Отговори
# 195
Книгата съм я чела, както и съм прилагала диетата. Тя се базира основно на протеините.  В по-голямата част от диетата се храним само с протеини и белтъчини, което супер много натоварва организма и органите на човешкото тяло. Има доста инфо в нета за отрицателното въздействие на Дюканската диета и обяснено логично как и защо.

90 дневната съм я спазвала 2 пъти   - първият път преди години, а вторият път след раждането, като през бременността бях наддала много. Ти си правиш собствени заключения, че щом съм я спазвала 2 пъти, значи не е трайна, но не знаеш как  са стоели нещата. Плюс това смятам пак да я започна, но не защото съм наддала отпреди няколко месеца когато я приключих, а защото искам още да сваля. Глупаво е да се правят изводи, че щом ще я спазвам пак, значи не съм отслабнала трайно. Не се смъкват бързо килограмите, то и не е препоръчително. Такива диети с лъжливи обещания за бързо смъкване трябва да се избягват. Изобщо каквото и да спазва човек - определено си трябва воля.

Не мисля, че изказването ми е крайно, нито пък е мой извод. Това са факти, които могат да бъдат проверени.

И не всяка диета е вредна. По-скоро хаотичното и неправилно хранене е вредно. Не че изтъквам 90 дневната диета, но в нея ми харесва това, че се храниш с всичко - белтъчини, въглехидрати, варива, плодове... само че разделно и в различни дни. Направо си е разделно хранене, което е много полезно за организма. Докато при Дюканската се яде едно месо и туй то. Пък само месо не става.

# 196
⅞ ...and Happily Ever After, много ти благодаря за инфото  Hug. Мисля да не се сприятелявам с Дюкан засега, а да пробвам 90-дневната диета. Като цяло ще ми е труден само водния ден  Rolling Eyes
А кафе позволено ли е да се пие?  newsm78 /извинявай за тъпия въпрос, ама ако не пия поне 1 кафе сутрин, после цял ден съм нещо ужасно..... ooooh!/

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 12:06 от Чочиии

# 197
Ама как ме настъпхте по мазолите Wink И на танци ходя, но в клуб Нашенци вече година и нещо и съм на 90 дневната от няколко дни. Преди година с приятелят ми я правихме, при него имаше повече ефект. Но сега имам време всеки ден дая си готвя и мога да правя диетата, че си изисква време. А,че с 90 дневната може да се яде сладко...днес ми е точно този ден  Twisted Evil

# 198
⅞ ...and Happily Ever After , както вече казах всеки си има глава на раменете и си решава сам ! Аз съм Дюканка от почти две години / 4 месеца , от които бяха отслабващите / и единствените странични ефекти , които имам са че изглеждам добре и се чувствам добре ! Както и много други , които са подходили сериозно към този режим. Освен това във всеки един фитнес ще ти препоръчат именно този вид хранене , не само за отслабване , а и като начин на живот. Естествено не визирам първа и втора фаза , през които всъщност трае отслабването и въглехидратите са силно ограничени / не изключени /.
Аз съм избрала Дюкан , ти 90 ДД , други Зоната , четвърти Аткинс , пети минус 60 и т.н. и всеки намира неговия начин за справяне с килограмите за правилен.Не съм искала да принуждавам Чочиии да следва Дюканските канони , нито ще я убеждавам , че за мен 90 ДД не е правилен вариант.
Само да вметна , че 90 дневната диета не е разделно хранене , а раздЕлено хранене ! Разделното хранене е нещо съвсем друго.  
Нека да не спорим - просто не е хубаво да се правят изводи кое е вредно и кое не. Цялата история с това колко е вреден Дюканския режим тръгна от диетолозите , чиято работа драстично намаля след успеха на режима.

# 199
Privet na vsi4ki   bouquet
Imam edno pitane, ako nqkoi slu4aino e zapoznat, izprateni sa mi pari 4rez ManeyGram, no problemat e 4e moga a gi iztegle samo az, a az nemoga da mradna ot ka6ti pone o6te 15-tina dena. Ta vaposa: kolko vreme mogat da me 4akat tezi pari?
Blagodarq predvaitelno  Hug

# 200
Аз да се включа по темата с диетите. Я ме светнете каква е тая практика диетолозите да изписват хранителни добавки във вид на таблетки на своите пациенти? Какви са тея хапове, от къде идват ... диетолозите ги продават на пациентите. Отделно се прави и индивидуална програма (диета или хранителен режим все тая) на всеки пациент.

# 201
  • там където ме зове сърцето!!!
Хайде и аз да се включа по въпроса с диетите.
Пробвала съм и Дюкан/не много стриктно -просто за мен подсладителите са отрова  / отслабнах петте кг ,които исках.
Моя много добра приятелка също я прави - стриктно година и половина ...вярно е отслабна много , но и се появиха проблеми и след много ходене по мъките и лежане в различни отделения  установиха причината и мненията на лекарите, че всичко се е отключило заради диетата на Дюкан .
След раждането на малкия правих 90дневна -това е режима подходящ за мен Peace .Всеки ден си знам какво ще се готви  Mr. Green  и не се изключва нищо от храните просто се яде в определен ден  Wink Признавам , че не спазвах съвсем точно -ядях сурови ядки всеки ден и прескачах водния ден и въпреки това имах ефект Peace
Майка ми сподели, че хроничния и колит се е повлиял супер от този начин на хранене.
Аз да се включа по темата с диетите. Я ме светнете каква е тая практика диетолозите да изписват хранителни добавки във вид на таблетки на своите пациенти? Какви са тея хапове, от къде идват ... диетолозите ги продават на пациентите. Отделно се прави и индивидуална програма (диета или хранителен режим все тая) на всеки пациент.
Не съм ходила на диетолог и не знам каква им е практиката , но смятам ,че аз самата мога да преценя кое е най-доброто за мен и моето тяло .Когато организма ми се нуждае от нещо смятам ,че в този момент ми се яде точно това ,което ще ми навакса нуждите .Когато човек няма проблеми с обмяната може лесно да се справя с килограмите  Mr. Green
Отговора ми на твоето питане е - бизнес -със всичко -дори и с човешкото здраве  Confused

