Невъзможните хора в живота ни

• 481 524
  • 8 317
  •   1
Отговори
# 1 935
След като терапевт крещи на клиентите си , спирам до тук , без да се замислям какво -що .
Повтарящи се връзки с клиентки - също много лош знак .
Последните манипулации - няма какво да търсиш друго мнение -би трябвало , сама да може да прецениш .

# 1 936
Аз посещавах съвсем нормален терапевт, най-известния психиатър наоколо, преди около 9 години. Той след 3-4 срещи с огромна наслада ми обясни, че задължително ще се пропия и ще пропадна, ако не започна терапия с предписаните от него хапчета. Просто няма начин да не пропадна! После оферира, че може да продължа да ходя при него, без да пия лекарствата, но ми повишава таксата Simple Smile Такава майна му теглих, че... не стъпих повече. Обаче иначе човекът си е съвсем нормален, не закача пациентки и сигурно помага на някои други хора.

Сега като ви чета, се чудя от какво съм се оплаквала... Какви откачалки се правят, че "помагат", направо не е за вярване!

# 1 937
  • София
Случва ли ви се да ви облъчва някой от тези хора с някаква информация, която постоянно се мени?
Много е изкукващо за логичен човек според мен, щото противоречията се набиват в главата без да искаш, ако трябва да общуваш с човека. Днес ти казва едно, а преди 2 седмици съвсем друго и ако посочиш противоречието - ми промених си мнението, фиксираността е лошо нещо, аз съм флексибъл.
Come on, нормалните хора не си променят възгледите за 2 седмици. Дразни ме как по тоя начин се опитват да ти затворят устата.

# 1 938
  • Тра-ла-ла
Днес ти казва едно, а преди 2 седмици съвсем друго и ако посочиш противоречието - ми промених си мнението, фиксираността е лошо нещо, аз съм флексибъл.
По-често срещаните защити не са ли - така ти се струва, объркал си се, не си чул/разбрал, то беше в друг контекст, не съм казал такова нещо, това беше само част от истината, а ти си се филмирал. Т.е. прехвърляне на вината върху другия, така че той да се съмнява в собствения си здрав разум и логика Bowtie

# 1 939
  • София
Е това, което казваш, е газлайтване. На мен трудно ми го упражняват. А тази "защита" бие пък не върху ситуацията (не си разбрал, има недоразумение), а по- кофти според мен, щото обръща върху същността- просто ти си прекалено праволинейна, пък аз съм много флексибъл, слънчице неземно.
Пак е прехвърляне. Че ти си ненормалният, защото знаеш кой какво е казал. Joy А нормалното е всеки път да кимаш на коренно противоположни тези. Мда...

# 1 940
Нещо подобно го има с един човек, но тъй като и аз имам недостатъка да слушам и запомням много какво ми казват дума по дума, направо мога да цитирам, положението е още по-лошо. Побърква ме категоричността, която се ползва за изразяване на мисли/отношение относно дадено нещо, които се оказват моментни. Мозъкът ми го записва като информация, после се оказва "глупости", ако посоча липсата на последователнст, ама защо съм запомняла въобще такава безполезна информация (но все пак се обиждат, ако не им обръщаш внимание), сякаш ако имах избор, щях Grin

С някои хора е проблемно, затова вече изключвам като говорят и не чета като видя нещо дълго, ако са ми писали.

# 1 941
  • София
Мозъкът ми го записва като информация, после се оказва "глупости", ако посоча липсата на последователнст, ама защо съм запомняла въобще такава безполезна информация (но все пак се обиждат, ако не им обръщаш внимание), сякаш ако имах избор, щях Grin
С някои хора е проблемно, затова вече изключвам като говорят и не чета като видя нещо дълго, ако са ми писали.
В един момент не е зле да им се посочи това. Но не с рогата напред, а иронично, като започнете да се самообвинявате, че помните "глупости". Така техните обвинения увисват във въздуха, защото вече сте си ги признали.

