черен списък на гинеколози в София

• 76 227
  • 91
  •   1
Отговори
# 75
Д-р Цонка Йорданова (АГ) в Надежда!!!
Отидох на преглед при въпросната лекарка с оплаквания за външно парене. Пусна ми микробиология в точно определена лаборатория! Не можело на друго място! Пита ме как съм с бъбреците и веднага ми предписа антибиотик с глобули без да знае какво точно ми е. И след като излязоха резултатите ми изписа други лекарства и то по месинджър без да ми обясни какво ми има и какво се е получило. Комуникацията беше изключително неадекватна и половината ми въпроси увиснаха без отговор!? Тогава отново ме пита как съм с бъбреците!!!
Така започнах да лекувам нещо, което дори не знаех какво е?!  Беше ми предписала антибиотик + глобули, които страшно много дразнеха лигавицата. После последваха прахчета и други глобули!?!?! След около две седмици, отидох на контролен преглед - отново ми взе микробиология, отново ме пита за бъбреците!?!?! За моя най-голяма изненада, когато слизах от магарето, еднократната хартия падна и отдолу блеснаха петна от кръв, които не бяха от мен!!!
Този път резултатите ги чаках над 10 дни! И като излязоха, забелязах, че ми е объркала ЕГН-то!? И има нова бактерия!?!? Тогава отново ме пита за бъбреците ми!? Принуди ме да си пусна изследвания за урина, които бяха перфектни! Тогава, отново по месинджър, ме пита дали имам течение!? Аз нямах! И накрая извода, който направи “добре, тогава остава нелечимо”!!!!!
Кое? Какво? Идея нямах!!!
Отидох при друг лекар, който ми обясни резултатите и всъщност ми каза, че съм здрава и не е имало нужда от всичко това!

Да не пропусна също така - през всичките ми посещения при лекарката, тя си пушеше в кабинета!!!

# 76
Подведена от добрите мнения за Др Валери Гергов, МЦ Геримед,го посетих.Беше нервен и припрян. Може би защото бях запазила от последните часове в 18:10, и в стоял и ме е чакал.   ПЪРВО - визаш в тунел под една къща, без осветление,което е малко абсурдно, на място, което предимно жени посещават. В двора има стълби и влизаш в къща, която категорично не е медицински център.
  Изключително груб преглед. Имах болка през цялото време,а той ми се караше и продължаваше да натиска. Отидох по друг повод,но се видя 8 см ендометриома. Докато осъзнавах какво ми говори и как единият ми яйчник го няма,той вече пишеше цената на операция и си гледаше е календара кога щял да ме оперира. Каза,че не може лапароскопия. Щели да ми изсмучат всичко. Когато опитах все пак да го изкоментираме, той пак се скара: "Отиваш си бе момиче!!Яйчника ти е шоколадова пихтия!"...... когато видях как е разписал цената на гърба на снимката от видеозона бях вече в ступор.
Не ми издаде фактура, каза да звънна на някаква жена,която беше в Германия да ми я изпрати. Не знаеше как се пуска поне касов бон. Амбулаторния лист е насраскан неразбираем,написан с химикал лист. 120 лева, като уж взе цитонамазка. Такава не видях, лишена за изследване нямаше, нито ми даде някъде да си проверя резултатите!!! Стола за прегледа беше счупен.
Отидох след 2 дни по спешност при друг лекар,който нямаше часове с месеци напред, но ме прие. 90 лв. В чисто нова частна клиника. Каза,че ще ме оперира с лапароскопия,  че всички кисти се махат така и повечето гинекологични операции също са такива. И се оказа,че често оправя осакатени момичета от Гергов. Може Гергов да в бил добър специалист в миналото, но няма никакви обучителни практики и курсове, години работи с наученото преди време. А медицината се променя. Ясно личеше, че опитва да ме сплаши. Недопустимо е лекар да ти каже - Режа те и край, ендометриозата няма да се върне... при положение,че всички адекватни лекари знаят, че тя не се лекува. И се връща твърде често. Каза още,че лапароскопоята ще изсмуче всичко, включително малката част останал яйчник. АБСУРД! Лапароскопията е много по-щадяща, по-прецизна и фина манипулация с до 40 пъти увеличение през лупа и е в пъти по-лека травма за организма.
Смятам,че добрите мнения за този лекар са от хора, които не са имали менние от друг лекар, били са за прегледи или стандартни проблеми, или са били подведени от уверения му тон, недопускащ  съмнение в твърденията му. Едно е да не знаеш / да не можеш, съвсем друго е умишлено да подведжаш пациента. Това е непрофесионално, нечовешко.

# 77
Искам да изкажа огромно разочарование за непрофесионализма на д-р Анета Начева от Шейново АГ, при която се прегледах за първи път тази година и не бих повторила.
Преди седмица ми взе микробиология, на която излезе, че трябва лечение с глобули гинофлор, за които ми изписа рецепта. След като се прибрах вкъщи след закупуването на лекарството, реших да прочета листовката (това, което винаги ни съветват, тъй като няма как лекарят да е толкова добре запознат със случая на всеки един пациент, да не говорим и че повечето не помнят дори, че са ги преглеждали някога). Тъй като имах сложна бременност, при която направих преходен инсулт, доста сериозно състояние, особено и предвид това че съм на 30г., прочетох в листовката че за мен приемът на глобулите е в противовес с моето състояние (намален протеин S, както и минал прекаран инцидент), заради което реших да изчакам докато се чуя с докторката и да решим какво да правя. На разговора ми с нея, който беше по телефона, аз я запознах набързо с миналото ми състояние, при което тя ми обясни че за нея този хормон, който се съдържа в лекарството е в минимални дози и няма никакъв риск. Аз настоях, че все пак това е написано в листовката и затова я питам, а тя ми отговори че в листовките се пишело всичко и веднага ми обясни как докторите са там, за да взимат решенията вместо пациентите си при техни чуденки и така. Все пак каза, ако не искам и ме е страх, да не ги поставям, на което аз и отговорих, че няма, защото се притеснявам, тъй като хематолог, който е запознат с моята история е изказал мнение, че не трябва да взимам хормони. Тогава тя ми каза да правя каквото сметна за добре. Когато я попитах какво заместващо друго лекарство може да ми изпише, тъй като симптомите ми не са отшумели, тя ми каза просто да си избера нещо от листовката, да прочета и да взема каквото аз преценя, че е добре за мен. След като попитах пак по друг начин, ако е възможно да ми каже поне някое друго заместително лекарство, тя отново ми каза да прочета от листовката и да си избера. Благодарих й и вече не ми се струва, че има смисъл да я посещавам. Аз сама не мога да назнача лечение, но смятам че е важно лекарят да взема предвид всяко отделно състояние на всеки пациент, защото хората сме различни и всеки има своето медицинско минало. Малко беше като все едно ми казва - Я вие като четете толкова много и знаете, защо не си завършите сами и не се лекувате сами.. Наистина не знам накъде отива всичко това..

# 78
Не ходете също при Валери Гергов МБАЛ Сердика .Фалшива диагноза. Ушким полипи по матка и трябва да се оперира .При преглед при друг Лекар всичко е наред.

Последна редакция: пт, 28 апр 2023, 23:29 от Не се сърди, човече

# 79
Много внимавайте с д-р ЯНЧО ДЕЛЧЕВ от болница Доверие, който преглежда и в Хасково. Преписва с лекота и с нехайно направен гинекологичен преглед (3 мин преглед, изключително зле направена ехография и никакви обяснения на пациента, а само намеци за нещо “много сериозно”), оперативни интервенции под пълна упойка като хистероскопия и ебразио. Освен, че преживяхме дни на ужас, защото си мислехме, че евентуално има раково образование, щяхме за една бройка да подложим майка ми на тази абсолютно ненужна и тежка спрямо ситуацията интервенция. Подозираме, че причината да ни тласне с лекота в тази посока е извличането на средствата от клиничната пътека. Слава Богу вместо да му се доверим се посъветвахме с още 3 други гинеколога, които потвърдиха, че ебразио и хистероскопия в тази абсолютно нормална ситуация са пълна лудост.

Внимавайте много. Четох коментари и на други сериозно изпатили си жени от същия лекар и други гинеколози на болницата.

# 80
Катя Венкова, София, кабинетът ѝ е до градинката на баня Мадара. Изключително нелюбезна, дори не ме покани да седна щом разбра, че съм с направление. За банална инфекция ми изписа Ципрофлуксацин, един от антибиотиците с най-много странични ефекти, въпреки че изрично ѝ казах, че имам гастроентерологични проблеми. И да го пия две седмици! Каза, че лечението е много трудно. Исках и цитонамазка, но се направи, че не му чува. Отидох при друга лекарка, която ме излекува с прахче за цистит еднократно! Но най-вече отношението на Венкова е отвратително!

# 81
Намерих името на дамата, която искаше да ми продаде ваксина против рак на шийката на матката - гинеколог Аделина Чолакова, копирах поста си от друга тема: https://bg-mam.ma/p/4909/49265554
Добавям и д-р Николай Попов, който според мен, ми е направил само кожни разрези, вместо лапароскопия за почистване на яйчници и дано е така, за да не ми се е ровил по органите. Добавям и доктор Богословова, която ме насочи към него, за да ми изчисти яйчниците от кистите, защото съм с поликистоза. На първия месец след предполагаемата лапароскопия, аз пак си имах кисти на яйчника и той каза, че с природата не можем да се борим. То, че е така, така е. Но защо Богословова ме насочи, а той пък извърши (уж) лапароскопията?! Което беше още по-циничното в случая - доктор Попов каза, че пуснал контраст по тръбите и не били проводими, затова след месец-два да отида на хистероскопия, за да проверят. След като се консултирах, друг гинеколог ми обясни, че това е интервенция, която се извършва, когато правиш опити за бебе, защото ако са запушени и се отпушват, до 3 месеца пак настъпват запушвания. По това време лапароскопията във "Вита" беше с доплащане 800 лв. и мисля, че още толкова се поемаше и от здравната каса, общо 1600 лв. Хистероскопията беше пак на същата цена май. Та, си мисля, че целта беше чисто финансова. Дано не съм права.
Здравейте! Включвам се с негативно мнение за д-р Янчо Делчев, д-р Пламен Димов, д-р Елена Пирнарева и д-р Джонгова. Имам да добавя поне още една дама, но вече не и' помня името (въпросната искаше да ме ваксинира срещу човешки папилома вирус, независимо, че данните показват, че ваксините причиняват рак на гърдата, а аз имам фамилна обремененост, кабинетът и' беше срещу Военна болница, ако някой се сеща за името, моля да каже). И понеже списъкът стана дълъг, искам да поясня за всеки един от включените, защото лош за един, не е непременно лош за друг. Описвала съм своя дълъг опит с акушеро-гинеколози в темата за Раничка на маточната шийка. Впечатленията ми от Янчо Делчев са най-пресни, бях при него преди 2 години, иначе го знам още от времето, в което беше в V-та градска болница. Мисля, че е добър специалист, НО вече са водещи парите, което автоматично те отклонява от това медицината да е водеща. Направи ми изследвания за 300 лв. за човешки папилома вирус, преди да ми направи колпоскопия. Колкото повече чета, разбирам, че практиката е първо да се направи колпоскопията. Мнението ми за д-р Пламен Димов е същото. Години наред го посещавах, защото реагира много адекватно, когато като ученичка имах сериозен хормонален дисбаланс. Това, заради което се отказах, е че е много комерсиален. А сега разбирам, че може би не е трябвало и да гори и раничка, която имах, за която интервенция, нямам никакъв документ - извърши се кабинетно, аз бях на 18-19 години. Д-р Пирнарева може да е станала добър специалист, но преди 8 години не успя да ми направи цитонамазка, извика ме 2-ри път на преглед, за да направи ехограф в почивен ден в Медицинска академия и да си вземе парите. Д-р Джонгова за няколко минути реши, че заради кистозните яйчници е най-добре да "попия" малко хормони. Разказвам всичко, защото временните решения могат да имат и трайни последствия.

