как да се науча да не ми дреме ...

• 15 955
  • 283
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Потърпи още малко,после ще свикнеш   Crazy ...И аз съм била в твоя случай,много се ядосвах,но сега след 25год.с него виждам,че напразно съм си хабила нервите,оправия няма...важното е да държи на теб,децата,семейството

# 16
  • София
Добре де, Доли, и като как аз да позная (ако аз съм жена му), че държи на семейството, като постъпва така - изнася се вечерно време по кафенетата, все едно е ерген, вместо да е при жена си и децата си! Дори да не говорим за помощ, то не му ли е домъчняло цял ден за тях, не усеща ли, че като близки хора те искат да са с него? На мен ми звучи като "той иначе е добър човек, само като се напие става лош".
Явно човекът си има едно верую какво е мъжествено, и си го спазва, освен ако не е много удобно извинение. Не зная кое е по-лошо - вярването в мъжката роля тип "децата са на жената", или егоизма и дистанцираността му от семейството.

# 17
  • София - Рим и обратно
Потърпи още малко,после ще свикнеш   Crazy ...И аз съм била в твоя случай,много се ядосвах,но сега след 25год.с него виждам,че напразно съм си хабила нервите,оправия няма...важното е да държи на теб,децата,семейството
#Crazy
И как точно държи на децата и семейството? Ти след 25 години ли реши, че това е важното, и че това е показателя?

# 18
  • Варна
Нищо не връща съпруга така, както новата прическа, блясъка в очите и цветята от чужд мъж /нищо, че сама си ги купуваш/.
Защо се оставяш да те третират като даденост? Малко личен живот на никого не е навредил.
Обличаш се, взимаш си чантичката и беж на кафе с приятелки. Предполага се, че този мъж все пак не е съвсем малоумен и няма да причини тежки телесни повреди на децата за двата часа, в които те няма.

# 19
  • Пловдив
Мадам Тиква,не ти е лесно.Болна,гледаш две деца,а мъжът ти пие питие някъде.Грозна работа.

Няма да спре да ти пука.Но и него трудно ще промениш.Ако настъпиш силово да го променяш,ще се опъва повече.Опитай по заобиколния и нежен начин.Ти си го познаваш най-добре

# 20
  • София - Бургас
Веднъж настъпила ситуация - тя се повтаря, после пак и пак...щом така може - що пък не! Той иска всичко - добра съпруга, перфектна домакиня, дете, и бебе, и свобода...Няма лошо, стига да съумееш да организираш времето си, намирайки правилен баланс.   Промени това, не знам как - ти си знаеш и познаваш съпруга си най - добре. Аз лично не бих допуснала подобни ситуации в живота си.
Успех, ще се справиш. Вървиш по правилния път! Hug

# 21
По повод заглавието и аз се записвам в темата.
И аз много искам да се науча да не ми дреме ... Все още съм съвсем преди старта.
Дано да науча нещо.И да успея ..

# 22
Приятно ми е - Богиня! е права.  Peace
По едно време и аз бях така. Аз вкъщи с малката по цял ден, ако изляза пак ще е с нея. Ако случааааййййно седна на кафе с приятелка, ще е за 20 мин. не повече, защото малката ме дърпа да ставам. Той, свободен(сам си е шеф) - на кафе с приятели, аз вкъщи гледам детето.  Naughty Много се дразнех, няколко пъти му се ядосвах. Накрая оставих малката с него и той я мъкнеше навсякъде, да види какво е.
Намерих си други занимания, отделих си време специално за мен и вече не му се връзвам толкова. Ако излезе навън с приятели - супер, повече време за мен.  Whistling Най-важното определено е, да не те приема за даденост.

# 23
  • София
Вие двете с Боги давате такива съвети "оставяй му децата и излизай", но забравяте, че за тази работа трябват двама. Тя хубаво ще иска да излезе, но той дали ще е навит да гледа детето? как ще стане тази работа, като той и сега си измисля оправдания да не е с детето, че то щяло да се дави или каквото там беше? А за това да мъкне дете със себе си навсякъде, и то при сегашното му поведение и мислене, направо е мисията невъзможна! Аз не зная как така се оставя дете на някого насила. Какво правиш, дебнеш го да се върне и да седне на дивана, ти си облечена за излизане под пеньоара,и докато кажеш "здрасти, мило", за секунди хлопваш вратата, докато не се е усетил ли? Щото, ако каже "не искам, не мога, имам работа, излиза, мъжете деца не гледат...",  какво ще направиш, как ще му го оставиш, като очевидно не иска да се занимава, или ще му препречиш вратата да излезе преди теб? Трудно ми  е и да си го представя дори на картинка как мъж, който се смята в правото си да прави каквото иска и да е свободен, ще вземе да се кротне и да гледа деца вкъщи, и ще откаже среща с приятели или да отиде за риба, за да може жена му си прави прически и се шматка с часове по кафенетаата и улиците.

