Номинации 2012 (сатирични или не съвсем)

• 106 034
  • 3 337
  •   1
Отговори
# 345
  • Galaxy 13197853088
"На всеки километър" - за не предаващи се спамъри и др. готови да се бият до последна капка мастило.

# 346
"На всеки километър" - за не предаващи се спамъри и др. готови да се бият до последна капка мастило.

Е, това е Шотландският боец. Дайте да не си изреждаме едни на други любимите филми, а да обобщим предложенията до момента, да видим кои се припокриват и да решим кое да остане.

# 347
Улица Сезам за приятно разсеяните и бавно схващащи, както и правещите се на такива.

# 348
  • Mars Hotel
"Портретът на Дориан Грей" - вместо досегашния Златен профил

# 349
Т.е. ще се влага съвсем нов смисъл в категорията?  Thinking

# 350
  • Mars Hotel
Не знам дали е нов смисъл. За мен всички тези, които отделят много време за напасване на аватари и подписи и постоянната им смяна са малко или много Дориановци. Суета, твоето име е ... (напишете по избор) Laughing

Но това не е задължително да е лошо, разбира се.

# 351
Персонажът на Дориан е противоречив и същността драстично се разминава с фасадата. В известна степен това се отнася за всички, но защо изцяло положителната номинация за златен профил да се замества с "пипнал си се с лъскаво аватарче, ама кой знае какъв караконджул си в действителност".

# 352
  • Mars Hotel
Е, аз изобщо не влагам "пипнал си се с лъскаво аватарче, ама кой знае какъв караконджул си в действителност" в предложението. Ако е много двусмислено, няма да я има тази категория, какво толкова.  Laughing Или по-скоро няма да я сменяме.

# 353
Е, ама гледайте заглавието, не задълбавайте в литературни анализи, иначе доникъде няма да стигнем.

# 354
  • Mars Hotel
Точно това беше идеята ми, само заглавието.

# 355
И освен да не се задълбава, добре би било и категориите да са по-стегнати като брой, защото наистина, както вече писа някой, бързо доскучава на публиката.

# 356
"Ама и време за книги ли ви остава, предвид постоянното киснене в този форум" --- Отилия

# 357
Само по себе си "Портретът на Дориан Грей" не означава нищичко. Звучи фенси вероятно, но ако се пренебрегва съдържанието е голяма стъпка назад от досегашната формулировка на категорията.
А и не може всеки да се абстрахира от съдържанието на посочените заглавия, ей така, с усилие на волята. Досегашните категории също предлагат известна двусмисленост и това не се приемаше добре миналата година.

На-на-най-на-на-на-най-на също звучи добре и има горе долу толкова съдържание, щом няма да се взима предвид за какво се отнася заглавието.
Светлица - нищо лично.  Peace

# 358
  • София

Е, това е Шотландският боец. Дайте да не си изреждаме едни на други любимите филми, а да обобщим предложенията до момента, да видим кои се припокриват и да решим кое да остане.
Шотландския боец аз го виждам не като спамър, а като човек, който е настроен да "обезглави" всички по пътя си независимо от темата, независимо дали има някакъв повод или не.

# 359
  • Mars Hotel
Добре, но по тази логика никое от литературните заглавия не би трябвало да се използва. Защото какво означава Дон Кихот само по себе си? Или Мадам Бовари?

Общи условия

Активация на акаунт