Отговори
# 540
За някой държави е традиция децата да имат повече от едно име, даже и по 4, но не са две имена в едно с чертичка а просто четири имена. Не съществува бащино име.Това са обикновенно имена да дядовци,баби или име,което се предава в рода. Имената се вписват ,но от родителите се избират едно ,с което ще се обръщат към детето, не е задължително да е първото.Нашето дете ще е с две имена. За България.. не знам, но аз съм на мнението,че всеки си избира името на детето така както му харесва и другите хора нямат право да се бъркат в това.
 И аз все още не усещам бебето,но се опитвам да не се шашкам,защото ми казаха,че ще го усетя по-късно.

# 541
благодаря на всички за оказаната помощ   bouquet  bouquet  Heart Eyes

# 542
аз съм на мнението,че всеки си избира името на детето така както му харесва и другите хора нямат право да се бъркат в това.
Напълно подкрепям!  Peace
Затова й съм решила да избера арабско име, но което се среща и в други държави, но дали накрая ще стане така е друг въпрос. Въобще не ме интересува чуждото мнение... щом става въпрос за детето ми.  Heart Eyes
Много се надявам да изберем име, което бебка ще си харесва.  Blush

# 543
Аз мисля,че името често си идва само,усещаш че това е името. Ние у нас много спорихме за имена,чак се карахме, накрая тихо и кротко се разбрахме и съм доволна от избора. Най-важното е да не е име,което би предизвикало подигравки от там нататък всеки да си кръсти детето както си иска. На мен може да ми звучи странно ама това си е мой проблем.

# 544
сега се прибирам ходих да си взема иследванията и малко ме притесниха и ходих и до АГ-то да ги види. те май ми спестиха доста инфо (явно ме видяха, че съм шашната и да не ме стряскат повече) и ми казаха само да си направя още едно иследване. ще ви напиша нещата, който не са ми в норма ако някой може да ги поразгадае ще съм много благодарна.
Кръв:
еритроцити 3,48 (3,9-5,9)
хемоглобин 113 (120-160)
хематокрит 34,6 (35-47)
ср. обем на еритроцитите 99,5 (78-96)
ср. Hgb. съдърж. в еритр. 327 (330-360)
СУЕ  80 (2-15) ето това много ме шашка
глюкоза 2,95 (2,8-6,1) в норма е ама казаха, че ми била ниска
Урина:
pH 7,5 (5-7)
в скобите съм писала референтните стойности, казаха да си направя КЗП(някакво иследване за диабетици). Казаха ми да лежа почти по цял ден заради твърдия корем, че не било от гастрита както си мислех.

П.С. доста дълго стана, но ще се радвам ако някой може да даде полезна информация

# 545
За някой държави е традиция децата да имат повече от едно име, даже и по 4, но не са две имена в едно с чертичка а просто четири имена. Не съществува бащино име.
Нямат вписване в самолетен билет JoyИмах едно испанче така му орязах имената накрая Joy

# 546
Маминки,
чували ли сте за масаж на перинеума?  Rolling Eyes

Този масаж се прави веднъж или два пъти на ден.
Подобрява кръвообращението на родовите пътища, тъканта да стане по-мека и да се разтяга по-лесно - така могат да се избегнат болките и разкъсванията по време на раждането.
И мъжете могат да помагат в това начинание... Twisted Evil
Достатъчно е да имаме на разположение натурално масло - бадемово масло, масло от пшеничен зародиш, масло от жожоба, масло от магарешки бодил, има специални масла за масаж на перинеума.

Тук има и картинки: https://www.box.com/shared/rqovapelfv  Blush,
а ето и клипче: http://www.youtube.com/watch?v=DK2P8Ziqc6Y.

Досега "практикувах" само упражнеията на Кегел.  Laughing, но започвам да попадам и на други методи, които правят раждането по-търпимо.  Mr. Green

Последна редакция: пт, 09 ное 2012, 15:22 от maminka23

# 547
Това за самолетния билет не го разбрах.  newsm78

# 548
Dandeto, наистина не се шашкай от изследванията, левкоцити и лимфоцити как са ти?
може да е сбъркано нещо в резултата, може да имаш и болен зъб или инфекция и СУЕ да ти е високо или да си прекарала вирус, а СУЕ се възстановява много бавно.
за допълнителното изследване нищо не мога да кажа.
но каквото и да е, като видят  другото изследване, док ще предпишат нещо, ако е необходимо.
като бях хремава, може би ясленски вирус  #Crazy моето суе беше 30, може и по-високо да е било предните дни, зависи кога се прави изследването  Peace

# 549
 dandeto, СУЕ при бременност почти винаги е завишено. Гинеколозите изобщо не го гледат и не обръщат внимание по принцип.

За името, естествено, че родителите си кръщават детето както те искат. Мен не ме интересува кой, как си е кръстил детето, но понякога има...."изключителни" имена. Които освен да будят смях и съжаление, май друго не правят.
Още си спомням една тема в Имена, където дамата искаше да кръсти детето си - Кикаха. На някакъв индиански вожд. Това си беше култова тема просто. )

# 550
Чувала съм за масажа, но е важен за последните един два месеца - е ако някой има време и желание от по-рано, няма да навреди  Laughing
Племенникът ми е с две имена, но истината е, че използваме само първото и въпреки това не виждам лошо да е с две (дори и като три първи са му, защото бащиното му име е френско и е без -ов). Не живее в България.
Моето е едно обаче дълго, и взех и фамилията на мъжа ми - без тире и сега имам четири доста дълги имена  Laughing

# 551
В крайна сметка няма никакво значение дали е с едно-две или три имена,
важното е родителите да харесват името, а след време и детето да е доволно (макар за това да няма никаква гаранция  Twisted Evil).

Не знам за вас, НО много много ми се иска да завали сняг.  Shocked Laughing
Обичам зимата, макар сега да не ми понася студа,
но като си представя снежната картина, а аз с коремче - приказно. Heart Eyes
Надявам се, че тази зима ще е по-лека от миналата година!  Blush

# 552
Аз нали споменах, че си поръчах клин от НиМ. Е, да....ама те са ми фактурирали роклята, а не клина. ) И сега пратката е с роклята за щерката, та пак си оставам без бременен клин. )
Мисля да си взема от София другата седмица като отидем за ФМ.
Но пък ми дойдоха едни дънки с колан за бременни от ибей, супер са. Сега са ми още широки, но по-нататък ще са ми идеални.

maminka23, честно казано според мен не е достатъчно само родителите да харесват името. А да помислят и как ще се възприема по-нататък от децата. Защото това дете цял живот ще го носи името (освен ако не го смени).
Аз мога много да харесвам Изаура примерно, но ако го скъсват детето от подигравки...голяма работа, че аз си го харесвам.

# 553
Ани, мерси, и аз нещо такова си представях, въпреки че има имена, които наистина ми харесват. На запад, където няма бащино име е различно, там второто си го избираш каквото искаш.
На мен ми се струва адски отговорно това с името, направо чувствам как като променя името, променям едва ли не характера на детето.

# 554
Alexiana, ехххх, ако характера на детето идваше само от името....) всички щяха да са едни прекрасни, мили хора. )

Аз съм много затруднена с име за момиче (ако е момиче), защото искам да е съзвучно с първото, а почти нищо не ми харесва.

Общи условия

Активация на акаунт