Последна редакция: ср, 05 фев 2025, 18:57 от anmasu

# 82
има ли начин да докладвам лекар, който е бил много непрофесионален и агресивен към мен? също така нормално ли е срещата за всичките му клиенти да продължава само 10 минути или по-малко? На superdoc показва, че трябва да е 20 минути

# 83
Д-р Милена Цолова от Нео-клиник. Първоначално останах с добри впечатления от нея, но когато се сблъска с проблем, който не може да реши казва - аз не виждам причината, до тук съм; и те оставя да се мъчиш, без да положи усилия да търси възможни причини. Това е непрофесионално и нехуманно. Иначе е заобиколена от всякаква техника, но така при всички слаби диагностици...

# 84
Здравейте бих искала да предопредя всички жени ,да избягват да се доверяват на Др Валери Гергов, МЦ Геримед, същия е и завеждащ в болница Сердика . Не съм доволна от отношението му ,на първо място един доктор трябва да е човечен аз от него човечност не получих! Диагнозата ми обърка също , дадох си парите времето и нервите на вятъра . Не мисля,че може да му се има доверие прави ненужни интервенции за да вземе пари без да се интересува дали това се налага и дали ще навреди  ...

# 85
Включвам се и аз с "д-р" Емма Добрева от Неоклиник. Миналата година ходих при нея, чаках 40 минути при предварително записан час. Пита ме "ти сигурно имаш инсулинова резистентност, каквато си дебела", после ми каза да се съблека и ме остави буквално по гол задник, за да иде да занесе нещо на някого. Накрая ми каза, че всичко е наред и е нормално да ме боли по време на цикъл, защото не съм раждала.
Тази година ходих при друг специалист за профилактичен преглед и като погледна снимките от прегледа на Добрева каза, че се виждат поне 10-11 кисти и ми ги показа конкретно. Иначе, в амбулаторния лист им е отбелязала размерите, но нито е написала, че има кисти, нито на мен ми каза, за да се вземат мерки.

# 86
  • Sofia
За какви кисти става въпрос?
Да не са антрални фоликули?
А ако сте с ПКЯ, не всеки АГ обръща внимание.

Ако са малки фоликулярни кисти, в повечето случаи те сами изчезват.

# 87
Предстоят ми допълнителни изследвания, за да се види какви са точно тези кисти.

# 88
  • София
Катя Венкова, София, кабинетът ѝ е до градинката на баня Мадара. Изключително нелюбезна, дори не ме покани да седна щом разбра, че съм с направление. За банална инфекция ми изписа Ципрофлуксацин, един от антибиотиците с най-много странични ефекти, въпреки че изрично ѝ казах, че имам гастроентерологични проблеми. И да го пия две седмици! Каза, че лечението е много трудно. Исках и цитонамазка, но се направи, че не му чува. Отидох при друга лекарка, която ме излекува с прахче за цистит еднократно! Но най-вече отношението на Венкова е отвратително!
Аз също съм много недоволна от нея, за съжаление в superdoc си трие лошите коментари и много хора ходят без да знаят. Аз си платих прегледа, но не получих по - добро отношение, както и адекватно лечени - не на поледно място се държа грубо  -  накрая се наложи да отида на друг лекар за да ми реши проблема.

# 89
Аз също съм посещавала д-р Венкова преди няколко години и не останах особено доволна. Пусна ми грешни изследвания в "нейна доверена" лаборатория, която се намираше извън София. Не пожела да разговаря с мен и секретарката ѝ ми даде номера на човека в лабораторията, за да може той да ми разясни изследванията. В крайна сметка, от лабораторията ме посъветваха да си направя изследването в друга лаборатория, където изследват това, за което трябваше да ме изследват понеже те не го правеха.

Общи условия

Активация на акаунт