Захранване след 5.5 месеца

• 5 180
  • 63
  •   1
Отговори
# 15
  • Semmerzake, Белгия
Каката захраних с оризова каша, и с малкия мисля така да процедирам, после ще въведа зеленчуково пюре. Най - вероятно картоф, после морков.

# 16
  • Бургас
Започнах с картоф,морков,тиква,оризова каша............

# 17
  • Fort Worth, TX
Изборът пада на майката, като вариантите са оризова каша, зеленчуково или плодово пюре. Синът си захраних с оризова каша. Дъщеря си смятам да започна със зеленчуково пюре, като стартирам с тиква.  Simple Smile
Супер.Ще й хареса.Аз също почнах с тиква.Децата обичат тиква.Покрай тиквата пробутах и картофа, че самостоятелно изобщо не го харесваше.

# 18
  • Някъде по Дунава
Каката захраних с картофено пюре. Малчо мислех също да захраня с картоф, но сега се замислям дали да не започна с тиква, защото е по сладка.

# 19
  • в огледалото на живота
Започнах с картоф,морков,тиква,оризова каша............
Същото само че в обратна последователност  Grinning

# 20
  • Бургас
  LaughingИсках да започна с оризовата каша,но ми се повреди кафемелачката и нямаше с какво да смеля кафявия ориз... Joy

# 21
И аз ще правя домашна оризова каша, но ще започна с белия ориз, много по-лесно смилаем е  Thinking

# 22
А от кой месец започнахте да давате попара?

# 23
Аз лично от никой. Не го намирам за нужно, при положение, че има на пазара толкова ядки и зърнени закуски, да давам накиснат хлебец...  Rolling Eyes

# 24
  • Бургас
И аз не съм давала попара.В градината я опита за пръв път и понякога ме кара да и правя.А иначе когато бебето е захранено с глутен,сирене и масло вече може.

# 25
  • в огледалото на живота
Дадох към 8мес.И досега си я обича на закуска Blush

# 26
  • София
Здравейте! Синът ми навършва тези дни 5 месеца и започва 6-ти. Доста е тежък - 9, 200 кг, измерен от преди ден. Изцяло на кърма е. Вчера при консултацията попитах педиатъра да започвам ли вече да захранвам, а той ми каза, че ако имам кърма - да си карам само на кърма. Това ме озадачи. Според него може още месец-два, та дори и повече, да се кърмим само, без да го захранвам. Явно ще трябва сама да измисля с какво да го дохранвам, но ми е нужна помощта ви. Първо, как се започва, като е с кърма - веднъж на ден ли е това пюре (сокче) и по колко? Второ, какво всъщност приготвяте? Тези оризови, картофени, зеленчукови пюрета, ябълкови сокчета вие ли си ги правите и как точно? Моля, споделете цялата процедура и режим на даване, че ме е страх да не объркам нещо. Благодаря. Wink

# 27
Блонди, карт. пюре става на лепило, когато се ползва пасатор. Причината е, че пасаторът разкъсва останалите в картофите нишестени молекули и консистенцията става лепкава.
Най-добре е, картофите да се мачкат с преса/вилица Peace

# 28
  • София
MTV, има си начин да не става на лепило. Моето дете само домашно картофено пюре е яло, никога не ми се е получавало лепкаво, при все че съм ползвлала пасатор.

# 29
MTV, има си начин да не става на лепило. Моето дете само домашно картофено пюре е яло, никога не ми се е получавало лепкаво, при все че съм ползвлала пасатор.

Това, което си показала на снимката си е преса  Peace, пасатор-визирам електрическия, с нож..именно там става това разкъсване на ниш.молекули...
Ако си постигнала разбиване на пюре с пасатор, без да стане на лепило-казвай бързо как Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт