Отговори
# 195
  • София
Аз ползвам нон стоп микровълнова и за детето съм я ползвала да топля вода за мляко, аз съм на мнение, че човек се приспособява по някакъв начин към всички облъчвания, които ни заобикалят, дайте да не говори и по мобилни телефони или да не ползваме какво ли още не, това все пак си е мое мнение, всеки си знае за себе си, но аз лично не мога да си представя да топля вода на котлон в 4 часа през нощта, първо да загрее котлона, докато се стопли водата, после да я охлаждам, защото никога не можеш да я на целиш, докато бебето се дере от глад, а на микровълновата точно за 30 секунди водата е готова.

# 196
  • София
Мда, а след микровълновата може да се откажеш и от мобилния телефон, компютъра и т.н....  Laughing Недейте да се втелясвате толкова  Peace

# 197
Ние микровълновата я махнахме преди 5 години още (след кратка употреба). Всеки си преценява за него си - има достатъчно информация налична. За мобилните телефони - по време на бременност се препоръчва умерена употреба.

# 198
Имайте предвид, че ако я ползвате за затопляне и все пак искате да минимизирате вредата, то поне избягвайте да го правите в пластмасови съдове. Доста от пластмасите отделят вредни вещества при наряване. И докато и през ум не би ни минало да сложим пластмасова кутийка на котлона (защото ще се разтопи), не ни се струва никакъв проблем да се сложи в микровълновата.

Иначе вкъщи не ползваме микровълновата от повече от година. Като цяло опитваме различни промени - някои от тях са ни доста трудни и решаваме, че в крайна сметка не им е дошъл моментът. Други обаче се оказава, че щом веднъж опиташ, е изненадващо лесно да ги спазваш Simple Smile При микровълновата специално - първо спряхме да слагаме пластмаса в нея, а след това решихме да я изключим и да пробваме с котлона. Оказа се, че въобще не ни пречи - е, случва се да кипнем млякото 1-2 пъти в месеца, но не го преживявам много тежко. Имам и неуспешни опити за промяна - например пробвах и да спра напълно да ползвам и ям захар... Е, мога, но определено ми тежи доста и се чувствам зле, от това, че не мога да опитвам разни неща или да си угаждам на моменти Simple Smile При половикната е същото. Та решихме, че за момента не е дошло времето на тази промяна и толкова. Като компромисен вариант сме минали основно на кафява захар и я ползваме доста рядко.

Та според мен човек понякога надценява ролята на определени неща в живота...

Иначе съм съгласна, че няма как да спрем всички вредни неща - освен ако не станем отшелници в някоя планина, което пък поставя под въпрос менталното ни състояние Simple Smile Но за себе си съм решила, че това, че не мога да повлияя всичко, не значи, че трябва да го използвам за оправдание да не опитвам с някои неща.

# 199
аз също ползвам микровълнова, знам, че е вредно, но като се замислим, почти всичко , което ни заобикаля вече носи някаква степен вреда...моето ежедневие е динамичнои просто трябва да пестя време..........микровълновата спомага за това Thinking

# 200
Здравейте бъдещи мами!
Присъединявам се към вашата групичка ако може- очаквам детенцето си към края на април.
Виждам питате за билките. Бременните могат да пият чай от липа или шипка. Другите билки не са препоръчителни, въпреки че познавам мами , които са се лекували по време на настинки с различни билки и им няма нищо. Въпрос на организъм или по-скоро на матка- дали е по-чувствителна.
Леко бременеене и успешен финал със здрави бебчовци и бебки  Hug

# 201
Добре дошла, Natale !  Успешен ден!

# 202
Здравейте, и аз си хапвам претоплено от микровълнова, не съм такава маниачка. Тук времето е чудесно и затова ме нямаше тези дни, после ще ви изчета, сега отивам да чистя ooooh!
Аз още не съм усетила бебето, с предна плацента съм и може би затова, а пък може да е кротко, дано!!!!
Хубав и слънчев ден момичета.  Hug Hug Hug Hug

ПП: Натали, добре дошла, за билките според мен и лайката, и ментата са Ок.

# 203
  • София
Ще ми се да напиша за Алекс, която беше в болница:
Системите, които се вливат, могат да се регулират и когато се намали потокът на лекарството, сърцебиенето и прочие странични ефекти се понасят далеч по-леко. Понякога нощем и когато са уморени, акушерките забравят да споменат това, но можеш да си намалиш системата и сама в краен случай - да се процежда по капка.
Разказаха ми подобен случай, та затова.
Също е добре да прочетеш кои билки причиняват контракции и трябва да се избягват по време на бременност - да не би случайно нещо да си изпила или изяла, без да знаеш че вреди. Аз получих едни контракции в началото от ядене, сготвено с прясна мащерка и така се научих.
Освен това, лекарите още от началото ми казаха да не пия нищо с кофеин - нито кафе, нито черен чай, кока кола и прочие. То си е индивидуално на кого какво как му действа, но ако на някого това му помогне, ще се радвам.

