Бебеправене Тема 17 - Голяма радост у дома, на теста се е появила втората черта!

• 19 964
  • 714
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Тоалетните са най-рискови, но като цяло не е добре. Има риск. В повечето  случаи двойките ги дават на някой близък да ги гледа известно време.

# 571
Гери, нали знаеш, че особено първите месеци не е хубаво да пипаш котки?

Извинете,че се намесвам, но това не е вярно. Може да си пипа котки колкото иска. (е, чисти и  домашни разбира се) За съжаление котките са набеждавани за преносители на токсоплазмозата, но истина е че такива случаи са рядкост. Достатъчно е да си мие ръцете след след пипането и да пипа тоалетната с ръкавици. Всичко останало е пресилено. Аз бях бременна и гледах котка, като през цялото време тя спеше при мен. Проблеми не съм имала.

Скрит текст:
Тoксоплазмозата е рядка болест, пренася се най-вече чрез консумация на недобре сготвено месо или замърсяване с кръв на храни, също и от недобре измити зеленчуци. От недобре измити зеленчуци и лоша хранителна хигиена може да се хване още една опасна за бебето инфекция - листериоза.

Токсоплазмоза по време на бременност може да се хване и от котка, при следните обаче условия:

Котката да излиза навън и да яде сурова жива храна. Котка, която живее в апартамент и се храни с Уискас не може да има токсоплазмоза.

Жената да не е била заразявана от токсоплазмоза преди това, иначе ще има имунитет. Това е трудно да се знае, защото обикновено това заболяване протича леко или почти без симптоми, трябва да се наприви тест.

Жената може да се зарази само от пряк контакт с изпражненията на котката - нещо което повечето хора избягват и без да са бременни - и след това докосване с мръсни ръце до устата.

Препоръчва се бременна жена да не се занимава с почистване на тоалетната на котката си, ако тя излиза навън, а ако се налага да го прави - да слага гумени ръкавици и да си измива ръцете. Също да не работи със земя без ръкавици, да спазва добра хранителна хигиена, да не яде недосготвено месо.

Самата котка може да пренася токсплазмоза само веднъж в живота си - в течение на няколко седмици наскоро след първия си контакт с паразита. Това значи че изпражненията й са заразни само веднъж през целия й живот.

Дори и с всички тези условия налице и заразяване на бременната, шансът за заразяване на плода не е 100%, а нещо като 30, приблизително усреднено за различните периоди от бременността. Заразяването на плода също не винаги ще значи увреждане.

Накарая, тоскплазмозата е рядка болест. Наскоро бяха ми попаднали данни, че в САЩ годишно се раждат около 3000 деца с увреждания от токсоплазмоза (по всички посочени начини, не само от котки). На 300 милиона или колкото са там американците, това е много малък процент. А почти всяка уважаваща се американска къща има котка, която при това излиза в градината, яде се доста месо и домакинята обича да чопли нещо по градината. В някои части на Франция процентът е по-голям, заради националната кухня.

Разумните предпазни и хигиенни мерки по време на бременност са задължителни, както и винаги, но митовете са си митове. Аз например цял живот съм в непрекъснат контакт с котки, по друг повод правих тест за токсоплазмоза наскоро и е отрицателен. Значи досега за толкова години и от толкова котки заразяване не е имало.

Много по-реален съвет за бременна жена би бил да не се храни по заведения, да не купува готови салати и дори желателно готови готвени яденета. Ако трябва да се храни на заведение да взима само добре термично обработени храни. Ако все пак купува готвени яденета те да се прогряват стрателно преди консумация. Да измива зеленчуците и плодовете много добре и особено да внимава за стриктна хигиена при обработката и съхранението на сурово месо, както и риба.

Извинявам се за отклонението.  Embarassed

Иначе по темата (ако изобщо някой го интересува де....) на мен ми остават 6 дни до цикъл а признаци нямам. Изнервено ми е и едва ще дочакам 11.11.

# 572
  • София
Това, че при вас всичко е било наред, не означава, че няма и други случаи. А аз знам за такива, но не искам да стряскам никого. Питам се само щом сте толкова сигурна, дали може да поемете отговорност като гарантирате, че нищо няма да се случи? Заразяването от козина е рядко, но не невъзможно! Вирусът се изолира и по козината.
И си мисля...дали си струва риска?

# 573
Аз съм позабравила,че отдавна се бях интересувала от токсоплазмоза,но по принцип тя не се ли хваща от сурово месо,а след като дом.котка яде само консерви или гранулирана храна(и не излиза навън),не би ли трябвало да няма проблем? newsm78
С 1-та си бременност съм си пускала изследване,защото родителите ми имат котка,така че ,който има някакви притеснения, винаги може да се тества ,за да е спокоен!  bouquet

Последна редакция: нд, 04 ное 2012, 21:52 от -Bibo-

# 574
Няма да споря. Не приемам аргументите ти. Не са вярни. Не знам какви случаи знаеш, но и да има такива те са рядкост. Стига вече сме набеждавали котките, аман.......Не мога да гарантирам, че нищо  няма  да се случи, но ти ще гарантираш ли, че ще  се случи?  Thinking
Най-важното за всички ни тука, още в самото начало на темата (преди доста месеци) е да забременеем. Всичко останало е лична преценка на всяка от нас. Кой ще пипа котки и кой не, всяка от нас сама си решава.

-Bibo-, точно така е  Peace

# 575
  • София
Няма да споря. Не приемам аргументите ти. Не са вярни. Не знам какви случаи знаеш, но и да има такива те са рядкост. Стига вече сме набеждавали котките, аман.......Не мога да гарантирам, че нищо  няма  да се случи, но ти ще гарантираш ли, че ще  се случи?  Thinking
Най-важното за всички ни тука, още в самото начало на темата (преди доста месеци) е да забременеем. Всичко останало е лична преценка на всяка от нас. Кой ще пипа котки и кой не, всяка от нас сама си решава.

-Bibo-, точно така е  Peace
И кое точно не е вярно в аргументите ми? А твоите какви са?
И защо аз да гарантирам, че ще се случи? Да не се случи не е страшно, страшното е ако се случи. И точно затова попитах дали си струва риска.  newsm78
Въпросът ти няма смисъл...
Сама казваш - въпрос на преценка. А ти твърдиш, че е невъзможно. Дано никога не се убедиш в обратното!

# 576
  • София
То моето яде основно на гранули! Само скоро яде консерва онзи ден, защото бях забравила храната му в работата и купих от денонощния магазин едно пликче консерва  Sad и от години е на гранулки горе-долу 15г.... Домашно е... Аз още тази седмица ще си направя изследване за токсоплазмоза и ако имам имунитет, ще е добре... А пък тоалетната, се разбрахме одеве с мъжът временно да ме отмени  Grinning
Ето го, запознаете се с него  Mr. Green Саймън - Симчо (от породата му)

# 577
  • София
Моля, който се интересува да прочете поне втория абзац и спирам. Всеки си има глава на раменете и носи отговорност за действията си:
http://www.moetodete.bg/bremennost/toksoplazmoza.html

# 578

veseto87,  лека нощ !   bouquet

На всички останали момичета - стискам ви силно палци и се надявам да стане това което искате ! Успех !  Hug Надявам се скоро да се видим в отчетните, дай Боже Simple Smile

П.С. Гeритo, сладурче разкошно !!!!  Heart Eyes

# 579
Здравейте моичета  Simple Smile
Леле толкова много сте изписали че едвам смогвам да ви изчета за малкото време което имам и докато се наканя да пиша то или стане доста късно или на мен ми се доспива smile3507
Та сега май дойде ред а и да ви питам нещо вие след бебеправене по колко време си полежавате ...

# 580
Сао- аз да ти кажа хич не вярвам в тази схема с лежането, не че съм за пример,но от мързелче лежа по 3 4 5мин сигурно, нека кажат и другите

# 581
  • София
Аз съм лежала и повече. Честно казано понякога съм се мила чак на сутринта. Все пак това си е моят мъж, не виждам нищо неприятно в цялата работа.

# 582
Аз съм лежала и повече. Честно казано понякога съм се мила чак на сутринта. Все пак това си е моят мъж, не виждам нищо неприятно в цялата работа.
И аз така... и не умишлено съм отлагала до сутринта, просто заспивам приятно   Embarassed Иначе да стоиш на свещ или челна стойка ми се вижда вятър работа...най-малкото смешно  Crazy

Ивчееее....айде пиле в кревата....че след малко ще съмне  Wink ...какво се мотолявите още с господина???  newsm78

# 583
Ми и аз като се змизля незнам дали да вярвам но все пак... но и не мога да издържа да си седя така много време ...
Замисляли ли сте се колко лесно забременяват момичета и жени които не го искат да речем от един път (вътре) или скъсан презерватив или какво ли още не ...
Ание тук с месеци и повече се надяваме и пак нищо ... и в този случай излиза че не е чак толкова лесно ...

# 584
  • София
Аз пък след всеки секс съм си вдигала крачетата горе и си лафим мъжът ми, докато той си изпуши двете цигари  Mr. Green и после заспивахме ... И аз не съм се къпала след секс, когато почнахме с опитите. А принципно след секс, веднага в банята.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт