не е така... Може да спорим до Коледа, пък и по-нататък...  Laughing

# 3 378

Ти казваш, че е така, а аз че не е така... Може да спорим до Коледа, пък и по-нататък...  Laughing

Не бъди така категорична .
Вземи прочети малко в Проблемно забременяване ...

# 3 379
  • София
Опа, да, не е амниото, а БХС с оценката на риска! Сори, объркала съм ги.

Кристияне, както написах вече, накрая получаваш едно число, и го интерпретираш и решаваш спрямо своите собствени критерии. Има хора, и не мога да ги виня за това, за които дори само мисълта да се роди увредено дете може да ги изкара от равновесие, и за да се подсигурят, предпочитат да правят такива тестове, а после да решават. Винаги има някаква вероятност за грешни резултати и е добре специалистите да го обясняват или хората сами да се интересуват, когато се подлагат на някакви подобни тестове.

# 3 380
  • София
 Peace

stelt77, често при автоимунни заболявания е невъзможно нормално износване на бременността, именно поради повишената активност на имунната система. Един от методите за запазване на бремнността при навременното й установяване е терапия с Имуновенин, който действа имуномодулиращо и позволява успешно завършване на бременността. Човешкият зародиш е чужд за майчиния организъм, поради това че съдържа хромозоми от майката и от чужд индивид. За да се износи една нормална бременност е необходима времената пренастройка на имунната система, като тя става толерантна. Това е и причината при част от болните от автоимунните заболявания да настъпва подобрение по време на бременност.

Christian, има тежки, несъвместими с живота уврждания, ако може да се установи със сигурност, ти би ли предпочел да доведеш да край една такава бременност? Аз така и не можах да си отговоря на този въпрос, той никак не е прост.

# 3 381
Опа, да, не е амниото, а БХС с оценката на риска! Сори, объркала съм ги.

Кристияне, както написах вече, накрая получаваш едно число, и го интерпретираш и решаваш спрямо своите собствени критерии. Има хора, и не мога да ги виня за това, за които дори само мисълта да се роди увредено дете може да ги изкара от равновесие, и за да се подсигурят, предпочитат да правят такива тестове, а после да решават. Винаги има някаква вероятност за грешни резултати и е добре специалистите да го обясняват или хората сами да се интересуват, когато се подлагат на някакви подобни тестове.
Моето число от БХС беше 1:62 какво би направила ти?

# 3 382
Peace

stelt77, често при автоимунни заболявания е невъзможно нормално износване на бременността, именно поради повишената активност на имунната система. ...

Ти пък, какво обясняваш... Тя девойката знае, че не е така и точка. Simple Smile

За децата с увреждания - това е ужасно лично решение. Във всички случаи, е добре родителите да знаят - особено ако не са готови да отглеждат такова дете.

# 3 383
БХС е теория на вероятностите , после всеки си решава дали да прави амнио или да тръпне в неизвестност ...

# 3 384
  • София
Бих припаднала, вероятно. Тъпо звучи, но зависи как се е стигнало до правенето на това изследване. Ако съм в рисковата група като възраст и наследствена обремененост, може би бих прочела много, ама много внимателно тълкуването на риска, например това:

Повишен риск при самостоятелно провеждане

Условно за „повишен риск” се приема, този който е по-висок от 1:250 (например 1:170. Това означава, че 1 от 170 бременни може да роди дете с болест на Даун). Такива, много често „фалшиво положителни”[13] резултати се срещат:

·при 5-6 % (5-6 на 100) от бременните жени под 36 години и

·при 40 % (40 на 100) от бременните жени над 36 години.

При риск по-висок от 1: 250 (0,4%) и при всеки друг риск, които е неприемливо висок за бременната се обсъжда „амниоцентеза”.

От бременните с риск по-висок от 1: 250 само при 1-2 на 200 жени се намира действително болест на Даун и много рядко друга хромозомна болест, дефект на невралната тръба или дефект на коремната стена.

--
Едно към шейсет и пет е много голям риск, и или бих отхвърлила всичко нататък и бих живяла в страх докато се роди бебето, или бих отишла на амнио, та поне да се разбере с по-голяма точност.

# 3 385
stelt77, често при автоимунни заболявания е невъзможно нормално износване на бременността, именно поради повишената активност на имунната система. Един от методите за запазване на бремнността при навременното й установяване е терапия с Имуновенин, който действа имуномодулиращо и позволява успешно завършване на бременността. Човешкият зародиш е чужд за майчиния организъм, поради това че съдържа хромозоми от майката и от чужд индивид. За да се износи една нормална бременност е необходима времената пренастройка на имунната система, като тя става толерантна. Това е и причината при част от болните от автоимунните заболявания да настъпва подобрение по време на бременност.