# 24
Тази ситуация с кафетата вечер от скоро ли е или и преди е било така?
Питам, защото си мисля, че на мъжете им трябва време да свикнат с новата ситуация у дома. В никакъв случай не го оправдавам, но след появата на второто ни дете, забелязвам някаква странна промяна и в моя мъж. Естествено нещата ескалираха и стигнаха до скандал, което в нас е рядкост.

# 25
Олеле защо влязох да чета ooooh!
Знам дразнещо е единия да гледа децата и къщата , а другия да пие кафенца.но погледни от неговата страна , може би иска да разпусне малко , и преди съм казвала , някой мъже ходят за риба , други играят футбол ...и.т.н. всеки мъж иска да разпусне , какво и ние.Моя пък сяда на компа и си пуска филм , как ме хваща яд , като малката ревне , а той зяпа нещо и не и обръща внимание.но знам , че е много изнервен от работа и така извежда излишното напрежение от него си.аз също като драсна чертата и излизам с приятелки на кафе , мъжо веднъж не ме е спрял.
Трябва да намерите средата това кой с какво разпуска.излез и ти даже и сама , ако не с приятелки , разходи се малко по магазините ей така безцелно.

# 26
  • Пловдив
но погледни от неговата страна , може би иска да разпусне малко , и преди съм казвала , някой мъже ходят за риба , други играят футбол ...и.т.н. всеки мъж иска да разпусне , какво и ние.

Разбира се,че всеки има нужда.Но трябва да се избира момента за разпускане,а не когато му кефне на него.Тя е болна,едва диша,били са й урбазон,а той отива да разпуска.На нея оставя двете деца.
Не ми се струва нормално.Половинката не ме е оставял така.Случвало се е да има планиран риболов,а аз да се разболея.Веднага се обажда на аверите,че няма да ходи и си ме гледа болна+детето.
Аз също никога не бих го оставила така и да си изляза.Отменям срещата и това е .

# 27
  • Burgas, Bulgaria
момичета аз не съм цербер-естествено ,че ще пие едно след тежък ден ,но последно време такива дни няма.Не мога да му оставя децата ,защото той не иска да остава сам с тях...
Искам да се науча да изключвам , а не мога ... Имам чувството ,че ако спре да ми пука дали се прибира или не , ще спре да ми пука на цяло за него , а това никак не звучи добре ....

Pink  - с първото дете беше прекрасен , сега се прави на голям мъж.
Може би проблема си е изцяло мой- аз не съм такава и очаквам същото от него, а той е друг чешит ...

# 28
О това , че си била болна не съм го разбрала Tired сори.... така е друго реално , тъпо е щом те е оставил сама в тази ситуация.
Той друг път излиза ли често?

Моят мъж веднъж изобщо не ми помогна , когато малката домъкна един вирус от яслата повръщане и Т , лижеше си с спалнята и гледаше новините , а аз болна се занимавах с детето.много се ядосах , ама много толкова гадно ми стана/питам го защо прави така , а той да не сме го заразили , че болен не му се ходело на работа Confused след известно време и той се разболя , ние ли му го лепнахме от работа ли...бях се зарекла да не му помогна с нищо , ама...на сърце бе не трае , бях до него , давах ми лекарства , завивах го и т.н.До като беше болен му казах"а видя ли сега какво е като не можеш и вода да станеш да пиеш"наистина му стана тъпо , за това , че тогава не мие помогнал.
Вие говори ли сте по тази тема , каза ли му , че те е огорчил оставяйки те болна с децата

# 29
  • Burgas, Bulgaria
Снощи като се прибра го питах защо така прави , а той отговори - Какво  правя ?Наглец , много ми е мъчно , ужас ...... много .....
е сега ми звънна , да ме водел на лекар , защото от 20дни се мъча като грешен дявол и казаха ,че трябва да ми направят снимка ,че май съм с пневмония . И не съм отишла , не защото съм принцеса, която трябва да закарат ,а просто живеем извън града , а не искам да мъкна бебето по извънградските автобуси и по болниците ..... та му казах ,че няма никъде да ходя докато не спре да се подиграва с мен ......Завел детето на градина и вместо да си дойде ,че е много ''загрижен за жена си '' отишъл пак на кафето ..... - нахалник ..... леле от яд още повече не мога да дишам .... ужас ....
не знам , дърто магаре , как се постъпва в такава ситуация ......?

Общи условия

Активация на акаунт