Прекратяване на договор с мобилен оператор без нерви - как?

• 15 082
  • 12
  •   1
Отговори
Изчетох десетки статии по темата в гугъл и все са противоречиви, та споделете от личен опит как най-безболезнено да се отърва от Глобул и да се прехвърля към Боб? Договорът ми с Глобул изтича на 12.10.2012г.

# 1
  • на изток от рая
Не знам как, но нещо датата...Кога ти изтича договора, казваш? На 12.10?

# 2
още съм на октомврийска вълна  Grinning
на 12.12.2012 изтича

# 3
  • Italia
Аз съм пред същата дилема - попитах в офис на Глобул, казах ми, че е достатъчно да отида на датата на изтичане на договорът и да го прекратя. В случай, че отидеш по-рано дължиш таксите до края на договорът. Предложиха ми да отида след излизането на последната фактура (при мен е 15.12, договорът изтича на 01.01) и да поискам прекратяване на договорът - няма да има такси.
Въпреки всичко ми се върти някакво заявление с входящ номер около месец преди изтичане на договорът, ей така - за всеки случай Simple Smile

# 4
  • София
Ако искаш да запазиш номера - след  01.12 отиваш в офис на БОБ и подаваш заявление да прехвърляне на номера. После двата оператора ще се оправят и от БОБ ще те извикат да вземеш новата СИМ карта със стария номер. При мене минаха 4 -5 дни. След 12.12 - ще си платиш последната сметка към Глобул и край - щастлив  развод. Поне при мене така протече развода със запазване на номера.
и да не забравиш преди това да прехвърлиш контактите от сим картата на Глобул на друго място, да не загубиш нечии телефонен номер.

# 5
Aко намериш отговор на този въпрос, значи и ваксината с/у СПИН е съвсем реална перспектива.
Пожелавам ти успех! Аз вярвам!

# 6
  • Стара Загора
Отиваш в някой техен офис-магазин поне един месец предварително и пишеш молба.Описваш в свободен текст защо искаш да си прекратиш договора изчакваш две седмици и готово!

# 7
Ако искаш да запазиш номера - след  01.12 отиваш в офис на БОБ и подаваш заявление да прехвърляне на номера. После двата оператора ще се оправят и от БОБ ще те извикат да вземеш новата СИМ карта със стария номер. При мене минаха 4 -5 дни. След 12.12 - ще си платиш последната сметка към Глобул и край - щастлив  развод. Поне при мене така протече развода със запазване на номера.
и да не забравиш преди това да прехвърлиш контактите от сим картата на Глобул на друго място, да не загубиш нечии телефонен номер.

Точно така е - преди месец минах по този път. Бързо и безпроблемно.

# 8
Аз отидох до офис на м- тел и пуснах едномесечно предизвестие за прекратяване на договор и същата вечер се оказа, че са ми прекратили договора от същия ден. На другата сутрин отидох да попитам какво става и защо сим- картата ми не е активна. Оказа се, че служителката е направила грешка и е прекратила договора ми без това предизвестие. Като капак- не можаха да ми възстановят номера, за да си го прехвърля към боб (както исках от самото начало). Вече с нищо не могат да ме изненадат тези мобилни оператори.

# 9
Имам въпрос малко не свързан с темата.Мога ли да подам жалба срещу Мтел в Комисията за защита на потребителите,защото от там ми казаха ,че не се занимават с жалби срещу мобилни оператори .

# 10
Подай жалба към Комисия по регулиране на съобщенията и съответно копие до мобилния оператор! Peace

# 11
И последно кое по -безболезнено - да се прехвърлиш на друг оператор  или един месец предварително да подадеш молба. newsm78 Доколкото знам вече нямат право да преподписват, без наше съгласие, договорите ..Попаднах на този блог, който е много полезен http://kalinu.blogspot.com/2012/03/blog-post_25.html 

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 16:17 от Amantes de la siesta!

# 12
Молбата,за прекратяване на договор с М-тел как трябва да бъде написана newsm78

Общи условия

Активация на акаунт