Не съм сигурна, че разбрах какво обясняваш за хората с автоимунни заболявания и по-конкретно болднатото...  Peace  Как хем е невъзможно износването на бременност, хем настъпва подобрение по време на бременност? Подобрението става благодарение на бременността или на терапията с имуномодулиращи?
Аз съм с автоимунно заболяване...  Peace  Никакви проблеми по време и на двете бременности, както впрочем вече писах... Единствената препоръка от специалист, при който ме изпратиха за всеки случай с първата бременност е да родя вагинално предвид последващи възможни увреждания... Родих секцио, нямам увреждания... А наблюдаващият ме АГ също каза, че шанса на хора с автоимунни да забременеят е малък и ме наблюдаваше с интерес как ще се развиват нещата... Ами развиха си се, през втората бременност пък зарязах и допълнителни неща като изкуствени витамини и подобни... Никакви имуномодулатори не съм пила и не пия... Единствено имунодепресанти, докато ме "лекуваха" преди 10 години, но това беше години преди да забременея за първи път...

# 3 386
  • София
Ами аз не твърдя , че науката е обяснила защо нещата се случват по един или друг начин - просто при едни болни се развиват благоприятно, а при други става възможно благодарение на терапията. Не зная какво е твоето заболяване, но ти не си ли усетила подобрение в състоянието си по време на бременностите?

# 3 387
Бих припаднала, вероятно. Тъпо звучи, но зависи как се е стигнало до правенето на това изследване. Ако съм в рисковата група като възраст и наследствена обремененост, може би бих прочела много, ама много внимателно тълкуването на риска, например това:

Повишен риск при самостоятелно провеждане

Условно за „повишен риск” се приема, този който е по-висок от 1:250 (например 1:170. Това означава, че 1 от 170 бременни може да роди дете с болест на Даун). Такива, много често „фалшиво положителни”[13] резултати се срещат:

·при 5-6 % (5-6 на 100) от бременните жени под 36 години и

·при 40 % (40 на 100) от бременните жени над 36 години.

При риск по-висок от 1: 250 (0,4%) и при всеки друг риск, които е неприемливо висок за бременната се обсъжда „амниоцентеза”.

От бременните с риск по-висок от 1: 250 само при 1-2 на 200 жени се намира действително болест на Даун и много рядко друга хромозомна болест, дефект на невралната тръба или дефект на коремната стена.

--
Едно към шейсет и пет е много голям риск, и или бих отхвърлила всичко нататък и бих живяла в страх докато се роди бебето, или бих отишла на амнио, та поне да се разбере с по-голяма точност.
И аз щях да припадна, но отказах категорично амнио. Отидох на 3Д при най-известният лекар и добре, че го направих, иначе щях да умра от страх. След това четох и установих, че всъщност това число нищо не означава, защото е вероятност за нещо което или е вярно или не е Simple Smile.
Как се е стигнало ли? Стандартно било.
Все пак, със съпруга ми още, когато се разбра, че съм бременна, говорихме за много неща, включително и за вероятността за евентуални здравословни проблеми и това, което, още към момент 2 чертички решихме, че каквото ни се роди, такова ще си гледаме Simple Smile.
Затова още в началото предупредих моя лекар, че никакви рискови прегледи не искам, но той явно не е могъл да осъзнае, че всъщност БХС е рисков Simple Smile (в нашия случай).
С втората бременност, не съм правила такива неща. Само едно 3Д да спазя традицията, според съпруга ми и то беше излишно, но пък аз си мислех, ако се налага някаква бърза намеса след раждането, да сме подготвени.

# 3 388
Не зная какво е твоето заболяване, но ти не си ли усетила подобрение в състоянието си по време на бременностите?

Ами не, само че обикновено симптомите не са силни, но за сметка на това постоянни и вече не ми правят впечатление... Въпросът е защо въобще успях да забременея без да се опитвам дори (случайност си беше и всеки път се пазехме) и да износя безпроблемно и двете си деца? Явно не всичко е така, както го пише някъде и както го четем... Преди години се бях забила в дебелите книги и се шашках, че един ден ако реша да имам дете, то ще е с цената на голям риск за мен и/или за бебето... На практика не беше така...

# 3 389
  • София
Поне за мен болднатото е лесно за разбиране - при автоимунните заболявания имунната система работи активно и атакува собственото тяло, и понеже една оплодена яйцеклетка е наполовина с чуждо ДНК, то имунната система  на жената атакува яйцеклетката по-усилено (защото е станала агресивна вече към собственото тяло), и затова е трудна имплантация. Възможно е да атакува още на ниво сперматозоиди. За да настъпи бременност,  на жените им дават лекарства, които явно потискат леко имунната система, и страничен ефет от това е подобряването на състоянието на жената. Подозирам, че при теб спонтанната бременност е постигнала същия ефект, но натурално, без лекарства, и затова си се чувствала добре. А защо си забременяла ли? ХодИ и пали една свещ за благодарност, целувай килимчето или каквито там ритуали ти предписва религията ти, че си се оказала в "онази" част от статистиката - в онези 5 или 1 ппроцента, които са извън интервала на обичайното.

Алудра, по "мое" време това, което се правеше, беше ехограф за регистриране на бременността, обикновена кръв и урина заради вероятността за гестационен диабет при бременните, и туй-то! Никой не ми е предлагал да правим допълнителни изследвания, но вероятно аз и не бих се съгласила, освен ако не се наблюдаваше някакво изоставане в развитието на бебето.

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 17:42 от Andariel

Общи условия

Активация на акаунт