Невъзможните хора в живота ни

• 480 877
  • 8 317
  •   1
Отговори
# 1 920
На прима виста ми се набива – що за непрофесионални отношения клиент/пациент – терапевт? Месинджъри, чатове... Един професионалист не скъсява дистанцията. А този човек ми изглежда точно като измекяр.

# 1 921
  • Пловдив
Махай се от там. Веднага.

# 1 922
Какъв терапевт, който прави церемонии с айахуаска?

За съжаление в България няма все още закон за психотерапията, но съвестните имат регистрация в БАП, Българска асоциация по психотерапия.

Такива неща с пиене на айахуаска (което си е дрогиране на практика), алтернативни и нетипични за българската култура решения... Прилича малко и на секта.

И, да, за съжаление, има риск при "помагащите" професии. Често всякакви нарциси и отровни типове имат интерес към тях. Доказват си колко са значими, трупат власт, почитатели.

# 1 923
Как ги намирате тия откачалки...? Че и пари взимали.

# 1 924
  • Тра-ла-ла
Без много да се афишира това този терапевт кани тези от клиентите си, които си реши, че са готови, на церемонии с аяхуаска. Той и приятелката му ги организират тези специални терапии.

той искал да се свърже с мен за това, че няма да ходя на групата му в спа центъра извън София и да се наслаждавам на етиката му.
Звучи като друсане и групов секс Bowtie

# 1 925
  • София
С времето обаче започнаха да ми се отварят очите за някои неща
.....  Какво по дяволите.
Отваряй ги още по-широко и бягай по-скоро.  В опасна мрежа си.

Не знаех какво е айахуаска.

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 12:58 от hrupka

# 1 926
Един от учениците му е експерт в bg-mamma. Благодаря за съветите.

# 1 927
  • София
Веднага ги разкарай тези. Ако негов ученик, т.е. жертва е експерт тук, егати експерта. И той да се спасява. Това е пирамида с елементи на секта. Пък и накрая прелъстява тези жени, които стават. Ясно като бял ден. Но старата поговорка ляга добре "ще има измамници, докато има наивници"

# 1 928
  • BG

Брях, във форума имало експерти, ЖДНБ. И какво точно правят тези експерти?! Питам за нас - нисшите духовно.Погледнах в нета - пише се/произнася " айяуаска " и се приготвя от две психотропни вещества, чийто внос е забранен в България. Въпросният пишман терапевт е намерил неразработена ниша, от която да печели. Нещо в стил Кастанеда, който беше модерен преди 20-на години.
     Момиче, бягай оттам, ама колкото се може по - бързо. Тя, работата добива и криминален оттенък .

# 1 929
  • Тра-ла-ла
Уведоми тогава ръководството на bg-mamma, скрепено с доказателства. Пиши на администратор/модератор

# 1 930
  • София
Някои хора печелят от слабостта на други. Даже колкото повече се разкриеш пред някого, ставаш уязвим. Та лоша работа и спасение няма. Хората, които търсят помощ са безпомощни и всеки тарикат може да ги завърти. Секти бяха, сега психоаналитици. Сред тях има тарикати. Пазете се хора.
Защо не се напишат имена и факти? ще спасим някой клет човечец

# 1 931
  • BG
Анонимната, " терапевтът" ти е намерил баламурници, пред които да му минават номерата. В индианските духовни учения има един основен принцип -  посвещават се мъже, жени в менопауза и малки деца в предпубертетна възраст. Духовните водачи се наричат " брухо ". Жените  във фертилна възраст се считат за низши същества, защото при МЦ, бременност , раждане и отглеждане на деца пренасочват енергията си към  земни дейности, при които се губи ценна енергия, която не може да се трансформира във висша. Особено жени в МЦ не бивало да се приближават до брухото.
     Навремето що народ лудна по Карлос Кастанеда, не е истина. И колко от тях се побъркаха ...

