Невъзможните хора в живота ни

• 487 392
  • 8 373
  •   2
Отговори
# 8 115
Предвидими са дотолкова, че като си набележат някой като цел, гледат да го смачкат или 'накажат' както могат, познавайки слабите му места..Тоест трябва да мислиш, как биха могли да ме засегнат и какво знаят за моите слабости. Ако е човек от близкото обкръжение възможностите са безкрайни, и все пак може да се научиш да разпознаваш умишлените провокации и да се дистанцираш от тях емоционално. Проблемът е, че колкото повече се владееш, толкова по изобретателни за гадости стават те и залитат към крайности и постъпки, които са опасни, освен злонамерени.

# 8 116
  • София
Сега не мога да се сетя конкретни примери, но също много пъти съм си казвала "като по учебник си". Сходни номера и реакции съм наблюдавала. Дори думи и начин на извъртане - винаги към теб, разбира се.

# 8 117
Е то бива пазене бива, ама за 9 часа 5 дни в седмицата все ще изпуснеш нещо.

Аз като разбрах, че съм "мишена" просто млъкнах пред нея. Иначе съм много приказлив и усмихнат човек. Пред нея обаче говорех само делово и за работа, докато веднъж тя не реши да се прави на жертва.
Как съдбата я била наказала да няма деца и разни такива. Явно очакваше да пророня сълзи след като не спря шест месеца да ме кове на началството, за да си избива комплексите.
Чудех се дали да не отвърна: "Чудесно е, че такова нещо като теб не може да се възпроизведе!", но реших да не й падам на нивото.

# 8 118
  • Тра-ла-ла
Рано или късно трябва да дойде моментът, в който трябва да спрете да наблюдавате, анализирате, премисляте и вписвате в досие всяко вдишване и издишване на невъзможните.  Не е добре за менталното и физическото здраве. И е загуба на личен фокус и ресурси.

Общо взето номерата са едни и същи. И във всеки следващ случай все по-лесно ще ги регистрирате и разпознавате. Живейте си вашия живот....когато зависи от вас. А не във филмите на невъзможните. Животът е един - дължите го на себе си.

Последна редакция: сб, 14 дек 2024, 20:45 от Джулая

# 8 119
Проблема е обаче когато заради такива хора оставаш без работа.
Ако например тази кокошка не беше толкова злобна спокойно можех да се преместя в друг отдел (имахме тази възможност). Да, ама не....
За това говорим - защото без значение какво правиш или не правиш, ако те нарочат и света ще обърнат, че да те махнат.
Живея в малък град - идея си нямаш колко е трудно да си намеря работа.

# 8 120
Здравейте на всички и благодаря на авторката Бояна за темата, защото май в нея намерих една версия на мен и съпруга ми със случващото се в момента с това, че
съпругът ми е психопат. Той отговаря на всичко написано, държание, маниери, действия и най-вече злия и отмъстителен характер! За него побоищата над мен са нещо нормално, аз съм го провокирала уви с какво с това, че той ми изневери, с хилядите обиди, че от мен нищо не става и винаги аз съм виновна за всичко, вулгарния и натрапчив негов език още го чувам в съзнанието си! Тъй като след последния побой реших да си тръгна завинаги, сега проблемът ми е борбата със себе си тъй като имам едно усещане, че по някакъв начин съм пристрастена към него кога и как се случи това не успях да разбера кога допуснах да вляза в капана му уви нямам идея! Въпросът е сега как да си помогна сама освен с терапевт започнах да ходя на психолог, но искам сама да успея да си помогна възможно най-бързо, тъй като имам малко момиченце на 4 месеца и трябва много бързо да изляза от това състояние! Тя заслужава майка, която да и бъде за пример и сега е момента да обърна страницата и да направя нещо за себе си за да бъда отново онази весела и щастлива жена!

# 8 121
  • София
Бърз начин няма в тази история. Колкото време отнема - толкова. Въпросът е да издържиш на всички атаки /а такива ще има/ и да си организираш живота отделно. Стъпка по стъпка, ден след ден.

# 8 122
  • в страната на чудесата
Побоищата са престъпление, а не психопатия! Каквото и да стои като психика и личност.
Потърси специалисти, юристи и никога не се връщай.