# 202
Privet na vsi4ki   bouquet
Imam edno pitane, ako nqkoi slu4aino e zapoznat, izprateni sa mi pari 4rez ManeyGram, no problemat e 4e moga a gi iztegle samo az, a az nemoga da mradna ot ka6ti pone o6te 15-tina dena. Ta vaposa: kolko vreme mogat da me 4akat tezi pari?
Blagodarq predvaitelno  Hug

45 дни

# 203
 Blagodarq  _Nat_    bouquet

# 204
  • Русе
Какво значи термина "правилна обмяна на веществата", ей това се чудя аз  Grinning?

Пример: двама човека се хранят с една и съща храна в еднакви количества и се движат общо взето еднакво, изразходват еднакво енергия. Кой е "ненормалния", болния или с нправилна обмяна :

1. Този който изразходва пълноценно храната и неизползваната енергия трупа във вид на масчица
 2. Другия, който като глистав  Mr. Green изразходва и отделя напразно храната, без някакъв спомен в организма му.

Въпросът ми е съвсем сериозен!

# 205
Ти сега май описа мен и мъжа ми  Mr. Green

# 206
Чочи, кафе може да пиеш. Мислех да ти пиша лично, ама виждам, че май има и други, които ги вълнува. Аз не винаги точно съм спазвала диетата, но общо взето съм се придържала към нея. При мен резултата беше 10 кг за 2 месеца. Гладна определено не съм стояла. За водния ден не се притеснявай, той е чак 29-ти, като ако не можеш да го издържиш го заместваш с плодов. И понеже водният ден винаги се пада след плодовия ще ти се получат 2 плодови. Или просто преминаваш пак към първият - белтъчният. Но има и друго. Аз бях свикнала да хапвам повече на едно ядене, но като започнах диетата стомаха ми се засищаше и от по-малки количества, вече нямах това свирепо чувство на глад и привикнах. Така че до водният ден ще си "тренирана".
Най-важното от диетата е винаги закуската да ти е един вид плодове, а вечерята да е най-късно в 20 часа, защото биологичният часовник тогава започва да преработва постъпилата храна и "не е настроен" за приемане на нова. Това простичко го казвам.
В темата за диетата им дадени примери кой ден кои храни можеш да хапваш, защото аз в началото не знаех кои влизат в графа "белтъчини и протеини" и ми беше много оплетено.

А и да не спазва човек диета е хубаво да избягват вредни храни като чипсове, снаксове, всякакви пръчици, пържено, запържено, полуфабрикати, салами, изкуствени подсладители и т.н.

Моята дъщеря като малка не я ограничавах в тези храни, малко  бях като кон с капаци и сега е с много обострен гастрит, големи болки, с язвички на лигавицата на стомаха. Сина ми здраво го ограничавам - не му давам храни от този сорт, поне засега - докато мога да контролирам какво яде и какво не.
Наистина е труден избора, защото май не останаха полезни храни.

Рамлим, какво точно питаш, не разбрах?

# 207
  • Русе
 Ами питам това:

Защо на "болния" човек  Mr. Green , дето яде като ламя по един самун 'ляб на ядене и по кило пържоли, а не надебелява, му казват че си е редовен, а на нас ни казват че не ни била добре обмяната на веществата ? При положение, че каквото хапнем - ополозотворяваме перфектно, а  неизползваната енергия съхраняваме ... на определените за целта  места  Joy .

За мен природосъобразно, естествено и нормално е като се похапва повечко от колкото е нужно- да се дебелее, просто завиждаме на тези, които не дебелеят макар и да ядат повече. Природата не би създала прави тръби, през които да минава храна, без нищо друго да се случва, би трябвало храната да се преработва и да се отделя енергия. Излишната зарежда шкемб.... ОПС-С-С  Mr. Green акумулаторите за резерв !

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 16:23 от ramlim

# 208
⅞ ...and Happily Ever After, благодаря ти за изчерпателното инфо  Hug. На мен ми трябват около 15 кг да смъкна, но и на 10 кг ще съм доволна  Wink.
Относно вредните храни-от няколко месеца изобщо не купувам такива чипсове, снаксове и всякакви пръчици и на никого не му липсват.... Rolling Eyes

# 209
Моят мъж е манияк на сладко. Нощем става да "мишкосва" както той си го нарича. Яде тестени закуски на работа, яде салам  Mr. Green всеки ден за обяд на работа във вид на сандвич. Яде пържено и един самун ляб на вечеря. Обаче постоянно получавам забележки, че го държа гладен горкия той. Пък аз, аз  Rolling Eyes запасявам.

Общи условия

Активация на акаунт