Тези неща ги четох в книгите му. Прегледах ги отгоре, отгоре. " Терапевтът " ти е взаимствал " едно друго оттам, пригодил и побългарил. Автора поне пише в прав текст кой може да се занимава с този вид учения.
     Нищо ново под слънцето - Хамериканците този период го минават през 60-те  и такива поражения нанасят на психиката на децата си, че някои от тях години наред посещават психотерапевти. Справка  - Удсток, Джанис Джоплин, Джими Хендрикс, деца-цветя , комуни, в които се прави безразборен секс и т.н. В нет-а има достатъчно информация.
    Тоя щях да го затапя със собственото му учение. Виж го ти хитреца - спа извън София.
Сега се сещам и за още нещо прочетено - посвещаването в духовни практики се правело по пълнолуние, на безлюдни места специално подбрани от брухото , който чакал духовете свише да му нашепнат кои  точно са тези места.   Явно тези духове имат афинитет към лукса.

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 14:25 от Вивиана Енева 634968

# 1 932
  • София
Какъв терапевт, който прави церемонии с айахуаска?

За съжаление в България няма все още закон за психотерапията, но съвестните имат регистрация в БАП, Българска асоциация по психотерапия.

Да, това е огромен проблем. Затова не се сърдете като казвам ако човек има проблем с хората описани в темата да отиде на психиатър, не е да не приемам клиничните психолози и терапевти като достатъчно квалифицирани, но не са регулирани. Лекарите поне са подсъдни и са обект на истинска регулация.
По нашите закони и аз мога да съм терапевт, нищо, че съм социолог. Както и много други хора, които са учили по два семестъра нещо си, хора без ден лична терапия, и прочее.

Колкото до описания "терапевт", макар да не е нужно да се изказвам и аз, но бягай, момиче. Това не само не е професионално, но и не е нормално. Дали са секта или просто някакъв "бизнес", но каквото ти е било полезно запази, другото трий, но най-важното веднага изчезвай. Кураж!

# 1 933
  • София
Лошото е, че в един момент не знаеш кой е терапевт и кой пациент се е превърнал в терапевт. Мен тръпки ме полазиха, докато четях. Трябва да е доверен човек,, а аз съм много, ама много подозрителна към разни психологически течения, те се роят постоянно. Имам може би само една школа, която харесвам, защото винаги дърпам към реалното, логичното. Останалите са ми твърде "духовни".

# 1 934
Здравейте, идвам малко да си сверя часовника. Ходя при един терапевт вече няколко години. Отначало си мислех, че това е терапевтът, че той е най-добрия в България. С времето обаче започнаха да ми се отварят очите за някои неща и сега направо се чудя дали този терапевт не вреди умишлено на клиентите си и къде съм гледала.

Накратко, неговата приятелка е също терапевт. Казвашш си уау, добре са се намерили. Обаче до преди 3 години тази негова приятелка-терапевт му е била клиентка и ученичка. И се оказва, че и предишните му прителки са му били клиентки и ученички.

Без много да се афишира това този терапевт кани тези от клиентите си, които си реши, че са готови, на церемонии с аяхуаска. Той и приятелката му ги организират тези специални терапии. После веднага се вижда в групата кои са били поканени на тази прекрасна техника за духовно израстване - той ги хвали за прогрес много и за най-малкото.

Също така терапевтът участва в пирамидалнаа схема с дай 60 лева, аз ще ти дам обучение, после покани трима души, обаче те трябва да са ценни и стойностни, и ти ще получиш процент от парите като се запишат, и така следващият модул ще ти излезе на печалба и така като минеш всички модули ще станеш милионерка. Четирима са лекторите в това нещо, подозирам, че и собственици.

На няколко пъти съм го виждала как се разкрещява на хора от групата. Много държи другите да си поемат отговорността, но него и един път не съм го чула да се извини, че се е разкрещял на някой, че иска да работи с определен свой проблем.

И последно, това, което мен лично ме изуми. Приятелката му ми писа, че той искал да се свърже с мен за това, че няма да ходя на групата му в спа центъра извън София и да се наслаждавам на етиката му. Отне му два дни да ми драсне един ред в месинджър и това, което написа беше, че той ми дължи разговор. Ми не, той иска да си говори с мен, не аз с него, обаче така манипулативно ги извърта нещата, че направо оставам без думи. След това, казах му - пиши за какво става дума. Отговорът беше - щом искаш може и тази седмица да се видим. Ми не. Той инициира че иска да си говори с мен - на 4 очи - и накрая ме манипулира - щом ти искаш. Какво по дяволите.

Звучи като типичния лидер на секта. А в аяуаска няма нищо по-специално от обикновено дрогиране.

Общи условия

Активация на акаунт