# 1 942
  • София
Някой успявал ли е да се справи с токсичен нарцис в следната работна ситуация и как:

Грозно същество, но много мазно, успява да се прикрепи към хора, които могат нещо под надслов колко добър тийм плеър е. Плямпа простовато, но убедително и шефовете също смятат, че е капацитет. Има инстинкти на хищник и тъй като работата не е цветна, чака да надуши проблем и да се вмъкне тя като основен играч. Работата ми е пряко свързана с нейната и не зависи само от мен какви задължения поемам. Това се бута навсякъде и не си е пуснало отпуска за Коледните дни, ще се намърда някъде така, че другите да останат без задължения.
Да, тя сама нищо не може, но ще намери кой да й го свърши и да се представи като спасител на ситуацията. Винаги когато надуши, че някой се разбира с някого, също се навира. Колегите не я харесват, но я смятат за опасна и си мълчат.

# 1 943
Колегите ти са прави. Мълчи си и ти. Документирай си твоя принос и го показвай и колкото и да ти се иска да й навреш пръст в лицето ... пред шефовете я хвали. Така няма да си ти поблема когато шефовете видят че не става, защото ти си се показала тийм плейър и проблемът не е в теб.

# 1 944
  • София
Ами то е малко параграф 22 поне според мен, защото няма как да документирам свой принос.
Спуска се нещо, тъй каго тя мели, да се прави общо. И има 2 варианта:
-аз отказвам, за да се види, че тя нищо не може и тя си намира все пак някой да й го свърши, обира кредита, а аз съм некооперативна
-приемам и като с други хора се случи, правя нещата, тя блее идеи, завътайки го, че реално дава много идеи, пък аз мога и да ги изпълнявам и тя пак е супер

Сякаш няма печалба с тия хора. Колегите са си добре и мълчат, да. Те имат късмета да не са свързани толкова пряко с това същество.

# 1 945
Кечър, а защо само ти трябва да изпълняваш? Разбирате се кой какво да изпълни. А и идеи всеки може да дава. Може да размените ролите тука Wink

# 1 946
Доста трудна ситуация. Каквото и да предприемеш , излизаш лоша. Вариант е сама да се издъни. Обикновено така става.
При мен подобна се намърда много високо,но в случая и ръководството е на същия акъл и общо взето решение няма.

# 1 947
  • BG
Доста трудна ситуация. Каквото и да предприемеш , излизаш лоша. Вариант е сама да се издъни. Обикновено така става.
При мен подобна се намърда много високо,но в случая и ръководството е на същия акъл и общо взето решение няма.
И при мен е нещо подобно, но  не ми дреме вече. Карам си работата съвестно пък каквото ще да става. Нали не ми е в къщата Wink Ясно е че винаги ще съм най-лошата  в екипа, но за такива хора и ангелски крила да ми поникнат все тая. Пък ако се помъчи неправомерно да ме отстрани знам как да действам.

# 1 948
  • София

Сякаш няма печалба с тия хора. Колегите са си добре и мълчат, да. Те имат късмета да не са свързани толкова пряко с това същество.
Да, няма печалба, затова не играй играта, не се ядосвай, гледай своята работа и това е всичко, което можеш да направиш. И се радвай, че не ти е шеф, защото тогава наистина щеше да се налага да си сменяш работата. Сега просто не показвай емоции, не реагирай и ще си намери друга жертва. И не забравяй, че ако е такъв човек, тя просто си играе с вас, няма цел.

# 1 949
  • София
За 20сет години в офиса що народ съм "влачила" на гърба си. Научила съм ги на всичко от -до. Дойдат с плетените пуловери и диалектно говорене от село, взема ги под крилото си, щото всеки в офиса в началото ги мрази, но аз все съм жалостива. Науча ги от-до. После повечето са неблагодарни. Даже като се "окрилят" след няколко години, вземат да се разпореждат. Grinning С мен им е трудно, защото хем съм характер, хем съм виждала много от тези , хем съм им началник. Но на какви циркове съм се нагледала,  не е истина.
Всички, като се "изучат", отиват в други фирми или в чужбина, уж на по-добри позиции. Всички до един си намериха майстора ( най-общо казано). Тъй че, няма защо никой от нас,  с никого да се "разправя".
На този Свят всяко нещо,  един ден,  се връща !

Има само едно условие обаче- все пак във фирмата трябва да има един голям Началник, който да е на мястото си и да е коректив, когато нещата в екипа се изпуснат. Говоря за големия ШЕФ.
Ако отгоре плува нещо,  което не си тежи на мястото, тогава положението няма как да се спаси и обстановката става токсична. Тук съм съгласна. И тогава по-дпбре да се бяга от там.

Общи условия

Активация на акаунт