Здравей,

Много ти благодаря за съвета. Да те ми намалиха системата, но въпреки всичко на мен не ми понесе самият разтвор и си седях още около половин ден с главоболие, сърцебиене след като ми я спряха и минах на хапчета.
Важното е че сега съм си вкъщи и се чувствам много по спокойна и по добре. За яденето - ами хапвам си това, което аз си наготвя. Избягвам да овкусявам с много и най различни неща. Четох, че и преди теб някоя мама в по предна тема беше предупредила за билките и овкусителите за ядене.
На мен моята гинеколожка нищо не ми е забранявала, но ми каза да се ограничавам - по 1 макс 2 кафета на ден ( но аз така или иначе не пия ), кола - по 2 чаша и то в краен случай.

# 204
  • Sofia, Bulgaria
Аз ползвам микровълнова и за нас и за малкия. И аз мисля, че е много по-бързо и с ревящо бебе в 2-3 и после 5-6 през нощта, да стоплиш за 20-30 сек. Тъкмо и то не се разсънва и не буди цялата къща. Ще ползвам и за в бъдеще. Има алтернатива обаче за тези, които не ползват-уред за затопляне на шишета. Въпрос на мнение и приоритети.
Като стана дума за телефони - моята работа беше свързана с това да говоря по телефона и го правех до средата на 6-месец миналия път. Някои работят и до края, преди да родят. Сега(а и с предната бременност), си говоря по телефона често, дори по час-два. Всъщност работата ми в последните години е такава и няма как да го избегна. А дори и да не говоря, навсякъде има чинии, приемници, антени и пр., които предават сигнала и облъчване и пр.

Вчера си купих захарен памук и ми беше голям кеф! Не бях яла от 10 години поне и ми достави голямо удоволствие  Mr. Green

# 205
Здравейте момичета,

Замислила съм се дали да не се запиша на йога за бременни. Така или иначе съм си вкъщи и само трупам ли трупам килограми, поне да се занимавам и с нещо полезно за организма ми.
Вие какво ще кажете? Някоя от вас посещавала ли е такъв вид йога? Simple Smile  Wink

# 206
  • Sofia, Bulgaria
Аз не съм посещавала никакъв вид йога:)) Не знам дали е подходящо тепърва през бременността да се залавям с това, но пък най-вероятно е съобразена. Ходих веднъж на Тае-Бо и сърцето ми щеше да изскочи:))) За йога-та съм чувала, че много натоварва мускулите на тялото, но и отпуска в същото време, може би ще опитам нормалната йога след раждането(ако имам някакво време някога  Laughing ).

# 207
Аз ползвам индукционен котлон вместо микровълнова - загрява мигновено, чак прекалено понякога  Laughing. Но поради нетърпението си не мога без него. Моят е малък, туристически - струват около 80 лв - взех го от Лидл; има, мисля в ТСМ по-редовно, но не знам там добри ли са.
А за билките - като си изпатих с мащерката, попаднах на сайта Хера бг, към който вече една мама е дала линк - от там се информирах и не смея да рискувам с нищо вече, чак се ядосвам понякога колко съм примерна..

# 208
  • Варна
Аз съм толкова виновна пред себе си, че спрях йогата преди година #2gunfire #2gunfire #2gunfire.
Имаше един период, в който мъжо почиваше единствено събота, а тя беше събота сутрин и уж щях да почвам пак, но след това сватба, после дойде лятото и плажове, после взе, че стана бебето и все не стигах до нея.
Година по късно резултатът е схванат гръб, кръст и толкова стегнати сухожилия, че няма и спомен от шпагатите, които правех преди.
Та аз със 100 ръце я препоръчвам и мисля след 1-2 седмици да почна да ходя, само искам малко да се поразтегна и огъвкавя. Предполагам,че йогата за бременни е по- щадяща, но много от упражненията са сигурно същите като стандартната.

# 209
Ами аз играя йога, но все още не съм посетила курс за бременни - домързява ме. Обаче съм много схваната въпреки йогата - чак се чудя дали нещо не му достига на организма  newsm78 . Обаче пак се поразрових в нета и се оказа, че някои жени през бременноста се чувстват схванати.
От курса има вероятно полза, защото някои упражнения през бременността леко се променят, за да се нагодят към тялото и коремчето, а други направо се изпускат. Нали ме домързя да ходя, четох книги, попромених си малко комплекса и си купих един диск с йога за бременни на Светла Иванова, ама и него ме мързи да изгледам. Чакам да вземе да ми пречи корема, та да се хвана сериозно.

Общи условия

Активация на акаунт