Невъзможните хора в живота ни

• 521 690
  • 8 873
  •   1
Отговори
# 585
Дори хора с връзки по избор с психопати се държат така и поемат вина, която не е тяхна /ами като я тормози да го остави, ако не го оставя, значи й харесва или не я тормози/ а всъщност тя не е свободна да направи избор, а е в капан. Трябва да си го преживял, за да разбереш, което не пожелавам на никого
Съгласна съм, но те обикновено батисват другото си дете, ако имат такова, не само себе си. А че са в капан, никой не отрича, че са жертви също, но както златното дете на психопата, така и те са обикновено на негова страна и воюват с другите му жертви. От тази гледна точка на жертвите не изглеждат като положителни герои.
Ако изобщо в история с психопат някой може да изглежда положително, разбира се. Peace
разбира се, че на другите жертви не изглеждат положителни герои. Има хора, които заради патологията на връзка по избор бастисват децата си - психопатите са огромни черни дупки, които засмукват всичко и на жертвата не остава енергия дори за собствените й деца-непсихопати,и за нея самата, камо ли за някой външен човек

# 586
  • София
Хм, за психопат, припознавам една жена. 
Мразеща животни, малки деца,  роднини.  Не принзаваща абсолютно никакви морални граници.  Без капка съчувствие към наранен /физ.човек/
Тази жена, зачита единствено само себе си. Пълен егоист.
Когато ме гледа, все едно гледа през мен. Мога да видя какво.мисли, ако ме разбирате.
Съсипа живота на мъжа си,който избяга от нея,  на децата си.
Нея сравнявам с обезумяло животно.  И изобщо не искам да я разбирам повече.
Мисля, че обществото в никакъв случай не бива да толерира психопати. Не казвам, че трябва се бори и да ги затваря.
Трябва адекватна помощ,  която за съжаление отказват да признаят, че.им трябва.

# 587
А как ли се чувстват родителите на подобни хора, когато разберат, че са родили психопат? Сигурно е много тежко да разбереш, че ти си дал живот на зъл човек...
Пфу, темата истински ме разтърси.
Психопати не се раждат. Те се създават, възпитават такива, под влияние на "отровни родители".

# 588
Това, което навремето ме учудваше искрено, е как може майка ми така да се впряга и откача заради баба ми при положение, че от 18 годишна не живееше вече с нея. Някак така и не успя за следващите 36 години от живота си след детството да се оттърве психологически.

Най-трудните изпити в живота на човека (кармически) са с родителите му.

# 589
Е нали се разбрахме вече, точно ОТРИЧАНЕТО на това, че имат проблем, е от основните характеристики на психопатията. Т.е. казват: аз съм си добре, ти си луд.  ooooh!

Пак да питам- ако признаеш, че имаш проблем и търсиш решение - например лекарства, психологическа помощ, книги - значи че не си психопат, така ли? Тези, които със сигурност са, отричат, че имат проблем, да?

# 590
Лудите (разбирай шизофрениците) отричат, че са болни. Но те са запсихиатър и задължително са на лекарства. Препоръчва се и психотерапия при тях.
Психопатите (граничните личности, акцентуираните личности) са в състояние сами да потърсят помощ от психотерапевт и да работят съзнателно върху своя характер, върху изчистване на подсъзнанието от негативните модели, насадени им в детството.

# 591
А тези, които имат проблем, но казват, че нямат, какви са? Отричащите? Освен шизофрения има и други варианти все пак на заболяванията.

# 592
  • София
А как ли се чувстват родителите на подобни хора, когато разберат, че са родили психопат? Сигурно е много тежко да разбереш, че ти си дал живот на зъл човек...
Психопати не се раждат. Те се създават, възпитават такива, под влияние на "отровни родители".
Няма такова нещо никъде като хипотеза дори. Отровните родители създават други проблеми у децата си.

Психопатите (граничните личности, акцентуираните личности) са в състояние сами да потърсят помощ от психотерапевт и да работят съзнателно върху своя характер, върху изчистване на подсъзнанието от негативните модели, насадени им в детството.
Психопатията е вид личност, не е заболяване, не се лекува по тази причина. Дала съм достатъчно линкове, сериозни източници прочети преди да твърди подобни неверни неща.  Peace

Е нали се разбрахме вече, точно ОТРИЧАНЕТО на това, че имат проблем, е от основните характеристики на психопатията. Т.е. казват: аз съм си добре, ти си луд.  ooooh!