# 8 123
  • София
Ивелина, казах ти и в другата тема – потърси всички възможности за закрила, които са ти достъпни. После и всички възможности за терапия, защото ще ти трябва много време, за да се отърсиш и възстановиш от цялата история. Напълно възможно е мъжът ти е да е с някое от обсъжданите тук разстройства, макар да не е задължително психопатите да са физически насилници, или физическите насилници да са психопати. Приготви се, че ако е от тук коментираните невъзможни, проблемите ти с него тепърва предстоят, но поне имаш много големи шансове да оцелееш, когато не си с него. Но се пази много. И никога, абсолютно никога, не се събирай с него, не му прощавай, не го виждай, чувай и прочее. Ще изпитваш срам, вина, носталгия дори, ще се чувстваш объркана, ще се питаш дали ти не си крива, вероятно и други хора ще ти казват, че ти си кривата, но ще се справиш ако знаеш, че нито предизвикваш, нито заслужаваш това. Пиши и тук, когато решиш, темата е за взаимопомощ и подкрепа.

# 8 124
Потърсих помощ момичета дори вчера след негова атака дойде в дома на майка ми където съм в момента с блъскания по вратата и заплахи да му върна ключовете от неговия апартамент, но аз не ги дадох защото не съм изнесла все още багажа на детето и моя извиках и полиция тъй като той беше изключително агресивен наплю ме в лицето и ме бутна докато бях с детето на ръце беше кошмарно, но органите на реда дойдоха веднага и в момента е в ареста! Историята е много дълга и има още толкова гнусни и долни постъпки от негова страна, че е срамно да ги разкажа! Вчера преди да дойде да блъска на вратата ми изпрати снимка с целия багаж на детето и моя изхвърлен на вратата без никакви скрупули, че това са дрешките и играчките на детето му! Ако не отида веднага да ги прибера щял да ги изхвърли навън-не отидох разбира се и той дойде! Сега е в ареста задържаха го вчера, но не ми се мисли сега като излезе колко ще е побеснял и какво може да направи, но утре отивам за ограничителна заповед, за да се опитам да защитя мен и детето си, тъй като вече ме е страх какво може да последва! Миналата седмица можеше да ме убие, добре че бърза помощ дойдоха и реагираха веднага не можех да дишам от ударите му в корема! И вината си е в мен изцяло,защото допуснах да стигна до тук-до дъното на пропастта с риск за живота си!

# 8 125
  • София
И вината си е в мен изцяло,защото допуснах да стигна до тук-до дъното на пропастта с риск за живота си!
Ето такива разсъждения ще те закопаят. В организациите за закрила на жени жертва на насилие има психиатри и психолози и ще ти обяснят напоително защо ти не си виновна и как точно се е стигнало до това. Насилниците варят жертвите като жаба във вода и не става изведнъж това да те пребие. Ти вече си била толкова наплашена и манипулирана преди да те пребие, че се гордея с теб, че си се решила да избягаш и да се спасиш. Много жени стоят и от страх и чувство за срам и вина търпят, докато не ги убият.
Няма да кажа да не се страхуваш, страшен си е твоят мъж, но не е първият насилник на света и ще можеш да се справиш с него с помощта на организации, които работят по въпроса. Те имат и адвокати, и познават работещите процедури.
И пак да кажа, не си виновна. Никой не очаква любимият му човек и баща на детето да се окаже безчувствен садист.

# 8 126
  • в страната на чудесата
Момиче, бори се! Непременно се свържи с организации, медии ако трябва, подай жалби. Даже и да нямаш подкрепа от близки и приятели.
Да не бъркаме престъпленията с психиатрия. Права е Бояна, послушай.

# 8 127
Докато е бил в ареста е било добре да пратите някой да ви изнесе багажа. Или вие самата да го направите.
После заповед и да не ви доближава. Блокиране отвсякъде, разговори с приятелки и близки генерирайте и споделяйте. И никакъв срам от случващото ти се. Може да се случи с всеки, без значение среда, интелект. Работа с психотерапевти и организации добре, но споделяйте и с приятели и близки. Трябва ви някой, който да ви държи в друга реалност, далече от вакуумиращата на насилника. Колкото повече време имате сама и да мислите, ще ви връхлитат какви ли не сантименти, прошки и умиления. Направете така да ги избегнете максимално.
Успех и прегръдки!

# 8 128
За един багаж на бебе да си рискуваш живота? Ще й купите нови. Не го разбирам това.

# 8 129
  • София
Разговорите с приятели и близки са нож с две остриета, не препоръчвам горещо. Трябва да са точно определен тип хора, които имат капацитет да подкрепят с точните думи, а не да задълбочат чувството за вина и поражение, както и срамът. У много хора се събужда някакъв инстинкт на лешояди и буквално зли неща говорят в такива моменти.

Общи условия

Активация на акаунт