Пак да питам- ако признаеш, че имаш проблем и търсиш решение - например лекарства, психологическа помощ, книги - значи че не си психопат, така ли? Тези, които със сигурност са, отричат, че имат проблем, да?
Те нямат проблем, напълно вменяеми хора са и не са луди. Просто нямат съвест и за тях останалите хора са като предмети. Лежат в затвора на общо основание по тези причини като извършат престъпление. Не се лекува това нещо, това е, което са изначално от деца. Родителите им не са виновни, не те са ги направили такива.

# 593
  • София

Отричат, оправдават, те не смятат, че детето им е психопат. В най-добрия случай могат дакажат нещо от сорта "той/тя не е толкова лош/а (като баща си/майка си)".

# 594
  • София
Мда, трудно е родител да.признае детето си за психопат .
С което те стават "съучастници" в последващата го не винаги добра съдба.
Познавам,  мъж,  вече рецивидист и психопат. От малък си беше такъв, сега е по затворите.
Една видна психолижка ми каза
" виж, тук в България, хората имат един основен проблем и той е,  "какво ще кажат хората ". За това идват при мен във вече последната фаза от лудостта си . "
Т.е. , много майки не признават, че детето има проблем,  което за съжаление още е твърде малко ,за да вземе решение, че му трябва помощ.
Живеем в едно общество. Психопатите, трябва да знаят кое е лошо и кое добро. След като нямат психически медицински проблем, нали?  
В обкръжението имам един шизофреник. Мога да кажа, че с адекватното си лечение е по добър и нормален, дори от нормалните хора.

# 595
  • София

Живеем в едно общество. Психопатите, трябва да знаят кое е лошо и кое добро. След като нямат психически медицински проблем, нали?  
В обкръжението имам един шизофреник. Мога да кажа, че с адекватното си лечение е по добър и нормален, дори от нормалните хора.
Перфектно знаят какво е добро и зло, перфектно правят разликата, но не им пука, не изпитват вина просто.

А психичните болести като шизофрения са страдание и все пак винаги личността на човека остава, при добро лечение хората са си каквито са били преди да се разболеят. Психопатите не страдат от това, което са, нямат фази, психопатията е самата им личност. Не може да се промени. По-горе пуснах пак статия за изследвания на деца психопати, в тези изследвания е надеждата, че дори и да не се открие как да се елиминира причината, поради което се раждат такива хора, поне ще се намери начин щетите от съществуването им да са по-малки. Защото обществото фактически се бори само с престъпниците сред тях, а те далеч не са и повечето, не само че не са всички психопати. Останалите остават незабелязани и цял живот убиват бавно всички около себе си.

# 596
  • София
Съгласна с теб.
Не прочетох цялата статия.

# 597
Е, те не са непременно престъпници  Rolling Eyes А и към някои хора и ситуации може да са насочили само някоя своя страна, и да не са агресивни или злобни към тях. Даже изобщо не е  нужно да са агресивни и буйни, макар че използват И това умело. Бъркате простаци, садисти и престъпници с този вид хора. Това не е непременно лошо- явно просто не сте имали контакт с такъв човек, и по-добре.  Peace

# 598
психопатията не се лекува и на тях не може да се "помогне". Нищо не може да се направи, освен да бягаш с 200 от такъв. Ако е детето ти, или си дете и е родител е много, много трудно.
Психопатите не се създават от родителите им, чрез травми или каквото и да е- те се раждат такива. Но психопатите обичат тази теория- по този начин са жертви, събират симпатии и някой да се грижи за тях и да ги "лекува" , с надеждата, че ще се променят. Все едно да вземеш маймуна и да се надяваш да стане човек- няма да стане, ако ще и в Сорбоната лекции да й четат и със златна лъжичка да я хранят.

# 599
Ако жертвата им е финансово зависима от тях (пример - дете на психопат, бедна жена на мъж-психопат или обратното) нищо друго не може да се направи освен "лечение" на жертвата докато стане финансово независима. Под "лечение" имам предвид жертвата да промени своята чувствителност и емоционалност , за да се съхрани психически и физически , докато се откъсне. Аз друг начин за справяне със ситуацията не видждам.

Общи условия

Активация на акаунт